Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Markotka... nawet nie mam pojęcia co może się jeszcze okazać, co może być... , czy punkcja boli czy nie... jak mu unieruchomić tą nogę.... Szyna założona w szpitalu dziecięcym... się już rozwala... bandaż spadł ( oczywićsie zwykły , bo o elastycznym to pewnie NFZ nawet nie słyszał...)... wiązałam mu teraz sama..., nie wiem czy można bandażem elastycznum owinąć... bo ten niciany zwykły to o kan potłuc...

Jednym słowem zrobione... tak bym powiedziała na odwal się...

Dwa i pół roku temu złamał skrętnie piszczel w prawej nodze na nartach w Alpach.... Poskładali go super.. poważne złamanie i wiesz jak miał to ekstra zrobione.... I jeszce jak mu oglądali w Klimontowie to chorurdzy wszyscy podpatrywali i dopytywali sie kto mu i gdzie to zakładał....

gips wytrzymał ponad dwa miesiące... a tu szyna kilka godzin i się rozlatuje...

Na dodatek szyna zgina się w kolanie... to chyba coś tu nie chalo........

Markotka... myślałam nawet o takiej ortezie... rewelacja... nic się nie przestawi... w razie czego łatwo zdjąć i np prześwietlenie zrobić... czy nawet dziecko umyć... Jak starszak złamał z przemieszczenie obojczyk, to tez mu kupiłam ortezę, a nie zamurowałam go w gipsie....

Zobacz jak wygląda szyna.... Powinna być lekko zgięta , a młody teraz właśnie usnął.. i zobacz jak śpi z ta nogą.....

http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TOgZ800OukI/AAAAAAAAB60/hm9whyDsxjk/DSC07180.JPG

..........i to coś miało mu usztywnić nogę....????????

Arnika ja mam 2 jedna taka jak na fotce ale ona raczej ma niewielkie zgiecie, mam jeszcze druga z usztywnieniami z boku i zegarami mozna tam zmienic ustawienie kata zgiecia. Moge ci pozyczyc jak chcesz to przyjedz.

druga cos jak ta

http://www.ultra-med.o12.pl/ligaflex-post-op.html

moze malka bedzie wiedziala czy sie nada

Edytowane przez markoto

Nadulka... nie wiem która to jest Bogusia...? Ale jak mnie czyta to proszę się wypowiedzieć.

Jak go zabierałam ze szpitala to to jeszcze wszystko mokre było... Pielęgniarz pomógł mi go wsadzić do samochodu ( nawet pozwolili wjechać jak karetkom pod wiatę... ale też rozebrany był jak do rosołu w samych spodenkach... ) i wydaję mi się, nawet jestem tego pewna, że zrobił się duuużo większy kąt zgięcia kolanka...

A co jest dobre oprócz lodu , żeby opuchlizna zeszła???

I zastanawiam się też , czy nie powinni go w szpitalu zostawić.. i jak trzeba z kolana ściągać to powinien chyba poleżeć ze dwa dni... a nie tak chop siup....

Jesuuu ja się nie znam... Ja tylko z neurologii co nieco kumam....

Wiolcia niech Emil szybko zdrowieje:( a to powinien dobry chirurg ustawić i chyba raczej zagipsować:( a tak na własną rękę to dużo galaretek, galarety, cielęciny i ogólnie kleistych rzeczy dawaj Emilowi to pomaga przy złamaniach i pęknięciach kości