markoto 20.11.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Wspolczuje. Trzymam kciuki, zeby ta noga jak najszybciej wrocila do normalnego stanu. Co za dziad z tego kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nooo cóż... i to na mojej ulicy... to wyobraź sobie jaki jest ruch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 20.11.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 co ja czytam:jawdrop:ludzie to chyba najgorszy gatunek ssaków Emil niech szybko dochodzi do siebie a ty kochana trzymaj się przez te kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Markotka... nawet nie mam pojęcia co może się jeszcze okazać, co może być... , czy punkcja boli czy nie... jak mu unieruchomić tą nogę.... Szyna założona w szpitalu dziecięcym... się już rozwala... bandaż spadł ( oczywićsie zwykły , bo o elastycznym to pewnie NFZ nawet nie słyszał...)... wiązałam mu teraz sama..., nie wiem czy można bandażem elastycznum owinąć... bo ten niciany zwykły to o kan potłuc...Jednym słowem zrobione... tak bym powiedziała na odwal się... Dwa i pół roku temu złamał skrętnie piszczel w prawej nodze na nartach w Alpach.... Poskładali go super.. poważne złamanie i wiesz jak miał to ekstra zrobione.... I jeszce jak mu oglądali w Klimontowie to chorurdzy wszyscy podpatrywali i dopytywali sie kto mu i gdzie to zakładał.... gips wytrzymał ponad dwa miesiące... a tu szyna kilka godzin i się rozlatuje... Na dodatek szyna zgina się w kolanie... to chyba coś tu nie chalo........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Któraś z dziewczyn na kończynach się znała i wie o co kaman...Która????????? I psi weterynaż też mi jest potrzebny ... bo z psem też jest źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 20.11.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 wiem że są szyny które zapina się na bardzo mocne rzepy i w przeciwieństwie bandaża nie powoduje że może się rozleciećale nie wiem czy każdy szpital dysponuje taką szyną czy trzeba ją nabyć we własnym zakresie - może wypożyczyć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.11.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 ale jakie to ma byc usztywnienie?? bo ja mam taka orteze co ma usztywnienie z tylu i po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 mam taka http://dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php?products_id=953&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-11&utm_content=953 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Markotka... myślałam nawet o takiej ortezie... rewelacja... nic się nie przestawi... w razie czego łatwo zdjąć i np prześwietlenie zrobić... czy nawet dziecko umyć... Jak starszak złamał z przemieszczenie obojczyk, to tez mu kupiłam ortezę, a nie zamurowałam go w gipsie.... Zobacz jak wygląda szyna.... Powinna być lekko zgięta , a młody teraz właśnie usnął.. i zobacz jak śpi z ta nogą..... http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TOgZ800OukI/AAAAAAAAB60/hm9whyDsxjk/DSC07180.JPG ..........i to coś miało mu usztywnić nogę....???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 20.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Arnikaco za pech z noga Emila kilka chwil człowieka nie ma na forum a tu takie rzeczy sie dzieje współczuje i kciuki trzymam za szybki powrót do zdrowia a szyna to chyba na sztywno powinno być, ale nie wiem bo nigdy nic nie miałam złamane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 (edytowane) Arnika ja mam 2 jedna taka jak na fotce ale ona raczej ma niewielkie zgiecie, mam jeszcze druga z usztywnieniami z boku i zegarami mozna tam zmienic ustawienie kata zgiecia. Moge ci pozyczyc jak chcesz to przyjedz. druga cos jak tahttp://www.ultra-med.o12.pl/ligaflex-post-op.htmlmoze malka bedzie wiedziala czy sie nada Edytowane 20 Listopada 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 No to się narobiło...Takiego dorwać....Szybkiego powrotu do zdrowia dla synusia , pozycja do snu chyba mało wygodna.Też się na tym nie znam jak powinno być.Zapytaj może u Bogusi , ona pewnie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 A na dziecko będzie??????? W sumie to on dość spory jest, ale są tez rozmiary tych ortez ( jaki masz rozmiar tej ortezy?)... I chyba by musiał mieć taką co ma regulacje kąta z boku i nie wiem po co mu też stopę usztywniali?Może tak trzeba.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nadulka... nie wiem która to jest Bogusia...? Ale jak mnie czyta to proszę się wypowiedzieć. Jak go zabierałam ze szpitala to to jeszcze wszystko mokre było... Pielęgniarz pomógł mi go wsadzić do samochodu ( nawet pozwolili wjechać jak karetkom pod wiatę... ale też rozebrany był jak do rosołu w samych spodenkach... ) i wydaję mi się, nawet jestem tego pewna, że zrobił się duuużo większy kąt zgięcia kolanka... A co jest dobre oprócz lodu , żeby opuchlizna zeszła??? I zastanawiam się też , czy nie powinni go w szpitalu zostawić.. i jak trzeba z kolana ściągać to powinien chyba poleżeć ze dwa dni... a nie tak chop siup.... Jesuuu ja się nie znam... Ja tylko z neurologii co nieco kumam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.11.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 jakiego jest wzrostu Emil? ona jest dosc uniwersalna bo sie rzepy ustawia ale jesli musi miec stope tez usztwniona to ona nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 No te ortezy wiem, że nie mają usztywnionej stopy... ale może to usztywnienie z bandaża gipsowego dlatego takie robię, żeby się nie przesuwało i w miarę w miejscu stało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Wiesz co... ja nie wiem jakiego jest wzrostu... Ubrania kupuję na 12-13 lat.. 152 cm, czasami 146 ale ostatnio kupiłam kurtkę na 164 iii i to tylko pisało, że jest 164... Młody jest mi pod brodę... no może do brody.... A podobne wzrostem jesteśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Zapytaj tu :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?101090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.11.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Wiolcia niech Emil szybko zdrowieje:( a to powinien dobry chirurg ustawić i chyba raczej zagipsować a tak na własną rękę to dużo galaretek, galarety, cielęciny i ogólnie kleistych rzeczy dawaj Emilowi to pomaga przy złamaniach i pęknięciach kości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nooo i wapno naturalne...Ale zagipsować się nie da, bo mu puchnie kolanko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts