Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A od czego są samochody??????????????

od tego żeby :

- rząd miał kasę z akcyzy

- firmy ubezpieczeniowe na reklamy

- serwisy żeby miały kogo oszukiwać

a my żebyśmy widzieli jak pieniądź traci swoją wartość z roku na rok :lol2::lol2::lol2:

a tak po za tym to kuźwa wspaniały wynalazek :D

Nooo ja bez tego rujnującego mnie trwona nie wyobrażam sobie życia....

Kiedyś sąsiadka zobaczyła mnie z Emilem idących na nogach... Ojjj zdziwiła się bardzo, bo nigdy dalej niż do drugiego domu nie doszłam... - i pyta się mnie co się stało... A ja na to , iż turbolot umarł, a nowy się cli itd... więc chwilowo jestem bez autka.... Nooo zdziwiona była maksymalnie....

Nooo ja bez tego rujnującego mnie trwona nie wyobrażam sobie życia....

Kiedyś sąsiadka zobaczyła mnie z Emilem idących na nogach... Ojjj zdziwiła się bardzo, bo nigdy dalej niż do drugiego domu nie doszłam... - i pyta się mnie co się stało... A ja na to , iż turbolot umarł, a nowy się cli itd... więc chwilowo jestem bez autka.... Nooo zdziwiona była maksymalnie....

mnie jak lekarz zabronił tego śmego i owego to tylko patrzyłam oczami kota ze Shreka czy nie zabroni mi jeździć samochodem - podziałało bo nie zabronił ;)

Ładnie wygląda ładnie... Ciekawe jak się pomaca.....

Poszłam spać parę minut po 20..... wstałam rano chłopcom zrobiłam śniadanie i do łóżka.... Obudził mnie listonosz po 11.30.... Ale dobrze mi się spało....Dobrze , że poleżałam bo oprócz wysypanego zimna nic już prawie mi nie jest... A tak pewnie były by oskrzela jak nic.....Listonosz przyniósł z PEFRON o dofinansowaniu na turnus rehabilitacyjny.... Dostałam na dziecko i opiekuna 1150zł... , przy czym w poprzednim mieście dostawałam 1400zł, a gdy są małe dochody to nawet ok. 2000zł... Kuźwa przecież PEFRON to jedna instytucja a nie zależy w którym mieście...

I jak taka kwota ma się do jakiegokolwiek wyjazdu???????? Każdy wyjazd to ponad dwa tysiące, jeśli pojedziemy poza sezonem i niekoniecznie na to co jest Emilowi potrzebne... Dostałby jakąś inhalacje i może kąpiel perełkową ( ma w domu). może masażyk... i nic więcej. A to mu jest nie potrzebne.... To co mu jest potrzebne to zaczyna się od 4500zł a tak najlepiej abym pojeździła z nim do dr. Mazgutowej, ale tam stawki zaczynają się od 7500zł To ceny jeszcze z przed podwyżki Vat....

Nooo jak się tu nie wkur.iać.....

Idę dalej do łóżka..... wygrzewać się, aby mi nic nie było.....

Elena... jak znajdę papiery przyznawane w ubiegłych latach to pokarzę im, i nawet do województwa się chętnie przejadę.... W zeszłym roku ze względu na przeprowadzkę nie dostałam wcale....

Skąd im się biorą we wszystkim takie dysproporcje w świadczeniu usług i świadczeń pieniężnych dla dzieci z orzeczeniami.... pomiędzy jednym miastem a drugim....

Aż mi smutno, że ja do jakiegoś trzeciego świata się przeprowadziłam....

A na decyzji nigdzie nie ma napisane, że można się odwołać..... co mnie nieco dziwi... Bo w ostatnich miesiącach maż chorował, więc dochodu nie było, a oni biorą pod uwagę dochód z 3 ostatnich miesięcy ... to tak naprawdę powinniśmy dostać nawet zwiększone dofinansowanie....

Nooo masakra....

Słyszałam Markotka... Za dużo się zaczęło dziać, i ludzie się sprzeciwiali.... A czy znieśli, zniosą to jeszcze nie wiem.....