Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ufffffff wróciłam...

Emil ma trochę wody w kolanie, ale lekarz widział jaki był zapłakany i powiedział, że swojemu synowi by punkcji na dzień dzisiejszy nie robił. I mu nie zrobił.

Ma nadal smarować kolano i zobaczymy co będzie dalej.

Jakby co to ma dyżur w środę i jakby co to będę musiała jechać w środę , a jak będzie wszystko OK to już może nie będzie trzeba jechać.

Pożyjemy zobaczymy.......

Aaaaa i jeszcze jak mu lekarz powiedział, że żadnej punkcji mu robić dzisiaj nie będzie to zrobił taki uśmiech i był taki błysk w oku jak nie wiem...

A gdyby miał mu punkcje robić to bardzo mu zamrozi i weźmie najcieńszą igiełkę.

W drodze powrotnej Emil kupił sobie karpia i męczy mnie o pusty zlew bo będzie go patroszył i chce go zjeść na kolację.....

No koniec świata....

A potrafi rybę wypatroszyć, już od kilku lat.... Złowi rybę i wypatroszy ją... to z głodu nie umrze....

Ja z kuchni wychodzę... mogę co najwyżej zjeść kawałek, bo za rybami niekoniecznie przepadam.... a mam dwóch wędkarzy... Najstarszy i najmłodszy... ale tylko Emil lubi ryby i to też musi go najść.... starszy tylko łowi i wypuszcza, no chyba, że jest taaaaka ryba.

Młody żadnej nie odpuści... Pierwszą rybę oprawiał jak miał 5-6 lat.... a ja darłam się w niebogłosy żeby ją zostawił i wyszedł z kuchni... stał między zlewem i teściową ... później czasami z mężem....

Fuuuj.... ja tego nawet tchnąć się nie wezmę..... A jak ryba już pływa w wannie, to zapomnij, żebym zjadła....

A Emil kupił tego karpika, żeby go uratować, bo nikt go nie chciał kupić i taki biedny był..... i za swoje kieszonkowe dodam...

Wioluś dobrze ze obeszło się bez punkcji oby tak dalej:) jakbym miała wybierać to z dzikim błyskiem w oku pojechałabym nie tylko do Piekar ale nawet do Zakopca byle tylko nie łazić po tej drodze:(

Dobrze, że nie jest źle, ale ja dalej drżę :)

a coś Ty na tej drodze robiła? Zarobiłaś chociaż na jakąś ratkę??????? :lol:

dzień dobry!

czy tu jest smacznie?

czy ja dobrze kiedyś czytałem o pigwówce i swojskich wędzonkach?

że o rybie nie wspomnę, aczkolwiek karpia nie tykam

Pigwówkę popijam codziennie ... jest słodziuteńka i pyszna. Jutro robić będzie mężuś kiełbaskę z dziczyzną, i boczki swojusie, a za tydzień szyneczki i kiełbaskę wieprzową ... Najpyszniejsza jaką jadłam... Mam nadzieję, że wyjdzie :)

Częś Bramer :) Zapraszam :)

I mężuś zaprasza wszystkich, którzy chcą Kiełbaski zjeść do nas :)

Idę wyprowadzić suk bo piszczy ....

kiełbas w życiu nie robiłem, za to takie coś to i owszem

http://img219.imageshack.us/img219/2397/obraz019large.jpg

teraz to moja beczka tak zasypana śniegiem, że ledwo ją widać ;)

a pigwowcówkę robiłem raz w życiu - wyszło kilka butelek, lecz niestety rozeszła się jakoś i wstyd przyznać, alem wypił jeno kilka kieliszków; ostał jeden litr (ma już ponad rok), ale na specjalną okazję czeka

Matko i córko!!! Ja po uroczystej kolacji, a jak widzę takie własne szyneczki, to ślinka i tak przez zaciśnięte zęby mi cieknie! ;)

Arniczko, to super jak na razie, a Emil z tym karpikiem, to już całkiem mnie wzruszył...:D