Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arniczko nie łamsię. Ja też na bezrobociu alesię nie poddaję. Mało tego zrbiłamsięostatnio nawet troszębezczelna w na rozmowach kwalifikacyjnych jak mnie wkurzą.

Byłam raz na jednej za 1200zł/mies i gościu do mnie może życiorysik po angielsku?- nosz kuźwa mać może po hebrajsku - powiedziałam, że w ogłoszeniu nie było wzmianki o angielskim, a on że to przecież teraz podstawa na takich rozmowach. Powiedziałam, że w takim razie to chyba rozmawiamy o innej walucie i pensja jest w Euro? Ale miał minę.

Arniczko nie łamsię. Ja też na bezrobociu alesię nie poddaję. Mało tego zrbiłamsięostatnio nawet troszębezczelna w na rozmowach kwalifikacyjnych jak mnie wkurzą.

Byłam raz na jednej za 1200zł/mies i gościu do mnie może życiorysik po angielsku?- nosz kuźwa mać może po hebrajsku - powiedziałam, że w ogłoszeniu nie było wzmianki o angielskim, a on że to przecież teraz podstawa na takich rozmowach. Powiedziałam, że w takim razie to chyba rozmawiamy o innej walucie i pensja jest w Euro? Ale miał minę.

dobre :)

Kurna, wiecie co, kiedys Tesco zrobilo konkurs na stanowisko tlumacza. Akurat pracowalam dla nich przez agencje, jako jeden z 5 tlumaczy, mieli full rzeczy do zrobienia na krotkie terminy, normalnie wszyscy zapieprzali dzien i noc zeby im to skonczyc, ale widocznie za drogo im wyszlo, wiec postanowili kogos na etat wziac. Potem w wyborczej opisywali przebieg tego konkursu, jak to z marszu bez slownika kazali im na czas tlumaczyc jakies prawnicze skomplikowane teksty, no dramat. Na koncu bylo napisane, ze wygrala jakas laska, ktora wlasnie wrocila z Kanady, skonczyla lingwistyke stosowana itd. Dostala... 3,5 tysia brutto. Obsmialam sie jak norka. W zakresie obowiazkow miala tez tlumaczenia symultaniczne i... odbieranie telefonow :), takich tlumaczy powinni zatrudnic z 10 i w ogole wstydziliby sie pisac o tym w gazecie. Moze jeszcze chcieli, zeby im kawe parzyla.

Wiesz Monia... ja się nie łamię... Ja jeszcze nie mam tragedii. Tylko tyle, że lata lecą....

A z jednej strony to jakieś składki odprowadza mi MOPS za to, że nie podjęłam zatrudnienie i opiekuję się niepełnosprawnym dzieckiem. Jest taka ustawa... Tylko tyle, że ta opieka jest 24/ha i jest warta... uwaga... 520zł.... I nic więcej....

Nie chce mi się już siedzieć w domu, a co by było gdybym o dom i chłopców musiała zadbać sama...?

O emeryturze czas pomyśleć...

Emil ma już swoje latka, jest już trochę samodzielny... Tatę też ma... Więc mogę gdzieś na kilka godzin wyskoczyć...

Z drugiej strony dla własnej psychiki muszę gdzieś wyjść... Ale za 1000zł...????????

Nooo niech oni nie kpią....To na telefon i światło i wodę mam zarobić tylko....

To już wolę w domu siedzieć za takie pieniądze..... tzn przybyło by mi do budżetu 480zł.... No i na co to... na paliwo bym wydała....

I żeby nie było ... już nie mam doła... chociaż u męża klapa jak nie wiem....

Młody miał dzisiaj w szkole kółko bębniarskie ( grają na bębnach...., ale muszą być grzeczni :) )

Mąz go odebrał i pytam się kto prowadzi to kółko..?

No Emil mówi , że pani Magda... - nie znam...

Dopytuję się męża która to pani ....?

On na to... - nooo taka kobitka... z cyckami....l.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Nooo rozbawił mnie do łez.... Opis fachowy...

Na pewno wiem która to jest.... :lol:

Pepe..... po opisie wiem, która to pani jest... Pewnie tylko jedna ma "cycki" w szkole... :)

Zuza... ale na emeryturę trzeba odkładać, a jak nie będę miała z czego tzn nie będę pracować, albo mąż nie zapracuje... to nie będę miała emerytury...

Raczej podejrzewam, będziemy pracować... do śmierci.... no bo i skąd weźmiemy na życie w podeszłym wieku....

Monia....polityka iście pro rodzinna.... Coś wiem o tym....

i rehabilitacja dzieci i dorosłych z rożnymi dysfunkcjami... oj najlepsza... Jak nie masz kilkudziesięciu tysięcy rocznie.... to właściwie jesteś po za marginesem życia i przywracania do społeczeństwa....

Małgoś... masz rację... kierownicy w Anglii to większość Polacy... ale za żadne skarby nie chciałabym pracować pod takim dyktandem... Oj nie....

I ty i wiele z nas wiedzą, że za granicą, ale i w Polsce też, że ludziom odbija na kierowniczych stanowiskach...

Już dawno zaczął się wyścig szczurów... Oby więcej, oby szybciej. Nie szanują ludzi.... a zawsze jeśli nie Ty to na Twoje miejsce znajdą jakiegoś głupka, który przyjdzie za 800zł pracować po 10 godzin dziennie... błysną czasami samochodem służbowym, komórką.... I jesteś niewolnikiem. A nie napisałaś wcześniej, że za 3500zł zgodził się ktoś pracować za trzech w Tesko.....

Jednym słowem... sami dla siebie nie mamy szacunku i dajemy sobą pomiatać zgadzając się na taki czy inne warunki..... A jak znasz swoją wartość i godność... to niestety możesz " głodny" chodzić...

I kto do tego doprowadza... My sami... zgadzając się na pensje za 1200zł ze znajomością języka...

Kiedyś cztałam ogłoszenie: przyjmę do pracy młodą, najlepiej studentkę, perfekt angielski, doświadczenie w zawodzie min 5 lat i 3 na stanowisku kierowniczym....

No na takie ogłoszenie to sie laski chyba zgłaszały co w podstawówce zaczynały pracować.... Noooo i może jeszcze dobrze powinna szefowi długonoga piękność robić....

Jak dobrze, że mamy dzisiaj dzień niepodległości.....:)

Z prac budowlanych.... idziemy... znaczy mąż z Jerzym będą spinać w jakieś sterowniki kotłownie.... Trzeba pociupać drewienko które jest w klockach- to jest zadanie dla starszaka... i jak czasu wystarczy to może czas wejść na strych i ocieplać strop.....

Jak nie dzisiaj to jutro...

Wuuuusia :bash: A ja już powinnam mieć dawno zrobione.....

Kotłownia do pospinania w sterowniki, do dokończenia kafelkowanie.... i fugi...

Garaż do posprzątania....

Strych do ocieplenia i zadeskowania....

No i do zakupienia listwy przypodłogowe i do położenia .... Podobno to źle wygląda, a mnie nawet to do głowy nie przyszło... Tylko ich nie kupuję, bo cię będą poniewierały po domu zanim zaczniemy je przykręcać... wiec są na liście DO ZROBIENIA :)

Nooo właśnie... idźże ocieplać, bo facet sam se nie poradzi... i będzie dwa razy szybciej... Piotrusia zapakuj do mamy... i niech robota idzie do przodu...

I nie pakuj tego farmaceutycznego świństwa w dziecko, bo to nic dobrego...

daj mu 100 gorzołki na rozgrzanie pod kołderkę... i po przeziębieniu by było... ups... on młodszy to troszkę mniej...:lol: