Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Nooo mężuś kiełbaskę robi....

Oj będzie dzisiaj boczuś wędzony i dobra kiełbaska z wieprzowiną i dziczyzną.....

Za tydzień będą szyneczki i kiełbaska wieprzowa.... na tą kiełbaskę nie mogę się doczekać :)

Mogę dużo rzeczy zrobić przy kiełbasie, pokroić mięsko, zmielić, przyszykować czosnek, przyprawy... , ale nie nabijać w jelita ... Oj wychodzę wtedy z kuchni...

Za duży tyfus jestem....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzieś zgubiłam Mikołaja... szukam go od wczoraj i znaleźć nie mogę... A miałam taki zamiar powiesić go przy wejściu na ganku.....

Powoli odnajdują się ozdoby świąteczne. Młody nawet zaczął ubierać odziedziczoną po teściach choinkę, która wygląda jak druty owinięte zieloną folią... Jak mówię, że kupimy żywą jodełkę to usłyszałam - nie dość , ze pieniędzy nie mamy to jeszcze drzewka będziesz niszczyć...:jawdrop:

I z uporem maniaka stroił tą sztuczną choinkę...

A swoją drogą nie mieliśmy choinki od... chrztu Emila, jak mój mąż się ochrzcił i zrzucił choinkę 3 razy i stłukł większość duuużych bombek... Później miałam tylko girlandę zawieszoną u sufitu z 200 światełkami.... Ślicznie zawsze wyglądała....

Nooo kiełbaska jest...

Wędzony boczuś jeden już się gotuje, dwa schowałam do zamrażarki...

Szynki do zapeklowania... będą wędzone za tydzień. Za tydzień też będzie robiona normalna kiełbaska tylko z wieprzowinki... czyli coś dla mnie.

Ta wędzarnia co wczoraj w niej wędzili nie była wypróbowana przez mojego męża i nie dowędzili jej tak jak zwykle, chociaż wędzili ją ponad 5 godzin... nie osiągnęła odpowiedniej temp. i dlatego trzeba było ją sparzyć... Niestety... Ale chłopcy podchodzą co chwilkę po kawałeczek i po kawałeczek, więc jest nie na święta , a do jedzenia na teraz :)