Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malcia u mnie widać....

Czy dzisiaj jest widoczna fota karnisza??? Jak nie to proszę napisać, będę poprawiać....

Zawsze chodziłam na Kosmonautów.... I tak zostało i pewnie zostanie.... Sam szef robił jej sterylkę, wiec raczej jestem spokojna....

Dzisiaj Inka czuje się dobrze, choć ją szew pewnie swędzi.... chciałaby się podrapać, a pani nie pozwala.

Wieczorem ja wyczesałam prawie w całości... a na noc dostała kaftanik.... I rano znowu jest skołtuniona jak diabli... Znowu będzie dłuuuuugie czesanie..... Masakra. A kąpać nie mogę dopóki jej szwów nie zdejmą, więc jeszcze tydzień będziemy się męczyć......

Co do Pinkiego to już jego przypadek z serduszkiem konsultowałam , i nie bardzo dało się coś zrobić.... I tak by odszedł.... Wiec nie mam powodu nie ufać im jako wetom....

Wklejam zdjęcie karnisza, ale jakoś nie wyświetla się...

To jeszcze raz wkleję tutaj...

http://www.rena.pl/a1/nowe19/NOWE/Z%20ZNAKIEM%20WODNYM/ZLOTO%20ANTYK%20PODW/1.jpg

Link do karniszy http://allegro.pl/karnisze-elegant-fi-19-karnisz-podwojny-240-cm-i1443671401.html , kupiłam z końcówką Manru....

.... Niestety zdjęcia nadal nie widać... Czasami widać, ale częściej nie. Nie mam pojęcia dlaczego...

Więc jet link i można zerknąć....

Nooo i mam mętlik jak diabli....

Sprzedawca surówki się nie odzywa, mnie najbardziej podoba się materiał gruby w róże.... Jest jednobarwny, złamana biel, albo ekri, jak kto woli.... Jest dla mnie ładny....

Z firan to do salony wybrałaby,m etaminę, batyst, albo cieniutki len i poszyłabym jakieś panele, ekrany.... , albo kupiłabym tiul, koronkę haftowaną, nie błyszczącą, może być z gipiurą i jakoś powiesiła, na prosto, albo pospinała na boki....

Natomiast zasłony z surówki mogą jak dla mnie być na przelotkach albo podpięte na agrafkach... Bo w tym salonie to jakoś nie widzę powieszenia ich na żabkach....

Surówka jest tania, więc i koszt tych zasłon nie powalił by mnie na kolana i to jest pozytywne. Są grube, ciężkie solidne... Te zasłony w róże też ciężkie są i solidnie wyglądają....

Natomiast nie trafiłam na materiał w pasy , który by nie był za cienki i świecący....

A do tego jak w pasy byłby materiał to jak go powiesić? Pionowo pasy , czy poziomo... Mnie by się wydawało, żeby powiesić je pionowo.... Chyba tak bardziej elegancko.... Ale większośc materiałów pasiastych jest na 150cm i wychodziłoby je powiesić poziomo....

Ojjjj nie lubię takich dylematów....

Nadulka masz racje... nie zrujnowały mnie te karnisze... za 7 kompletów zapłaciłam gdzieś koło 650zł... Firma bardzo porządna.

Zmierzyłam, zamówiłam na allegro i stwierdziłam, że 4 komplety mogły by być dłuższe o 20cm... napisałam maila i poczekałam na odp... potwierdzili cenę i wysłali... Tak jak w aukcji.... :((((

Napisałam im maila.... i na drugi dzień kurier przywiózł właściwe rurki, a te za krótkie zabrał....

Firma okazała się bardzo solidna i szybka... Nawet kurier się zdziwił, że tak szybko przysłali..... Więc mogę firmę polecić..... macie ja w linku, i mają dużo różnych karniszy....

Znając życie to niektórym dziewczyną do gustu nie przypadną, ale są już i nie będę wydziwiać..... Któraś mi napisała, że i tak karniszy niewiele widać i niewiele na nie zwracamy uwagę... ważniejsze są szmatki.....

Proste coś ala rolety rzymskie... Albo jeden, albodwa,lub trzy panele w oknie.........

Mają być u dołu ze trzy zakładki...

To akurat proste jest....

Nie śmiej się Marta.... to są trudne szmatkowe dylematy.....

Zadam jeszcze trudniejsze pytanie w takim razie:

ja to chcesz pogodzić w twoim salonie z meblami, kominkiem i ogólnie dośc klasycznym wyglądem całości?

Jak to jak.... kominek jest w rogu... meble po jednej stronie, a szmatki w oknie :lol:

Chociaż takie tiulowe firanki by mi chyba się bardziej podobały....

Ale te z lnu/batystu czy etaminy takie gładkie, ewentualnie w pasy prościutkie białe powieszone prosto to chyba lepsze by były do mnie....

Uszyte coś jakby markowane rolety rzymskie. Nawet powiesiłabym na samym końcu jakiś obciążnik w formie karnisza do mini zazdroski ( chodzi mi o sam pręt....) też by ładnie wyglądały...

Takie inspiracje widziałam w firankowym sklepie w Wusiowej wsi....

Podobała też mi się firana w tym samym sklepie w olbrzymie kwiaty, prosta.... U dołu tylko zebrana tak z 30-40cm dwoma szerokimi taśmami związanymi na kokardę...

Jak kiedyś tam byłaś koło listopada to wisiała na wystawie.....

Podobały mi się też firany z ponabijanymi przelotkami i ściągnięte grubym sznurem.... Ale to nie jest ekonomiczna propozycja, bo sporo przelotek wychodzi.

Ale ja i tak będę sama kombinować zasłony i firanki. Usługa chyba w moim przypadku była by wyższa niż koszt materiału....

Bogate, w sensie materialowym. Na pewno nie takie pieliny jak u mnie. Len lub coś ewentualnie porządnie marszczone, czy nie-marszczone, ale dużo materialu.Tak, żeby po ewentualnym zasłonięciu okna nie było wrażenia, że kupowałas resztki materiału. Kumasz? Masz dużo przwestrzeni w salonie więc możesz poszaleć. Moim zdaniem rzecz jasna

Ale co ja Ci będe mowić, skoro albo mnei nei słuchasz, albo zaraz zapomnisz :D

Mówiłam już wielokrotnie i to nawet ostatnio.

W innym poście było napisane, że naturalne do wszystkiego pasują i są bezpieczne....

No a jakie firany?????????

Ale napisałaś, a przykładów materiału nie było....

Irma pokazała fajne te w pasy... Ale znowu ta surówka jest i tania i wychodzi na " bezpieczną"

I czy jeśli ją kupię to jak ją uszyć... Na przelotkach, agrafkach, cy tunel wkładany na karnisz....

I żeby nie było to ja też czekam z niecierpliwością na efekt... Bo przyznam, że nawet nie mam pojęcia co ja sama chcę....

... Bo przyznam, że nawet nie mam pojęcia co ja sama chcę....

A to akurat mnie nei dziwi, piszesz jedno, pokazujesz drugie, a pewnie zrobisz jeszcze trzecie :D

Jeśli mialabym się dobrze czuć w tym salonie to JA zrobilabym coś takiego jak na tych zdjeciach:

http://3.bp.blogspot.com/_pMxzTz6P7k8/TSeeiEAFsYI/AAAAAAAAAL8/pQUPfvMMHTI/s400/kellyhoppen_4.jpg

tu masz pokazaną idealną według mnie dlugość, czyli zasłony i firany leżące na ziemi. ( nie wiem tylko co na to twoja sucz). Upięcie też jest w porządku, czyli wysoka taśma.

http://4.bp.blogspot.com/_pMxzTz6P7k8/TSeehHuCWdI/AAAAAAAAAL4/YgIEqHi8KBg/s400/kellyhoppen_3.jpg

tu też fajny pomysl na rolety rzymskie

http://myinteriordesigninfo.com/wp-content/uploads/WindowsInteriorDesigns-1.gif

http://lh3.ggpht.com/_FfZMBBaCF8w/S55pqLysINI/AAAAAAAAKIg/Za5_X8KvLBA/chepstow5_thumb.png?imgmax=800

to zaś pomysły jeśli chodzi o firany, również proste, gładkie i rozchylone na boki

Szukam jeszcze jednego zdjecia, idealnie oddającego to co bym chciala, ale gdzieś mi zginęlo w necie ..

ciągle szukam tego zdjecia i nic, ale znalazlam coś podobnego

http://draperyconnection.com/images/great/medium/contemp.jpg

Widac na tym zdjeciu, że i zasłony i firanki sa rozsunięte. Firanki delikatnie wystają spod zaslon. Kolory też są ok. Ale o kolorach porozmawiamy jak już się zdecydujesz na coś. A tak na marginesie, co z kolorem ścian??