Arnika 10.11.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ojjjjj ja kocham ludki Wusiu... Kocham gości..... Kocham ludzi.... Skabusia... byłam w sanepidzie... i wyobraź sobie... one tam zarabiają ok 1000zł.... Na dodatek 10% do zwolnienia od nowego roku... No i klapa... Ale nic to... jest i będzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.11.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Arniczko nie łamsię. Ja też na bezrobociu alesię nie poddaję. Mało tego zrbiłamsięostatnio nawet troszębezczelna w na rozmowach kwalifikacyjnych jak mnie wkurzą. Byłam raz na jednej za 1200zł/mies i gościu do mnie może życiorysik po angielsku?- nosz kuźwa mać może po hebrajsku - powiedziałam, że w ogłoszeniu nie było wzmianki o angielskim, a on że to przecież teraz podstawa na takich rozmowach. Powiedziałam, że w takim razie to chyba rozmawiamy o innej walucie i pensja jest w Euro? Ale miał minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.11.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Arniczko nie łamsię. Ja też na bezrobociu alesię nie poddaję. Mało tego zrbiłamsięostatnio nawet troszębezczelna w na rozmowach kwalifikacyjnych jak mnie wkurzą. Byłam raz na jednej za 1200zł/mies i gościu do mnie może życiorysik po angielsku?- nosz kuźwa mać może po hebrajsku - powiedziałam, że w ogłoszeniu nie było wzmianki o angielskim, a on że to przecież teraz podstawa na takich rozmowach. Powiedziałam, że w takim razie to chyba rozmawiamy o innej walucie i pensja jest w Euro? Ale miał minę. dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.11.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Kurna, wiecie co, kiedys Tesco zrobilo konkurs na stanowisko tlumacza. Akurat pracowalam dla nich przez agencje, jako jeden z 5 tlumaczy, mieli full rzeczy do zrobienia na krotkie terminy, normalnie wszyscy zapieprzali dzien i noc zeby im to skonczyc, ale widocznie za drogo im wyszlo, wiec postanowili kogos na etat wziac. Potem w wyborczej opisywali przebieg tego konkursu, jak to z marszu bez slownika kazali im na czas tlumaczyc jakies prawnicze skomplikowane teksty, no dramat. Na koncu bylo napisane, ze wygrala jakas laska, ktora wlasnie wrocila z Kanady, skonczyla lingwistyke stosowana itd. Dostala... 3,5 tysia brutto. Obsmialam sie jak norka. W zakresie obowiazkow miala tez tlumaczenia symultaniczne i... odbieranie telefonow , takich tlumaczy powinni zatrudnic z 10 i w ogole wstydziliby sie pisac o tym w gazecie. Moze jeszcze chcieli, zeby im kawe parzyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Wiesz Monia... ja się nie łamię... Ja jeszcze nie mam tragedii. Tylko tyle, że lata lecą....A z jednej strony to jakieś składki odprowadza mi MOPS za to, że nie podjęłam zatrudnienie i opiekuję się niepełnosprawnym dzieckiem. Jest taka ustawa... Tylko tyle, że ta opieka jest 24/ha i jest warta... uwaga... 520zł.... I nic więcej....Nie chce mi się już siedzieć w domu, a co by było gdybym o dom i chłopców musiała zadbać sama...?O emeryturze czas pomyśleć...Emil ma już swoje latka, jest już trochę samodzielny... Tatę też ma... Więc mogę gdzieś na kilka godzin wyskoczyć...Z drugiej strony dla własnej psychiki muszę gdzieś wyjść... Ale za 1000zł...????????Nooo niech oni nie kpią....To na telefon i światło i wodę mam zarobić tylko.... To już wolę w domu siedzieć za takie pieniądze..... tzn przybyło by mi do budżetu 480zł.... No i na co to... na paliwo bym wydała.... I żeby nie było ... już nie mam doła... chociaż u męża klapa jak nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Młody miał dzisiaj w szkole kółko bębniarskie ( grają na bębnach...., ale muszą być grzeczni ) Mąz go odebrał i pytam się kto prowadzi to kółko..? No Emil mówi , że pani Magda... - nie znam... Dopytuję się męża która to pani ....? On na to... - nooo taka kobitka... z cyckami....l. :rotfl: Nooo rozbawił mnie do łez.... Opis fachowy... Na pewno wiem która to jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 10.11.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 O emeryturze czas pomyśleć... byle nie o tej z ZUSu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ochłapy są i dobrze będzie jak będzie miał kto pracować na nasze emyrytury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.11.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Masz rację -uwielbiam nasz prorodzinny kraj...... Dlatego nie cierpię pytań typu - to kiedy siostrzyczka dla Kondzia, rodzeństwo by się przydało, albo nie ma to jak parka, sam będzie na tym świecie.... Ehhh szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.11.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Żebym miała więcej odwagi i znała język nawet bym się nie wahała i zostawiła to wszystko tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 10.11.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 On na to... - nooo taka kobitka... z cyckami....l. /QUOTE] czyli zapamiętał istotny szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.11.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Żebym miała więcej odwagi i znała język nawet bym się nie wahała i zostawiła to wszystko tutaj. Wiesz co, w Anglii nie musisz znac jezyka tylko musisz dobrze zapierdzielac, wiekszosc kierownikow to Polacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pepe..... po opisie wiem, która to pani jest... Pewnie tylko jedna ma "cycki" w szkole... Zuza... ale na emeryturę trzeba odkładać, a jak nie będę miała z czego tzn nie będę pracować, albo mąż nie zapracuje... to nie będę miała emerytury... Raczej podejrzewam, będziemy pracować... do śmierci.... no bo i skąd weźmiemy na życie w podeszłym wieku.... Monia....polityka iście pro rodzinna.... Coś wiem o tym.... i rehabilitacja dzieci i dorosłych z rożnymi dysfunkcjami... oj najlepsza... Jak nie masz kilkudziesięciu tysięcy rocznie.... to właściwie jesteś po za marginesem życia i przywracania do społeczeństwa.... Małgoś... masz rację... kierownicy w Anglii to większość Polacy... ale za żadne skarby nie chciałabym pracować pod takim dyktandem... Oj nie.... I ty i wiele z nas wiedzą, że za granicą, ale i w Polsce też, że ludziom odbija na kierowniczych stanowiskach... Już dawno zaczął się wyścig szczurów... Oby więcej, oby szybciej. Nie szanują ludzi.... a zawsze jeśli nie Ty to na Twoje miejsce znajdą jakiegoś głupka, który przyjdzie za 800zł pracować po 10 godzin dziennie... błysną czasami samochodem służbowym, komórką.... I jesteś niewolnikiem. A nie napisałaś wcześniej, że za 3500zł zgodził się ktoś pracować za trzech w Tesko..... Jednym słowem... sami dla siebie nie mamy szacunku i dajemy sobą pomiatać zgadzając się na taki czy inne warunki..... A jak znasz swoją wartość i godność... to niestety możesz " głodny" chodzić... I kto do tego doprowadza... My sami... zgadzając się na pensje za 1200zł ze znajomością języka... Kiedyś cztałam ogłoszenie: przyjmę do pracy młodą, najlepiej studentkę, perfekt angielski, doświadczenie w zawodzie min 5 lat i 3 na stanowisku kierowniczym.... No na takie ogłoszenie to sie laski chyba zgłaszały co w podstawówce zaczynały pracować.... Noooo i może jeszcze dobrze powinna szefowi długonoga piękność robić.... Jak dobrze, że mamy dzisiaj dzień niepodległości..... Z prac budowlanych.... idziemy... znaczy mąż z Jerzym będą spinać w jakieś sterowniki kotłownie.... Trzeba pociupać drewienko które jest w klockach- to jest zadanie dla starszaka... i jak czasu wystarczy to może czas wejść na strych i ocieplać strop..... Jak nie dzisiaj to jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.11.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wiolcia no widzisz jakbyś miała wszystko na tip top zrobione to byś się teraz nudziła;) a tak to jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wuuuusia A ja już powinnam mieć dawno zrobione..... Kotłownia do pospinania w sterowniki, do dokończenia kafelkowanie.... i fugi... Garaż do posprzątania.... Strych do ocieplenia i zadeskowania.... No i do zakupienia listwy przypodłogowe i do położenia .... Podobno to źle wygląda, a mnie nawet to do głowy nie przyszło... Tylko ich nie kupuję, bo cię będą poniewierały po domu zanim zaczniemy je przykręcać... wiec są na liście DO ZROBIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 A co Ty Wusia robisz w domu??????????! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.11.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 ja siedzę w domu obiad gotuję i wtykam Młodemu kolejną porcję leków:( a powinnam poddasze ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Nooo właśnie... idźże ocieplać, bo facet sam se nie poradzi... i będzie dwa razy szybciej... Piotrusia zapakuj do mamy... i niech robota idzie do przodu... I nie pakuj tego farmaceutycznego świństwa w dziecko, bo to nic dobrego... daj mu 100 gorzołki na rozgrzanie pod kołderkę... i po przeziębieniu by było... ups... on młodszy to troszkę mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.11.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wiola no akurat mama nie może teraz z Piotrusiem być a alkohol dziecku no po moim trupie normalnie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Nooo Wusia... to amolem go potraktuj... a kto mówi, ze dożylnie.... nacieraj, nacieraj..... czasami samą butelką wystarczy i pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.11.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wiolcia problem w tym że Jemu zalega na oskrzelach albo płuckach nie wiem doktor nie sprecyzował wydzielina którą musi wykaszleć no i dostał całą baterię rozrzedzająco kaszlących no i sobie kaszle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts