Arnika 03.01.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Surku to jest potrzebne przy kotle węglowym, albo dziura pod drzwiami kotłowni wystarczy.... A Tobie po co w kotłowni gazowej dziura? Tylko do wyrzutu spalonej benzyny czy ON z agregatu by się przydało, ale jak jest okno to po co się martwić na zapas.... Pytałaś o te dodatkowe lekcje znajomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Nie miałam czasu dzisiaj długo pogadać, bo z Mlodym spieszyłam się do lekarza, miał wysoką gorączkę i okazało się, ze chyba ma zapalenie płuc. Ale z tego, co się dowiedziałam, to jest podobnie, jak w tym linku z Synapsis, jeśli chodzi o źródła finansowania i możliwości pomocy. Jutro pewnie będę mieć więcej czasu, ew. dopytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 W mojej kotłowni jest piec z zamknięta komorą spalania, wyrzut i pobór ma przez komin. Tylko nie umiałam sobie wyobrazić, jak odprowadza się ew. spaliny z agregatu, nie wiem, czy opłaca mi się to kupować, bo ceny są dość wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A po co Ci ten agregat?Nie masz prądu?Brakuje często i na długo prądu?Macie awarię? Odcięli Was? Ja to bym kupiła tylko agregat po to, jakby był kataklizm to nie zamarznę.... Ale nic to, na razie na takie wynalazki kasy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Tylko raz była awaria, ale za to całą dobę, tuż przed sylwestrem! I było ciężko, wszystkie komórki, laptopy się rozładowały, a podłoga ostygła! Brama się sama nie otwierała, czajnik i kuchenka ani drgnęły, a jedna świeczka dawała mniej światła, niż śnieg przy pełni księżyca na zewnątrz! a, do picia woda tylko z filtra, no i w kranie - zimna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 (i dlatego mam już latarkę led i lampkę biwakową led, brak tylko kocherka z butlą gazową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.01.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Dobry nowy rok Surus to miałaś niezłe jazdy moje dzieci to by chyba oszalaly Arniczko kciuki trzymam za papierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Cze Pasiulka Mam nadzieję, że paniusi wystarczy taka ilość papierków.... Najdziwniejsze jest to że nawet prosili mnie i zaświadczenie z US o ZAROBKACH męża , który prowadzi działalność, a jest teraz na chorobowym... W US wyśmiali go.... Nikt nigdy takiego zaświadczenia nie wydawał.... Czekam teraz na telefon... - co jeszcze trzeba donieść... - ewentualnie, albo głównie , że zostało pozytywnie rozpatrzone.... Surku mnie w wigilię wysiadła indukcja i poopa z odgrzewaniem potraw... a goście juz się schodzili... Przyczyną były spadki napięcia.... Nie man w gniazdkach 230, tylko 180w... Wyobraź sobie... Piekarnik odmawia pieczenia, indukcja szaleje, a komp mi już wysiadł.... Trzeba by było porządek zrobić z enionem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.01.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Hejka Dla mnie agregat w domu to podstawa i będzie na 100% no i chciałabym jeden palniczek w kuchni na gaz który może w tym roku będzie. No ale w sumie jak będzie agregat..... Arniko ja tak sobie jeszcze dumam a cug to Wy macie w tym piecu? Może jest za mały dopływ powietrza bo drzwi do kotłowni są szczelne i okna co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Do kotłowni nie mamy uszczelek, i jest spora szczelina przez którą dmucha pod drzwiami... Dlatego zetki nie robiliśmy...A jak rura dostawiona... ro już jest nieźle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.01.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 a dostawiliście już rurę? jakoś mi umknęło a spróbuj jeszcze okno otworzyć w kotłowni jak palicie i zobacz co się wtedy będzie działo? Bo u moich teściów był kiedyś taki problem i okazało się że oknienko w piwnicy musi być cały czas uchylone bo był za mały dopływ powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Monia ja nie mam w piwnicy kotłowni. Cały dom jest na jednym poziomie.Z w kotłowni są drzwi do garażu i drugie na zewnątrz. Rura jest dostawiona od niedzieli. Jest znacznie lepiej. albo nawet dobrze. Ja nie palę w piecu to mnie to ryra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 eee to olać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Może zdjęcia nie są super, ale rura w kominie już jest.... http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TSLxXKoBWLI/AAAAAAAACA4/vknHnZaGwYw/s640/DSC07323.JPG http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TSLxhiOcRSI/AAAAAAAACA8/yhRl4LUYnJs/s640/DSC07330.JPG W sumie około metra wyżej.... A tu nasza Inka jak śpi mi na moich nogach.... http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TSLx4hKHRCI/AAAAAAAACBA/U75jzBbrFKU/s640/DSC07305.JPG A tu proszę mojej Panci nie budzić i najlepiej nie dochodzić.... http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TSLyMk40SII/AAAAAAAACBE/MThAuhbyzgs/s640/DSC07296.JPG ... Ja jej pilnuję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.01.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jaka ona ma zgrabna dupcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.01.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 no nie mogę jaka rozwalona na placka Arniczko jeszcze strażaczek żeby cofki nie było i będzie GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Niiie Monia.... Strażak będzie dopiero jak wymurują mi komin z klinkieru... dopiero kupimy strażaka.... .........nooo jak pilnuje, a jakie ma nogi rozjechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.01.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Śliczna jest. Cześć wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.01.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Ale z niej elegantka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_0675 04.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Sweet'aśny psiurko, mój młodszy stwierdził: "takiego chcę, właśnie takiego" Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts