Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Kasia na razie kolor ścian pozostanie biały, bo by mnie mąż eksmitował z domu....

Myślałam nad jakimś albo beżem.. takie kawa latte... i może ciut ciemniejsze... , złamana biel....Ale to za jakiś rok będę ściany przemalowywać. Biały wydawał mi się bezpieczny i najtańszy na ten moment jak malowałam. Wiec wymalowałam białym.

Natomiast do białego pasuje i surówka, i ciemne zasłony....

Nooo widzisz dzięki za zdjęcia. O to właśnie mi chodziło.

Najprawdopodobniej wezmę tą surówkę co ją wklejałam i etaminę, len do ziemi... Gładkie firanki, umarszczone u góry na taśmie i zapięte na agrafkach...

Mogą być na ziemi.. Co Inka na to... nie mam pojęcia... najwyżej będziemy je skracać.

A te brązowe rzymskie co pokazałaś to chciałam coś podobnego w bieli uszyć, tylko tyle, ze bez mechanizmów rolet rzymskich...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo i tego się bałam, że jak pokarzę mężowi surówkę, to będzie wojna....

Powiedział kategorycznie NIE na taki materiał.....

Wiedziałam, ze pasuje jedno, mnie podoba się drugie, a jemu jeszcze coś innego... I chce ekrany....

no i jestem w punkcie wyjścia... i w czarnej poopie.....

A karnisze leżą w salonie i czekają.... Chyba na Boże Narodzenie... Bo jakoś w tym czasie wszyscy chcą mieć nowe firanki w oknach.....

Nooo tak... tylko mój zarabia na te firanki.... :( I chce mieć ładne... cokolwiek to znaczy....

Chyba mu karzę posiedzieć przez kilka dni na necie, wypatrzyć oczy i znaleźć te jedne jedyne i kupić... W sklepach to są zwykle organzy i świecące... To co jest niemodne, albo raczej nie pasujące do mojego salonu.

Nie kliknęłam też dlatego, że kobieta od kilku dni na zadane pytanie nie odpowiedziała mi czy i jak one się zachowują... czy kurczą się, jak z prasowaniem, czy są sztywne... Nic nie wiem. Więc chyba trzeba znaleźć takie w realu i pomacać....

Z drugiej strony Wusia, w salonie zwykle rezyduje mój maż... Ja w biurze przy kompie zwykle siedzę, bo TV raczej nie oglądam...

Nosz kuźwa i zabawa od nowa....

Aaaaa i zastanawiałam się czy nie dać takich długich białych firan / zasłon aż na podłogę i do tego z tego samego materiału te ekrany- rolety rzymskie....

Wtedy byłby wilk syty i owce całe... Mąż zadowolony bo szmatki wiszą.... i ma nowoczesne ekrany, ... Po co ja go do wusinej wsi ciągłam i naoglądał się tych paneli i ekranów... Teraz takie chce....

ja mam bialy, ale sa tam takie lniane zaslonki tez

a np ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00157232

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40120982

te sa te lniane

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70107564

ale tanio to nie wychodzi

Edytowane przez markoto

Arnika ja jeszcze nie spotkałam faceta, którego by interesowały szmaty w oknach. ŚŁowo daje. Twój mąż bardzo się widze angazuje w wykończenie domu :)

kochana - małzonek mojej koleżanki sam kupuje takie rzeczy i to dopiero jest maskara !!!

także akceptacja i wyrażanie własnego zdania to pikus ;)

Może nie angażuje si, ale .... chce mieć ładne. A ta surówka co ją pokazałam, to nijak nie wyglądała na zdjęciu....

To musimy przyznać, że zdjęcia nie były ładne.

Na dodatek wysłałam dwa maile z zapytaniem i nie dostałam odpowiedzi.

Poszukam coś jeszcze....

Wiecie wqr.ia mnie to szukanie szmat..... Tym bardziej, że chodzę jak dziecko niewidome/niedowidzące we mgle...

Oooo to tak jak ja.... To nie dobre, to mi nie pasi, w sensie mnie, to się świeci i nie jest jakieś tam glamoor... czy passe... Kij z tym... A mąż to i tak się zgodzi z tym co ja chcę, tylko, że ja sama nie wiem co ja chcę....

Jak będę wiedziała, że to jest to to i jemu tak powiem, że on sam będzie chciał TO i to pewnie po czasie też będzie jego pomysłem....

Tylko co wybrać aby mnie nie zrujnowało do 5 okien, i aby pasowało.....

Quż...wa wolę budować... Tam miałam tylko dylemat taka czy taka dachówka, taka cegła czy taka.... Rurki szare czy szare ...

I brązowe rynny.... I koniec.... tam nie było aż takiego zawrotu głowy....

Miały przyjechać do mnie niezależnie dwie forumki... Jedna kilka dni temu, i jak wracała... a druga na dziś się zapowiedziała i nie dojechała....

Jest mi smutno :(

A obiad i ciacho to chyba jeszcze ze dwa dni będę jeść.... I jak ja mam się odchudzić....

Od kilku dni Emil jest taki nabuzowany, taki agresywny, ze aż szarpał się z wychowawczynią dzisiaj i nawet w 3 panie nie mogły sobie z nim dać rady....

Wych. dzwoniła po nas aby po niego przyjechać... Pojechał mąż.... Przywiózł go , Emil zjadł już swój drugi obiad ( pierwszy w szkole...) i usnął....

Był wykończony....

Za jakiś czas mam wizytę u lekarza... ciekawe co powie na takie wybryki....

A jak nie ma żadnego ataku to nikt nie wierzy, że z nim coś nie tak... Aż nauczycielka ze specjalnym wykształceniem była przerażona....

Później spokojnie pytam się co się stało, dlaczego się źle zachowywał... O na to- bo ja nie chcę chodzić do szkoły...

A gdzie chcesz chodzić... - Nigdzie....

Nooo i masz tu babo placek....

Tak to nasz Emil wykombinował, że nie chce do szkoły chodzić.... Kiedyś kazał mi pisać do dyrektorki podanie o zwolnienie... tak było już w przedszkolu... teraz sam chodzi do dyrektorki i się kazał kiedyś wypisać ze szkoły...

Nooo lato z radiem.....

I jak ja tu mam zdrowy rozsądek zachować i trzeźwość umysłu i spokojne nerwy.....