Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

na rozgrzebanym i to dosłownie :( nie wiem kiedy mam nadzieję że już nie jakoś drastycznie bo mnie strasznie męczy to życie w rozjazdach:(

Wusia, robisz tak jak ja - impreze przedparapetowa, ktora Cie mobilizuje do przeprowadzki. Ile zdazysz tyle zdazysz, reszta sie zrobi. ;)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arniko, zajrzałam dziś do dziennika - ciśnienie mi skoczyło jak poczytałam o tych partaczach od rur. Już nie wiem doprawdy czy to partactwo czy złośliwość - bo w wersję o pomyłce to mi jakoś trudno uwierzyć...

Garderoby za to superowe, zazdroszczę (tak pozytywnie) tego miejsca do przechowywania. No ale absolutnym hitem jak dla mnie są wieszaki - cudne! Wspaniałe! Wolałabym tylko przykręcić je do zabejcowanej deski i dopiero w tej postaci do ściany, ale i teraz dobrze się prezentują...

Waderko... jak przywiozłam wieszaki to natychmiast przywiercił je mąż do ściany, bo to straszny kłopot było latać z kurtkami po domu, a że duży to już nieraz nalatałam się w poszukiwaniu kurtki swojej czy syna....

Więc zostały przykręcone... Ale jak znajdę gdzieś nierówną deskę, nawet dwie to wtedy odkręcimy i zrobimy tak jak powinno to być...

Może nawet na każdy wieszak osobną deskę.... ale wtedy dużo wiercenia by było.... a w naszych dziurawkach jakoś nie chcą się kołki trzymać ;)

Za garderobę dziękować :)

Partacze nadal nie uregulowali za "pomyłki"....:mad:

A w ogóle to Witaj po latach :lol:

Ach, ja już taka "nieregularna" jestem - pamiętam o wielu domach, ale czasu na zaglądanie mam mało...

No, nierówne dechy... Mniam!

Ja miałam na początku takie wieszaki, sama sobie zrobiłam. Potem wymieniliśmy na takie sklepowe z pólka, na której mam kosz z czapkami, torbę na tańce, kask rowerowy. Jak dla mnie tamte ładniej wyglądały - wygrały względy praktyczne. Ale wspominam je miło...

A niech partaczy ktoś tak samo potraktuje - może by zrozumieli o co chodzi, wrrrrr....

Bo Pasiula smutno mi było... Nie mam głowy i wszystkie kłopoty znowu spadły mi na głowę....

Wczoraj znowu byłam wzywana do MOPSU o tego dodatkowego nauczyciela... Iiii niestety... dostałam tylko połowę z tego co chciałam....

Byłam tak wściekła jak nie wiem...

Dobrze, ze w ogóle mam usługi...

A i jeszcze jedna rzecz spadła jak grom z jasnego nieba... i nie mogłam juz nerwowo wytrzymać.....

Nooo ale nic to... Będzie dobrze.

U Agnes dowiedziałam się , że VAT na rehabilitacje jest teraz 23%

To znaczy, że za wszystko będziemy płacić o ten VAT drożej... czyli prawie 1/4 np wyjazdy czy rehabilitacji droższa będzie..

Noooosz ku..estwo w biały dzień....

Tak nie idzie uskładać, żeby raz w roku wyjechać... a potrzeby spore, a teraz to już będzie dopiero źle....

Dobiło mnie to wczoraj....

Muszę pomyśleć o swoim ogrodzie... i wierzcie mi, że nie mam nawet siły zdjęcia wrzucić... Aż mi wstyd... Po prostu złość, bezradność, bezsilność mnie dobiła....

Emil wyciągnął mi dzisiaj zaproszenie - skierowanie na badania... - na JUTRO -... do PPP na badania... Kończy się I etap edukacji i musi przejść badania w Por. Psych. Ped..... Masakra dla mnie...

Boję się jak nie wiem, bo już nie ma zajęć SI, bo nie jest napisane w orzeczeniu , że ma Zespół Aspergera, bo wtedy nie był jeszcze zdiagnozowany... Teraz mamy opinie os 3 różnych psychiatrów.... A co będzie jak będzie miał dobry dzień, jak nie pokaże co potrafi...

Nie napiszą w orzeczeniu to nie będzie miał dodatkowych zajęć.. Tych , które są mu potrzebne.... SI, Biofeedback, Psycholog... A tyle to już szczyt marzeń....

Mam dość biegać za tymi wszystkimi świstkami, zaświadczeniami itd...

MAM naprawdę DOŚĆ....

Nawet nie chce mi się poszukać wszystkich jego orzeczeń i diagnozy... Jak mi się nie chce tam jutro jechać... Ale damy radę... Mam nadzieję....

Siedzę i czytam wątek ogrodowy i już mi się co nie co klaruje w głowie ogród i jak to ma mniej więcej wyglądać...

Muszę przenieść to na papier...

ojjj sporo przede mną... I jakie przekopania mnie czekają....

Arnika dasz rade

Przeciez oni tez wiedza ze Asperger to ma tak, ze raz dziecko zachowuje sie jak zupelnie zdrowe a raz pokazuje pazurki.

Ja chyba mialam niezle szczescie ze trafilam w Gliwicach do osrodka gdzie pyschologa pedagoga logopede ma na podstawie skierowania od lekarza pediatry a jak dziecko potrzebuje to ma i SI i inne dodatkowe zajecia