Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I widzicie... ile nas tyle różnych robótek każda z nas lubi, a inna nie cierpi. Ale cóż..... trzeba zrobić... Och życie .

A w ogóle to dzień dobry w ten śliczny słoneczny dzień. Za oknem jest +18*C :lol:

Młody z małżonkiem w Zakopcu.... pewnie oscypka przywiozą ....

Obejrzałam Polski film... coś o kochaniu.... z Żmudą Trzebiatowską i Adamczykiem....

I tam były dwa śliczne kaflowe piece... Jeden biały... i jeden ciemny..... chyba zielony.... No cudoooooo Cudny oczywiście ten ciemny........

Kużwa taki śliczny piec kaflowy.....

Malcia gdzie wyrzuciłaś swoje kafle...?

Pocięłam z synem wszystkie stemple, część desek, i część palet..... Fajnie, ze mieliśmy krajzege.... Spalinowa na tych deskach po cemencie nie dałaby rady....

Drewienko suche jak pieprz w drewutni ładnie ułożone ( to ze stempli...), deski pocięte w kotłowni część, a część przed kotłownią... Już mi się nie chciało do drewutni wywozić.

W piecu napalone....

Mąż na jakimś żeglarskim podsumowaniu roku... dostał dla Emila dyplom , bo zawsze jak jest nad jeziorem bierze udział w regatach.... Z różnym skutkiem na mecie , ale bardzo się stara... I wie co trzeba robić na wodzie... ( a czytać ledwo, ledwo....)....

Ponieważ kryzys daje się we znaki coraz bardziej zastanawiam się nad :albo innym zajęciem dla męża, albo nad pójściem do pracy... Tylko teraz mnóstwo restrukturyzacji, zwolnień a ja do pracy....

Coraz bardziej jestem zdołowana....

Jak ja nie cierpię destabilizacji..... Nic mnie tak nie dołuje...

Ale cóż trzeba przetrzymać....

a jaki masz zawód?

myślisz, że wszyscy ludzie pracują w swoim zawodzie? ogromna większość robi coś innego.. kobietko już po tym jak radzisz sobie z budową widać, że masz wiele zdolności, z których potencjalny pracodawca byłby zadowolony :) pomyśl tylko na spokojnie! poczytaj ogłoszenia - może pomysł sam się nasunie :)

Zawód... na dzień dzisiejszy... wymierajacy... a później nie wiemy co jemy.....

Można się wszystkiego nauczyć jak się tylko chce....

Małgoś... ja nie potrafię nic po angielsku....

I... raczej coś w ruchu i zmieniającego by się mi przydało, a jednocześnie stabilizacja i spokój mnie interesuje...

Z jednej strony to do sądu to bym poszła... jakiś sekretariat... albo coś... a z drugiej się boję, i praca od 7-15.00 codziennie....

Ale jest spokojnie i mi to bardzo potrzebne....

Z drugiej strony coś , żeby się działo.... Ale nie przedstawiciel handlowy... OJ NIE.... nie lubię już jeździć... z drugiej strony jest to w ruchu i zawsze się coś dzieje... a jeździć potrafię dobrze.... i cały region mam objeżdżony dokładnie....

Mapy, kartografia i plany też mi nie są obce.....

Z innej strony trzeba się miśkiem zajmować.... Jak będę mogła z nim jeździć na rehabilitacje... Z drugiej strony wyjeżdżam już coraz rzadziej, bo kasy nie mam....

Z innej strony... ma też tatę....

A ja wreszcie chcę odpocząć i z powrotem być kobietą..... Po chorobie męża i wdzierającym się kryzysie zastanawiam się nad jakimiś pomysłami...

Co do swoich pomysłów to potrzebna jest kasa do realizacji... a ja jej nie mam.... :(

No i kwadratura koła....