Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

To tak pokrótce dla wszystkich, którym sie wydaje, że praca na stanowisku Dyrektora to sama frajda.....

Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was....:)

Tak, to się wydaje niesamowity miód dopóki się nie spróbuje. Właśnie dziś mają wszyscy wolne - dlaczego ja kuźwa pracuję ? właśnie dlatego, że to taki miód. Moi współpracownicy odpoczywają -pracuję ja i pani prezes :):):)

Ale jak wiadomo - są ludzie i taborety - również na dyrektorskich stanowiskach.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Wasiek :)

Nooo nikt nie powiedział, że dyrektor nic nie robi....

Ale jest tez wielu różnych stanowisk dyrektorskich, kierowniczych w niektórych firmach.... za dużo... i czasami mało kompetentni....

I jednym słowem wszystkie dyplomy i doświadczenie, certyfikaty..... możesz sobie wsadzić....

I jak obecny szef nie chce słuchać... to znaczy, ze sie ciebie boi, że sam się chce wykazać....

Noooo i kwadratura koła.....

Noooo i najlepiej to zostać radnym, prezydentem miasta, posłem, premierem.... żeby ustawić siebie i rodzinę...

A że ja nie mam nikogo takiego w rodzinie... nawet księdza nie mam w rodzinie.... to też się nie ustawię...

Trza szukać nowych wyzwań , odkrywać nowe rynki, poszukać innego asortymentu...

A ja może gdzieś coś znajdę... Jak nie to świat się nie zawali ..., tylko przez jakiś czas będzie duuużo skromniej....

Oj jak dobrze, że ja nie mam noża na gardle z banku....

Dziewczyny ja nie zebym byla zawistna, ze ktos z wysokimi kwalifikacjami dostanie spora kase, jakby ktos taki byl to bym sie cieszyla bo moze bylaby szansa ze wyprowadzilby firme z kryzysu ale to jest mlody gosciu ktorego jedynym sukcesem jest zaprojektowanie pola golfowego. No to sie nie moze skonczyc dobrze.

I tu masz Markotka racje...

Wasiek dostała kopa w tyłek... bo była dobra....

Przyszedł przydupas... i jakiś czas koniunktura będzie sie kręcić... pół roku... do roku max.... A co później????

Położą firmę na łopatki... albo niezłej zadyszki dostanie.....

Markotko....nooo nie będzie dobrze....

Tak, to się wydaje niesamowity miód dopóki się nie spróbuje. Właśnie dziś mają wszyscy wolne - dlaczego ja kuźwa pracuję ? właśnie dlatego, że to taki miód. Moi współpracownicy odpoczywają -pracuję ja i pani prezes :):):)

Ale jak wiadomo - są ludzie i taborety - również na dyrektorskich stanowiskach.

Wypraszam sobie, ja tez pracuje. ;)

Nooo właśnie...

Nie mam noża na gardle... ale za to też nie mam żadnej polisy, dobrego auta ( chociaż samochód akurat bardzo traci na wartości i trochę mi go szkoda, bo fajny był, ale z drugiej strony to mam dom... )....

Z drugiej strony mam o wiele wartą polisę, niż papierek z jakiejś firmy ubezpieczeniowej.....

Dziś jest odczuwalny kryzys... nas dotyka , ale i Wielu z Was też....

Nie zazdroszczę nikomu i nikomu tego nie życzę... Ale poniekąd kredyty były brane w najlepszym wzroście gospodarki..... a teraz jest spadek.....

Miejmy nadzieję, że już niedługo.... Aż strach się bać co by było gdyby było inaczej...

Wasiek... a nie da się inaczej pokombinować... sprzedać droższe auto, polisy... no nie wiem....

Skabusia... spłacaj ten kredyt jak możesz to najszybciej jak się da....

Markotka tak samo...

Ścisnąć pośladki, skromniejsze święta ze dwa lata i finał... Może tak by się dało??????

Dlatego ja nigdy nie biorę na nc kredytów... Boję sie... i miałabym dopiero doła.

Teraz jest w handlu nie najlepiej... i mam doła... a co by było gdyby mnie kredyt jeszcze dobijał....

Ja Skabusia nie wiem... nie znam się..... Ale jak możecie dużo spłacać i nie idzie to najpierw w odsetki tylko spłatę kredytu... to spłacajcie ile się da... i jak długo się da... Może dacie radę wcześniej... a rozłożenie w czasie kredytu też ma swoje plusy i minusy... dłuzej płacisz ale za to chyba ( nooo bo nie wiem... ) mniej....

No a dla mnie ten "cholerny" kredyt jest siłą napędową , głupie to może, ale ja nigdy nie twierdziłam,że u mnie normalnie jest ;)

DLa mnie najpierw brak kasy był taką siłą. Potem kredyt. Teraz nie wpływa on tak bardzo na moje wydatki, ale rzeczywiście to doskonała motywacja.

Jak wiedzę nie tylko ja tak mam , że przeszkody mnie napędzają :)

zapytam: a ma ktoś może ubezpieczenie spłaty kredytu? jak myślicie warto?

zastanawiam się, bo jak to zauważył mój mąż dla mnie ten kredyt jest przede wszystkim obciążeniem psychicznym.. może wtedy byłabym spokojniejsza..

Przeczytaj dokładnie warunki. Często niewiele daje takie zabezpieczenie - jest właśnie plastrem na sumienie, a jak się coś wydarzy to się okazuje, że nic z tego nie masz.