Arnika 13.02.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Kasia na razie kolor ścian pozostanie biały, bo by mnie mąż eksmitował z domu....Myślałam nad jakimś albo beżem.. takie kawa latte... i może ciut ciemniejsze... , złamana biel....Ale to za jakiś rok będę ściany przemalowywać. Biały wydawał mi się bezpieczny i najtańszy na ten moment jak malowałam. Wiec wymalowałam białym.Natomiast do białego pasuje i surówka, i ciemne zasłony....Nooo widzisz dzięki za zdjęcia. O to właśnie mi chodziło. Najprawdopodobniej wezmę tą surówkę co ją wklejałam i etaminę, len do ziemi... Gładkie firanki, umarszczone u góry na taśmie i zapięte na agrafkach...Mogą być na ziemi.. Co Inka na to... nie mam pojęcia... najwyżej będziemy je skracać.A te brązowe rzymskie co pokazałaś to chciałam coś podobnego w bieli uszyć, tylko tyle, ze bez mechanizmów rolet rzymskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.02.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 O takich firanach myślę jako długich.... http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/40/59/70/1440597066 http://allegro.pl/woal-francuski-z-olowianka-300cm-sloop-i-batyst-i1440597066.html http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/53/98/48/1453984810 http://allegro.pl/cudo-piekny-material-batyst-ecru-biel-gatunek-i-i1453984810.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.02.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nooo i tego się bałam, że jak pokarzę mężowi surówkę, to będzie wojna.... Powiedział kategorycznie NIE na taki materiał.....Wiedziałam, ze pasuje jedno, mnie podoba się drugie, a jemu jeszcze coś innego... I chce ekrany....no i jestem w punkcie wyjścia... i w czarnej poopie.....A karnisze leżą w salonie i czekają.... Chyba na Boże Narodzenie... Bo jakoś w tym czasie wszyscy chcą mieć nowe firanki w oknach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wiola mój mąż chce decydować o wszystkim ale jakby mi się wtrącał do firanek to chyba bym go z domu wykopała:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.02.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nooo tak... tylko mój zarabia na te firanki.... I chce mieć ładne... cokolwiek to znaczy.... Chyba mu karzę posiedzieć przez kilka dni na necie, wypatrzyć oczy i znaleźć te jedne jedyne i kupić... W sklepach to są zwykle organzy i świecące... To co jest niemodne, albo raczej nie pasujące do mojego salonu. Nie kliknęłam też dlatego, że kobieta od kilku dni na zadane pytanie nie odpowiedziała mi czy i jak one się zachowują... czy kurczą się, jak z prasowaniem, czy są sztywne... Nic nie wiem. Więc chyba trzeba znaleźć takie w realu i pomacać.... Z drugiej strony Wusia, w salonie zwykle rezyduje mój maż... Ja w biurze przy kompie zwykle siedzę, bo TV raczej nie oglądam... Nosz kuźwa i zabawa od nowa.... Aaaaa i zastanawiałam się czy nie dać takich długich białych firan / zasłon aż na podłogę i do tego z tego samego materiału te ekrany- rolety rzymskie.... Wtedy byłby wilk syty i owce całe... Mąż zadowolony bo szmatki wiszą.... i ma nowoczesne ekrany, ... Po co ja go do wusinej wsi ciągłam i naoglądał się tych paneli i ekranów... Teraz takie chce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.02.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 no a pokaż małżowi te obrazki co Kasia wkleiła może Mu się odmieni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.02.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 a czemu te z ikei by nie pasowaly?? te merete??? ja je mam sa proste, sztywne i do tego etz jakies firany gotowe dokupic, mozna kupic np na jedno okno i jakby nie pasowalo to przewiesic do gabinetu np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.02.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ale Kaska nie wklejla surowki tylko porzadne zaslony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ale wcześniej dziewczyny mówiły o lnie, surówce, czymś takim naturalnym....Nooo i to dostało absolutne NIE od męża.....Merete jeśli tak to jaki kolor? Ten beżowy, czy bielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.02.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) ja mam bialy, ale sa tam takie lniane zaslonki tez a np ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00157232http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40120982 te sa te lnianehttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70107564 ale tanio to nie wychodzi Edytowane 14 Lutego 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.02.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Arnika ja jeszcze nie spotkałam faceta, którego by interesowały szmaty w oknach. ŚŁowo daje. Twój mąż bardzo się widze angazuje w wykończenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 14.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Arnika ja jeszcze nie spotkałam faceta, którego by interesowały szmaty w oknach. ŚŁowo daje. Twój mąż bardzo się widze angazuje w wykończenie domu kochana - małzonek mojej koleżanki sam kupuje takie rzeczy i to dopiero jest maskara !!! także akceptacja i wyrażanie własnego zdania to pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Może nie angażuje si, ale .... chce mieć ładne. A ta surówka co ją pokazałam, to nijak nie wyglądała na zdjęciu....To musimy przyznać, że zdjęcia nie były ładne. Na dodatek wysłałam dwa maile z zapytaniem i nie dostałam odpowiedzi. Poszukam coś jeszcze....Wiecie wqr.ia mnie to szukanie szmat..... Tym bardziej, że chodzę jak dziecko niewidome/niedowidzące we mgle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.02.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A ja dostane probke tej siatki lnianej od pani z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Nic nie kupiłam jeszcze z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Nigdy nic?Nie jesteś tam zarejestrowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Niiieeeee ... odpowiedziałam Małgoś...., że nic jeszcze z tego materiału nie kupiłam... Chodziło mi o len.A z allegro korzystam... czasami kupuję bez klikania, czasami z klikaniem... i jestem zarejestrowana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 mój małż na szczęście okna pozostawił mi ale za to ja się kompletnie na nic zdecydować nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Oooo to tak jak ja.... To nie dobre, to mi nie pasi, w sensie mnie, to się świeci i nie jest jakieś tam glamoor... czy passe... Kij z tym... A mąż to i tak się zgodzi z tym co ja chcę, tylko, że ja sama nie wiem co ja chcę.... Jak będę wiedziała, że to jest to to i jemu tak powiem, że on sam będzie chciał TO i to pewnie po czasie też będzie jego pomysłem.... Tylko co wybrać aby mnie nie zrujnowało do 5 okien, i aby pasowało..... Quż...wa wolę budować... Tam miałam tylko dylemat taka czy taka dachówka, taka cegła czy taka.... Rurki szare czy szare ... I brązowe rynny.... I koniec.... tam nie było aż takiego zawrotu głowy.... Miały przyjechać do mnie niezależnie dwie forumki... Jedna kilka dni temu, i jak wracała... a druga na dziś się zapowiedziała i nie dojechała.... Jest mi smutno A obiad i ciacho to chyba jeszcze ze dwa dni będę jeść.... I jak ja mam się odchudzić.... Od kilku dni Emil jest taki nabuzowany, taki agresywny, ze aż szarpał się z wychowawczynią dzisiaj i nawet w 3 panie nie mogły sobie z nim dać rady.... Wych. dzwoniła po nas aby po niego przyjechać... Pojechał mąż.... Przywiózł go , Emil zjadł już swój drugi obiad ( pierwszy w szkole...) i usnął.... Był wykończony.... Za jakiś czas mam wizytę u lekarza... ciekawe co powie na takie wybryki.... A jak nie ma żadnego ataku to nikt nie wierzy, że z nim coś nie tak... Aż nauczycielka ze specjalnym wykształceniem była przerażona.... Później spokojnie pytam się co się stało, dlaczego się źle zachowywał... O na to- bo ja nie chcę chodzić do szkoły... A gdzie chcesz chodzić... - Nigdzie.... Nooo i masz tu babo placek.... Tak to nasz Emil wykombinował, że nie chce do szkoły chodzić.... Kiedyś kazał mi pisać do dyrektorki podanie o zwolnienie... tak było już w przedszkolu... teraz sam chodzi do dyrektorki i się kazał kiedyś wypisać ze szkoły... Nooo lato z radiem..... I jak ja tu mam zdrowy rozsądek zachować i trzeźwość umysłu i spokojne nerwy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.02.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Arnika, może chłopakowi po prostu hormony szaleją? w końcu ma, jak dobrze pamiętam, około 13 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts