Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jest... pooglądałam....

Wiesz o coś takiego mi chodzi, tylko większa przestrzeń pomiędzy szafką, a podłogą, żeby buty można było schować te w których chodzimy... Wsunąć je pod szafkę..... u mnie jest w cokole szufelka wiec nie ma w ogole przestrzeni wolnej pod szafa, obok mam jeszcze szafke do siedzenia i na szaliki itd

Jaki jest rozmiar tej szafki? szafka ma 2 glebokosci, jedna tam gdzie buty a potem juz normalnie 60cm wiec nie kombinowalam z wieszakami

Wiesz moje chłopaki już duuuuże buty noszą, i zajmują duuużo więcej miejsca niż kiedyś..... dlatego polki musisz zrobic o szerokosci rownej dlugosci buta

A jak masz rozwiązane wieszaki...? jakie wieszaki? takie na sciane?? jesli tak to nie posiadam

Ja mam kilka takich odlewanych do montażu na ścianie... Ale w moim mieszkaniu mieliśmy szafy... Przepastne... w których mieściły się wszystkie nasze kurtki, szaliki i czapki... Teraz jest z tym problem... Tak myślę, żeby na tej szafce może dało by się usiąść.... żeby buty włożyć...

Ty widzę, że masz fornir... sporo płaciłaś z lustrem? nie pamietam juz bo robilam jeszcze kilka rzeczy wtedy, ja mam tylko opaske fornirowana i ta podloge wnetrze jest juz z plyt

Fajnie to wygląda...

No i problem łazienkowy.....:

1*)

http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk3XcHKoWI/AAAAAAAAB1Y/HIfxLi8RVFI/DSC07132.JPG

Mój plan gdy pralka jest w kącie :

http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk67MXWZKI/AAAAAAAAB2I/2VvFnrU-TGo/DSC07144.JPG

2*)

Jak pralka jest odsunięta od kąta... Czyli najpierw brudownik i później pralka.....:

http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk3f9WfwVI/AAAAAAAAB1c/g850h6RF5yM/DSC07134.JPG

I mój projekt do tej wersji....

http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk61M-UFTI/AAAAAAAAB2E/4p7_4piijFQ/DSC07143.JPG

Blat z merbału, schodzi pionowo w dół... Ale nie musi...

Fronty biały lakier.... Będzie jasno i tak miło.... Blat nada charakter, żeby nie było mdło... Może dodatki drewniane na szczoteczki, na mydło... albo stal....

1*) I czy dać najpierw pralkę, i wysoką zabudowę i dalej brudownik... i szuflady...

2*) czy dać najpierw wysoka zabudowa z brudownikiem i dalej pralka i szafki z szufladami...?

3*) czy zasłaniać drzwiczkami pralkę...? Może ładnie wygląda, ale czy praktyczne?

Nooo i drugi problem... to wiatrołap..

Jest malutki.....

Trzeba zrobić coś na buty, jakiś wieszak, jakąś szafkę... ale czy to sie zaśmieci. Czy to będzie wygodne...? Czy nie zagracę już i tak maleńkiego pomieszczenia?

http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk3o5ihnYI/AAAAAAAAB1s/QHXGn4ResIY/DSC07138.JPG

http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk3nJEbLBI/AAAAAAAAB1o/IMEFGtN1H9w/DSC07137.JPG

http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TMk3lmWkhRI/AAAAAAAAB1k/XgRPw6DGxs0/DSC07136.JPG

Jakiego koloru użyć? Z czego zrobić.... Pojechałabym już płytą....

no wiesz Arnika o tym to trzebabylo myslec na etapie projektu ;) :D

albo zrobisz tylko wieszaczki dla gosci w wiatrolapie albo taka plaska szafe albo tylko szafke na buty taka zeby usiasc a kurtki bedziesz wieszac w garderobie tylko ze masz kawalek do niej

a ja niby widzialam w realu swoj projekt? ale siadlam do niego zanim zaczelam budowac i przesuwalismy sciany drzwi zeby sie zmiescila szafa np zeby lazienka byla na dole

no wlasnie takie sa proejkty dom 200m2 ale jak przyjdzie co do czego to kurtki nie ma gdzie powiesic

Tak myślę o wąskiej szafie w rogu głębokość tam jest na 37cm... i dalej pociągnąć kawałek szafką na buty.... , a drzwiczki to lustra.... Były by zakryte kurtki, wieszaki powiesić tak tylko dla gości, a i buty by było gdzie schować pod szafkę i w szafce.

Nooo ale jakby to powiedzieć... to po twoim fachu... Ja nawet nie miałam pojęcia jaki duży ten dom nam wyjdzie. Jakbym wiedziała co ja buduje to chyba bym wybudowała mniejszy...

Ale z drugiej strony wygodnie jest, i chyba o to chodzi.... Tylko trochę nalatać się trzeba.....

daj spokoj temu wsuwaniu butow pod szafe, zrob normalna szafe z drzwiami gdzie bedzie miejsce na wieszaki i polki na buty tylko problem z przesuwna bo 10cm musisz na drzwi przyjac

No to dużo na te drzwi przesuwne .... zostaje 27cm i co się tam zmieści? Buty chyba nawet nie, bo maję niecałe 30cm.....

Nooo ale jakby to powiedzieć... to po twoim fachu... Ja nawet nie miałam pojęcia jaki duży ten dom nam wyjdzie. Jakbym wiedziała co ja buduje to chyba bym wybudowała mniejszy...

Ale z drugiej strony wygodnie jest, i chyba o to chodzi.... Tylko trochę nalatać się trzeba.....

no nie gadaj, znajac zycie nawet do projektu nie siadlas, wybralas projekt bo ladnie wygladal na obrazku :) przeciez wystarczylo sobie wyobrazic ze salon masz takie jak 1.5 twojego wynajmowanego mieszkania, wyciac z kartki meble i ustawiac, nie mow, ze do tego potzrebne jest wyksztalcenie techniczne

Nooo nie...

Ale wtedy jak dom planowałam, to wyszło mi , ze dom będzie jeszcze raz większy niż mieszkanie... O wynajętym wtedy nie miałam pojęcia, że będzie mniejsze niz salon..... I wiesz kierowałam się tym co mi jest potrzeba... 4 sypialnie, bo mamy 3 i brakuje dla gości, salom bo mieliśmy duży pokój ale by się przydał większy, spiżarnie, garderoby i łazienki 2 sztuki... Jedna z wanną jako pralnia (ta rabelkowa ) druga z prysznicem... będzie kiedyś... No i duży garaż, bo ten w projekcie to moje i męża auto na długość by nie wezło, a gdzie kosiarki kład i inne dynksy.... No i kotłownia , to normalne.... No i wyszedł niechcący duzy dom....

wiesz co jakbym ja policzyla m2 jakie teoretycznie bym potrzebowala to by mi dzialki zabraklo na zbudowanie tego domu :D tylko wiedzialam ze nie stac mnie na taki dom, zalozylam sobie max 170m2 ale staralam sie wydusic co sie da z proejktu, musialo byc 3 sypialnie gabinet goscinny, 2 lazienki, osobna pralnia, garaz na 2 samochody, brakuje mi spizarki albo wiekszej kuchni ale to juz w nastepnym domu :D