Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

U nas miał tylko SI do zeszłego roku... teraz mu wszystko obcięli bo nie miałam z PPP orzeczenia, a w orzeczenie nie stało napisane Z. Aspergera... Nooo wku.w mnie wziął jak nie wiem/ Do tej poradni, żeby było śmiesznie dostałam skierowanie , czy zaświadczenie ( rzuciłam w kat i nawet nie wiem jaki tytuł.. ) od lekarza specjalisty!!!!! Na neurologa czekałam ponad 3 miesiące, a byłam 15 grudnia po ubłaganiu paniusi w rejestracji... To znaczy , że idę jutro praktycznie ze starymi, bo z przed dwóch lat zaświadczeniami .... Noo ale jedno mam nawet od biegłego sądowego, który pisał jego opinie do sądu... Tego papierka to już nie powinni podważyć...

Coraz gorzej się u nas w szkole robi... jest też coraz więcej dzieci potrzebujących...a z drugiej strony to co mnie to powinno obchodzić...

A w tym mieście co teraz mieszkam jest jeszcze gorzej... nic nie można dla niego załatwić... normalnie opad rąk... Jak prywatnie to OK... Ale tak z urzędu to masakra....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK

Idę przygotować papierki, . Młody śpi, i psinka z nim... Czyli najmłodsze dzieci śpią... zostaje najstarszy i średni....

Aaaaa i jeszcze jutro batman przychodzi do nas... pod warunkiem, że zdążę....

Dowiedziałam się, że batman zażyczył sobie trzy koperty... jedna za kolędę , druga na kościół, a o trzeciej to nie wysłuchałam, bo takiego nerwu dostałam, że aż bordowa byłam... a pytam starszej sympatycznej pani czy batmany to gratis nie powinni przychodzić????? Bo to przecież ich pasterski obowiązek....

No i pani mnie poparła... :)

Nawet pani sąsiadka przyniosła mi wody święconej z Lurt czy skądś tam jeszcze i skądś tam jeszcze... Nooo takiej specjalistycznej to w naszej parafii pewnie ni dają... :)

Chyba moje sąsiadki dbają abym miała domek poświęcony... tylko coby batmany mnie jeszcze zastały... Jak co to sobie sama poświecę , kropidło ma, tylko nie wiem gdzie, ale mam jakby co....

Proszę... możecie puścić kciuki . Dziękuję za trzymanie :)

Już jestem... Badanie przez psychologa zrobione... Ufffff

Emil był dzisiaj grzeczny jak anioł, aż się bałam... Pracował bardzo ładnie, był długo skupiony, miał przerwę pięć minut i dalej do pracy aby skończyć badania....

Niestety jest pogorszenie wyników niż dwa i pół roku temu... czyli wyszło na moje...

Psycholożka nas poznała, i stwierdziła, że miałam racje wnioskując o nauczanie specjalne. Wówczas się wahała....

Nadal będzie miał specjalne, skoro wyniki są gorsze to nie mogło by było być inaczej...

A bałam się, ze jak będzie grzeczny to może zrobić i postarać się zrobić ponad to co może, co potrafi... , i wyjdzie badanie niemiarodajnie....

W kwietniu ma jeszcze dwa badania przez pedagoga....

Muszę tylko załatwić jeszcze kilka papierków i będzie dobrze...

Czy ten nas po.bany kraj da nam kiedyś spokój od papierków... A może gdzieś indziej jest gorzej???????

Nie wiem... Wiem co jest u nas i co musimy załatwić...

Więc i to staranie się o dodatkowego nauczyciela też nie było bezzasadne.... Już trochę mam, ale powinien mieć więcej.... Więc będę się starała o jeszcze więcej.... Poczekam z miesiąc, bo i teraz znowu muszę biegać za papierkami...

Markotko.. to fajnie, że mały ma zajęcia i dostał co potrzeba nawet bez orzeczeń... W mieście B. już widzę, że wsparcie dla dzieci niepełnosprawnych to istna katastrofa...

Nawet sobie nie zdawałam sprawy jak wielkie są dysproporcje pomiędzy jednym miastem, a drugim....

Kiedyś w szkole Emila było dużo zajęć, rehabilitacji... Nadal jest... tylko tyle, że jest coraz więcej dzieci potrzebujących, jest coraz więcej dzieci w klasie, a rehabilitacja jest to dana liczba dodatkowych zajęć na klasę... I jak nie masz wskazań to nie dostaniesz dodatkowych zajęć... albo niektóre zajęcia są po dwoje troje dzieci, a nie praca jeden na jeden...

Kwadratura koła...

Marta to jak Ty masz tam wszystko to lepiej młodego nie przenoś... Bo tu okazuje się masakra... a myślałam, że jest znacznie lepiej... Przeliczyłam sie...

Ja straciłam nadzieję po jego 6 latach... jak miał iść do pierwszej klasy... Nie potrafił nawet trzymać ołówka, nie kolorował, nie pisał kółek, nie pisał po śladzie... Przedszkole, które było z nazwy integracyjne nic przez 4 lata go nie nauczyło!! NIC... I chcieli za wszelką cenę abym go odroczyła od szkoły... Pomyślałam, podumałam, schowałam ambicje i zapisałam do szkoły Emila... Fakt specjalna, ale to był najlepszy wybór.... I dzisiaj się cieszę z tej decyzji... Nie dałby sobie rady za nic w świecie w masowej szkole. Dzieci by go zniszczyły baaardzo... tak jak go niszczyli na podwórku...

Już wiele osiągnął... Ale jeszcze sporo jest do zrobienia... Zrobimy to i będzie dobrze. Nie musi przecież być profesorem.. ktoż też musi naprawiać samochody, lać paliwo, piec ciasta i wiele innych... Zawsze kiedyś znajdziemy mu zawód i zajęcie.

Markotko i tak trzymaj. Powodzenia i trzymam kciuki, dasz radę.... :)

A to tylko 40 km... pomyśl Kasi mąż jeździ 60 czy 70km w jedną stronę.... Brrrrrrrrrr

Nooo i jakby tak z 15 osób do niego zadzwoniło z przypomnieniem to by zwątpił.... :lol:

A on wie o tym, że tak chciałam zawsze dostać autko... tylko jakto facet pewnie tego nie zrobi... bo gdzie skąd kokarda, a gdzie kupuje się balonki, a czym napompować.... Nooo same przeciwności....