Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie przyszły wymienione rurki.

Wczoraj dostałam karnisze, ale pomylili się i wysłali za krótkie rurki. Dziś dosłali właściwe i tamte zabrali ...

Bardzo porządna firma :) Bardzo mnie to ucieszyło :)

Jeśli mąż nie będzie robił jutro kiełbasy ... znajomy sie zajadał i go prosił, to będzie wiercił dziury pod karnisze :lol:

Później tylko trzeba będzie szmatki kupić, a to też nie lada wyzwanie jak widać.....

Aaaaa i wolałabym materiał na metry kupić, nie wiem czy taniej wyjdzie, ale chciałabym jeszcze jakiś bieżniki do salonu i kuchni i poduchy na kanapę uszyć... Żeby wszystko jednakowo wyglądało.

Już nieźle. Cieszy się poszczekuje jak ktoś wchodzi. Wczoraj byłam u weta z nią na kroplówce, i zaczęła jak to jej zwyczajem warczeć jak ktoś wchodził. Nawet na amstafa.... No kosmos....

Czyli będzie żyła :lol:

I co najważniejsze zaczęła wczoraj jeść i pić.

Ale dzisiaj jeszcze nie widziałam, żeby piła i jadła. Ale załatwić się poszła i wysikała, czyli wszystko dobrze pracuje.

Jak ściągam kaftanik o wylizuje ranę i głupawki dostaje... Jak jest ubrana to jest bardzo ostrożna i nic nie robi. Ale muszę jej ściągać ten kubraczek. A jakie już na filce po bokach, pod spodem i przy łapach... masakra. Jak ja ją rozczeszę....

Ty to już mi drugi mówisz.....

I to mnie rajcuje... bardzo podobał mi się ten etap budowania.... Całą budowlankę pomimo kataklizmów z deszczami przeszłam bezstresowo.... Wiedziałam co i jak....

Natomiast teraz czuję się jak z krzyża zdjęta... Wykańczanie wcale mnie nie bawi.... Bardzo się męczę..... I na dodatek się nie znam....

Dziewczyny mi mówią, a ja Niemiec.... Dla mnie powiesić takie czt takie szmaty to ... noooo prawie to samo....

I żeby nie było ... w ziemi też grzebać nie lubię.....

May czy o taką surówkę chodziło????

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/43/11/40/1443114000_1

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/43/11/40/1443114000_2

link : http://allegro.pl/tkanina-surowa-bawelna-surowka-tkanina-ekologiczna-i1443114000.html

Kolor: kremowy/ecru

Szerokość: 150cm

Gramatura: 350g/m2

Edytowane przez Arnika

350g/m2 to dość gruba... natomiast cena jest bardzo niska......

Więc chyba się skuszę... najwyżej będzie na zmianę z jakimiś innymi... Ale, ze teraz nie ma nic to i dobre by było.

A zrobić je na przelotkach , tunelu czy zapinać na żabki?

Mnie jakoś podoba się na kółkach.

A lampasy/lamówki z czego???????? Czarne to do niczego by mi nie pasowały.....

Cóż.... ja mam inne doswiadczenia. Szyłam w grudniu zasłony z bardzo grubej surówki. Sztywna prawie jak tektura była ale ładnie sie układała dzieki temu. Była to zasłona do...szafy wnękowej :D Do dziś jest używana i nie ma zagięć. Ładnie też się prasowała. Dlatego ją dobrze wspominam.

Widocznie to od gęstości zależy.

A kurczyła się czy nie? prałaś zanim powiesiłaś i zaszyłaś na dole listwę...?

To widać, ze też jest gruby materiał.

A jak je uszyć na przelotkach, na tunelu powiesić, czy normalnie na żabkach....?

Wraca mężuś z oscypkami :) Ka ja kocham świeżuteńkie oscypki :)

Jest wykończony... Stał w gigantycznych korkach.... Jest zły na kierowców, którzy nie umieją jeździć...

Stwierdził, że ci co powodują wypadki to powinno im się zabierać prawo jazdy... Ja też dzisiaj klęłam na kierowców ... i okazały się nimi być dwie kobiety i jeden facet... Nooo ja kobieta za kierownicą i przeklinająca innych w świat...

Inka po tych kaftanach skołtuniona była masakrycznie. Jeden filc..... ponad dwie godziny ją rozczesywałam.... Zostało mi jeszcze kawałek... Ale na noc kaftanik dostanie, bo będzie bez opieki i może się zadrapać... A ja jutro będę miała na nowo rozczesywanie....

Nie prałam bo....nie weszłyby mi do pralki :D Mam wąską a miałam 15m w 1 jednym kawałku. To naprawdę sporo i ciężkie było. Jak się skurczy to można będzie podłużyć bo jest podwiniete na dole 15cm wiec jest z czego.

Ja zrobiłabym na kółkach ale juz nie wiem jakie Ty masz karnisze i zastanawiam się, czy kółka pasują do Twoich wnętrz.... Do mebli w salonie raczej nie.