Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noga Emila nieźle... nie miał dzisiaj punkcji. Pan chirurg powiedział, że jest dobrze, ale.... No właśnie ale... Nie do końca mu ufam, bo kolanko dalej spuchnięte. Ma leżeć i chodzić w ortezie.

Dzwoniłam do Piekar... że musiałam być w Klimontowie to zobaczy go jutro pan doktor ... no chyba, że będzie miał jakiś zabieg. Dzisiaj nie mógł, bo miał zwariowane lotnisko , a o 12.00 szedł na sale operacyjną, więc na spokojnie jutro podjadę do Piekar.

Nawet Emil ucałował sobie swoje własne kolanko z radości, że nie będzie miał żadnej punkcji.

Pytałam chirurga w dziecięcym o heparynę... wyśmiał mnie, że wymysły mu tu przynoszę... No i zgłupiałam...

Jutro popytam i dowiem się więcej.

dwa briardy

jestes pierwsza ktora pozznala ze to briardy

:wiggle:

Przy oczach ostatnio sama cielam - ale tak to ja do fryzjera zaprowadzam

Dasz radę.... Zawsze dobrzej to zrobisz jak dojdziesz do wprawy.

A garderoba fajnie wyszla :)

Wpadnij zobaczyć na żywca :)

kazde unieruchomienie konczyny powoduje zmniejszone krazenie i moga sie pojawiac skrzepy i po to heparyna zeby ta krew rozrzedzic - mam nadzieje ze mnie malka nie wysmieje za ten opis:D

Ale dlaczego mam wyśmiewać :o dobrze prawisz, więc dodam tylko,ze chodzi o zapobieganie zakrzepom, przy unieruchomieniu kończyny dolnej jest spore ryzyko takiego powikłania, więc lepiej zapobiegać, co nie?

Wróciłam z Piekar...

Bardzo sympatyczny Pan Doktor przyjął nas - znaczy Emila, pooglądał... Wtpytał wszystko.... pyta od kiedy gips, później orteza, kiedy kolejna wizyta u chirurga ma być (zaraz po świętach... ) do kiedy ma mieć nogę w ortezie...? Cały czas ma nosić ortezę... Nooo nie powiem zrobił oczy... Pomacał kolanko, powyginał nogę, poruszał, poruszał i powyginał i drugą nogę też poruszał i powyginał...., czego dziecięcy chirurg nawet nie spróbował. Emil ma jeszcze jakieś płyny czy wodę w kolanie i jak do piątku nie zejdzie to będzie miał punkcje... Chirurg dziecięcy wczoraj nic nie widział, wody w kolanie już nie było... , a kolano nadal spuchnięte... Trzeba by było być ślepym....

Emil ma chodzić trochę w ortezie, trochę bez i od piątku bez ortezy.

W piątek do kontroli i jak będzie jeszcze jakaś woda w kolanie to punkcja, jak się wchłonie to będzie OK... Zobaczymy....

Pęknięcie czy też chrząstki czy może kostki to nic takiego, nie jest groźne, kazał mu pan doktor ćwiczyć, bo zanikał mu mięsień czterogłowy....

W poniedziałek może iść do szkoły...

Jednym słowem chirurg dziecięcy trochę wczoraj zawalił, a może też czekał na to, że się wchłonie, natomiast za długo by mu kazał chodzić z nogą usztywnioną i później kłopoty i dłuższa rehabilitacja...

Uffff poczułam ulgę.... Pomimo iż boję się kolejnej punkcji.... Nie wspomnę o Emilu...

Ale n doktor bardzo mu przypadł do gustu i był z wizyty i Pana doktora baaaaaaardzo zadowolony... :lol:

Aż na korytarzu powiedział niby do mnie, ale wszyscy go słyszeli, że mądry ten Pan Doktor....

Tylko ta zima dla Emila znowu bez nart :( Chyba nas zatruje, z drugiej strony kasy nie mamy, więc i my też nigdzie się nie wybierzemy i będzie wilk syty i Manchester city :)

Myszka nie wiem...

Ale na razie do piątku troszkę w ortezie i trochę bez ortezy... od piątku bez ortezy a w piątek jak będzie kolano nadal spuchnięte i woda w kolanie (czy co innego,, co by nie było... 0 to będzie miał punkcje, ale też u tego samego pana doktora ...

Wiesz i tak się boję....

Ale już nie jest źle i myślę , że ma się ku dobremu.

No to na drugi raz będę mądrzejsza...

A już starszak tak ze 5-6 lat temu miał wypadek na rowerze i złamał obojczyk z przemieszczeniem... był operacyjnie nastawiany i drutowany..

Emil 2,5 roku temu ukręcił piszczel i poskładali go super w Austrii , ale kontynuacja leczenia była w Klimontowie...

Teraz jak Emil miał wypadek to gdzie miałam jechać, jak nie do Klimontowa.. to już tak z przyzwyczajenia...

Oby kolejnego razu nie było... Ale mądry Polak po szkodzie....

Emil pozwolił wrzucić zdjęcie dla Cioć do FM...

Tak dziś wygląda jego kolanko ....

http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TP6HYSYgPiI/AAAAAAAAB9s/B7fkGdeqSNs/s640/DSC07254.JPG

Oczywiście lewe... czyli na zdjęciu to po prawej stronie... Nawet widać, że jeszcze jest spuchnięte....

Ale będzie dobrze...