Arnika 02.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Ok to tak zrobię a jak co to będę pytać... OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Dzięki Tolu A o ogród to muszę Ciebie i inne dziewczyny poprosić o pomoc .... a gdzie parytety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.01.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 a gdzie parytety Co proszę??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.01.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Nooo tak... Twój głos też ważny i Ty też masz bardzo ładany ogród... To i ja Ciebie Jamles też poproszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.01.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Z tego co kojarze to te uslugi specjalistyczne zaleza od gminy w niektorych ich wcale nie ma , wszytsko zalezy od przeznaczonych na nie pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.01.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Cze sąsiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Cze Malcia i Marta I Dziewczyny... Mam wszystkie świstki Idę do paniusi w MOPS i dam jej niech se weźmie... A co... mówiłam, że nie dam się... Lecę bo mi zamkną przed nosem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Papierki złożone..... Ciekawe czy jeszcze coś będę musiała donieść czy ten plik który zaniosłam wystarczy...?Poustawiałam panią, ze niech spróbują mi nie dać albo coś zakwestionować.... Chyba niewielu petentów/ klientów tej instytucji wie co chce, jakie ma prawo i wie o co się domaga.... Markotka każda gmina/ miasto powinna mieć, ale w tej wsi co to ja teraz mieszkam to Emil jest drugim czy trzecim dzieckiem, który będzie korzystał z tych usług...Oni nie chcą dawać, bo się boją, że za dużo pieniędzy wydadzą... A przecież to nie ich pieniądze z ich kieszeni...Jest stosowna ustawa, jak masz podstawy medyczne, orzeczenie o niepełnosprawności to można spróbować się ubiegać... Nie mają prawa odmówić... To się dziecku należy i koniec... Ja ustaw nie wymyśliłam... Ja chcę aby w przypadku Emila mogłam je wykorzystać... A oni robią wszystko aby nam utrudnić, zniechęcić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Budowlane niusy.... :wiggle: Mąż wczoraj dołożył metrową rurę czarną stalową w komin od kotłowni.... W piecu się już o wiele lepiej pali, dym nie wylatuje na kotłownie jak otworzy się drzwiczki... Jest o wiele lepiej... Dwa razy rozpalił w piecu i pozwolił, aby sam zgasł, ale go zasypał prawie trzema wiadrami węgla... dwa to spalał w jeden dzień zachodząc do kotłowni i dokładając co jakiś czas po 5 łopatek... Masakra... Teraz pali się dobę, i połowę doby zjada podłogówka z bufora... Czyli palenie co dwa - dwa i pół dnia... Jest oszczędność w węglu, jest znacznie mniej pracy... nie trzeba chodzić dokładać, pilnować, kopcić się... Oj jest lepiej... Dodam sąsiad srala mądrala co to wybudował wcześniej dom z Ytonga (miał być taki ciepły ) jest bez ocieplenia i spala taczkę węgla codziennie.... ale piankował już szczeliny pomiędzy pustakami... Czyli nie nadaremno wymyśliłam ten kocioł, i teraz może będzie łatwiej znieść trudy palenia w kotle.... Przynajmniej rzadziej trzeba będzie chodzić do kotłowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 To lepiej, niż mój gazowy. Ten sam działa, ale pod warunkiem, że jest prąd! Ostatnio nie było prądu całą dobę, zrobiło się zimno, tylko kominek jakoś nas ratował. I okazało się, że mam w domu tylko jedną świeczkę, a latarka nie wiadomo, gdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ja wiem gdzie latarka, gdzie ważne papiery w jedną siatke spakowane... wiem gdzie świeczka.... Ale pompa podaje do bufora i z bufora kolejna pompa podaje do podłogówki.... I jakaś tam kolejna pompa do cyrkulacji... A te pompy + jaieś dynksy z świecącymi na zielono napisami bez prądu nie chcą działać... A niby mam system otwarty... Rzecz rospisuję o systemie ogrzewania normalnie otwartym... To też dobre, bo jakby w piecu było nachajcowane, to nie rozwali kotła, tylko będzie przelewało u góry w jakimś tam czarnym baniaku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Ostatnio zaczynam rozmyślać o generatorze prądu.. ...ale to chyba wymaga jakichś przeróbek w instalacji i odprowadzenia spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Nie... generator włączasz jak jest awaria... gdzie masz kotłownie? Masz wyjście na dwór? Jakąś zetkę? To zawsze wyrzucisz spaliny... Gorzej jak nie masz agregatu i jest awaria jak zeszłej zimy w Małopolsce... To wtedy bida... Oj bida.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 a mój chłop wygasił piec bo w domu 22 stopnie:rotfl: nie wyrabiam z małżem moim:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 I wygasił piec bo jest 22*C On zgupł na dobre...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Wiolcia i powiem Ci że mnie zmarźluchowi jest w tej chałupie ciągle za gorąco ja nie wiem co jest:( może to podłogówka tak na mnie działa a 22 pokazuje termometr a jak dla mnie odczuwalnie to jest dużo więcej mam taki sam komfort łażenia w krótkim rękawku jak w mieszkaniu gdzie mamy przeważnie 24-25 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Podłogówka tak działa, ja mam 20 i jest ok. Arniko, kotłownię mam w pralni, bo to tylko mały piecyk. Tam mam tylko okno, a drzwi na dwór obok, w pomieszczeniu gospodarczym, zwanym "pokojem motóra". Tylko niestety nie wiem, co to jest "zetka"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dziura w murze....Jak masz okno to mają gdzie spaliny wychodzić... To luuuzik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 moj maz tez tak reaguje teraz grzejemy od 14 do 19 bo niby wystarczy potem od 2 do 7 i fakt odczuwanie jest takie ze podobnie sie czuje przy 20 u nas i 24 u tesciow przy normalnym ogrzewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dziura w murze.... Jak masz okno to mają gdzie spaliny wychodzić... To luuuzik...Ale jak, ma być zimą otwarte? Pewnie i tak trzeba przeróbki.. i jakiegoś podłączenia tego "zasilania" do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts