Arnika 04.02.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Siedzę znowu nad karniszami... Mam zawrót głowy, a muszę jeszcze je zamówić... Mąż prosi się o szmatki do okien... a i może nie będzie w końcu takiego echa u nas.Zastanawiam się czy brać pojedynczy czy podwójny karnisz... - ale w podwójnym mogę zawiesić same zasłony a w pojedynczym tylko zasłony bez firan... Kolor musi być stare złoto.. : bo klamki stare złoto, kalmki do drzwi też stare złoto... Chodzi mi o to jakie długie powinny być karnisze????? Jak np okno ma 150cm, 180cm, 120cm.... to o ile dłuższe muszą być karnisze, żeby ładnie wyglądało????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.02.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Arniczko zajrzyj na wnętrza tam jest wątek o dekoracji okien i pewnie tam najszybciej Ci pomogą... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4551901&page=52#post4551901 Edytowane 4 Lutego 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Irma u Kasi mi napisała, że 20cm z każdej strony dodać... czyli w sumie 40cm.Idę mierzyć jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To chyba zalezy jaki material na zaslony przewidujesz i od tego czy beda to zaslony zasloniete caly czas czy bedziesz je rozsuwac .... jak zasloniete to 20 cm z kazdej strony bedzie okejos - przy cienkich zaslonach ktore bedziesz zsuwac na boki tez powinno wystarczyc, ale przy grubszym materiale, to jednak dala bym ciut wiecej niz 20 cm - bo jak rozsuniesz to takie stlamszone beda po bokach wisialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mohag, ale ja ma dziś nie mam pojęcia jakie ja zasłony kupię.... Już sto razy wolę budować, niż upiększać......Kużwa jakie to straszne dla mnie jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.02.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Arnika, generalnie 20 cm w sam raz, ale trzeba wziąć też pod uwagę jak duże jest okno i ile masz miejsca na te karnisze po bokach okna. Jak zasłony będą miały wszystą taśmę i będą marszczone czy tam na zakładkę szyte, to pójdzie na to dużo materiału i po zsunięciu mogą nie zmieścić się na tych 20cm. Edytowane 4 Lutego 2011 przez Elena76 długo pisałam posta i z przerwami i w zasadzie Mohag napisała to co miałam na myśli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.02.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To dodaj 20 po kazdej stronie, najwyzej jak bedziesz chciala calkiem nieprzepuszczalne, to bedziesz szukac cienszych ale grubiej tkanych i bedzie git.A i jeszcze - nie wiem jak Ty ale ja nie lubie tych przerw miedzy zaslonami a sciana jezeli jest to mala odleglosc ... u mnie naprzyklad od konca okien do sciany jest 50 lub 60 cm i uwazam ze sciana z oknem lepiej wyglada jak zaslony a co za tym idzie i karnisze sa na calej scianie, bo te 20-30 cm luzu tz ta wolna przestrzen podnosi mi cisnienie, bo wyglada jak dziura..... dlatego u mnie jest przewaznie od sciany do sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jedno okno tarasowe mam tak, że podciąg uniemożliwia mi założenie do ściany karnisza z ozdobną końcówką.... Albo będzie zasłona na końcówce, albo z jednej strony nie założę końcówki.... Inne okna są porozrzucane po ścianach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.02.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 W tym miejscu nie zakladaj koncowki .... tez tak mialam w mieszkaniu i w ogole nie rzucalo sie w oczy. Jak masz porozrzucane po scianach, to pytanie za sto punktow .... zaslony w wiekszosci zasuniete czy wolne okna zasuwane tylko wieczorej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wątpię aby mi się chciało po kilku pokojach biegać aby zasuwać zasłony. U nas nie ma prawie ludzi.... mój dom jest przedostatni i z dwóch stron mam las.... Więc i też nie bardzo mam się przed czym zasłaniać... No może dwa okna w salonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 takie znalazłam....http://www.rena.pl/a1/ruchome/r2%20m.jpgWłaśnie myślę o kuchni.... Idę zlokalizować aparat i pstryknę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 o ten róg mi chodzi.... I widok z kuchni na salon i z salonu na dwa okna tarasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Czyli obydwa okna tarasowe są widoczne i z kuchni i z salonu....Trzeba pomyśleć czy dać nad oknem tarasowym w kuchni podwójny karnisz ale bez prawego zakończenia, bo się nie zmieści.... czy może pojedynczy bez prawego zakończenia i karnisz uchylny na zazdroski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Aaaaa i czy dać może tylko jedną zasłonę po lewej stronie w kuchni....?A może tylko zazdroski powiesić tak w połowie okna na tym uchylnym karniszu do zazdrosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 04.02.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A ja bym tam dala takie linki - zasloana bedzie dochodzic do podciagu z jednej i drugiej strony i wg mnie bedzie dobrze wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 04.02.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 chyba ze chesz powiesic cos na filarku miedzyokiennym - ale te okno drugie bedzie dziwnie wygladalo jak powiesisz tylko zaslone 20cm od okna - bedzie taka dziura o jakiej mowila Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A może w ogóle zrezygnować z karnisza w kuchni tylko dać zazdroski te co pokazałam, albo przykleić do okna na przylepiec, albo całe gołe okno.....Wiem, że będzie źle wyglądać.... dlatego się aż boję.... i nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 możesz dać karnisze tuż nad oknem, pod podciągiemalbonie dawacprawego zakonczenia i mieć zasłonę trochę bardziej wchodzącą w swiatło oknaalbodać wszędzie rolety rzymskiealbo dać tylko w to jedno okno roletę rzymską z tego samego materiału co reszta zasłon w saloniealbo zamiast zasłon dać coś półprzezroczystego i zgarniać toto tylko na lewo, ale w tedy tak musiałabyś zrobić w każdym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 A jakby nie dać zakończenia z prawej w oknie w kuchni i dać firany/zasłony zebrane w dwa boki i tak zrobić w oknach tarasowych... Resztę okien w/g uznania....?Może to i dobrze by było....Nie było by tej dziury pomiędzy oknem a ścianą bo by była jakaś klamra, uchwyt do ściany przymocowany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nie kombinuj prosze Cię....Zrób jak mówi Irma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts