Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz od małego łyka garściami leki, więc jest jak najbardziej wprawiony... W sumie to dawno nie chorował, żeby łykać antybiotyki... i żeby tak kaszleć....

Dał się skusić do wit E , ale za nic nie chciał spróbować tranu... Dopiero ja pokazałam, że sie nie krzywię, starszak spróbował i stwierdził że bez smaku jest... i Emil wziął do buzi... No i powiedział, że dobra ta żelka....

Jedyną stówę zostawiłam w aptece, ...

Chusteczek mam wszędzie koło siebie... Chyba papier toaletowy na sznurku powieszę na szyi.... Ale leki zaczną działać... Nie ma to tamto....

Mam nadzieje, ze najdalej po feriach sie już te tematy zaczną powoli kończyć :)póki co wciąż czekam na elektryke... kurde mam zamówione ramki ze szkła i wychodzi mi na to że chyba zaczęli dopiero piasek na szkło wydobywać ;)

Karnisze są powieszone tylko dwa....

Reszta nabiera mocy urzędowej do powieszenia....

Już leżą w salonie na podłodze jakieś dwa tygodnie... Co prawda na jutro umówił się mąż z kolegom i będą wiercić.... Wszystkie dziury będą w wieńcu wiercone.... Nic tylko żelbet.....

Ale do dylematów zasłonowych coraz bliżej....

I nic nie mam wybrane.... , bo ten skrawek co go przysłali to za cienki jest n a zasłony..... Jest to len z bawełną, ale tylko ciut ciut gęściej tkane jak na prześcieradła.. a prześcieradła w oknach to chyba nie najlepszy pomysł..... Lepiej by to wyglądało jako roleta.... Ale nie zasłona....

Wiesz Nitka... jak tak wydziwiałam i szukałam to zajechałam też do LM i mają gotowe jednokolorowe w niteczkę z pasów..... Taki nieiweilki prążek, na przelotkach..... Kolorów to ze trzy by mi pasowały do salonu i kuchni... Ciemny brązowo miedziany trudny do określenia, beżowo - złoty i szary... Wszystkie w prążki pionowe. Tylko tyle, że długość tylko 260... A jak mają być po podłodze to za krótkie.

Najwyżej kupię i powieszę..., zobaczę który najlepszy by był i coś wybiorę... A cena za jedną tylko 40zł...

Do tego na grzebieniu firany do podłogi gładkie, coś ala len/poliester... Tanie jak barszcz i będą dobrze wyglądać... Tak mi się wydaje...

Te są sztuczne tkaniny... też przypadkiem je zauważyłam i pani z obsługi pokazała jeszcze inne kolory i się też zastanawiała nad tymi zasłonami...

Aaaa i może w Warszawie nie są po 40zł...??????????? Dokładnie kosztują 39,88zł... czy jakoś tak...

Jakbym kupiła o jedną zasłonę więcej to by było i na poszewkę na poduszkę i na bieżnik... Wszystko w tej samej tkaninie....

Myślę, że by grało....

Arnika, zdrówka dla Was :)

wiem coś o tym, jak ciężko zabrać się za takie niby drobiazgi jak karnisze... dwa tygodnie temu przywiozłam szynę do naszej sypialni, ledwie ją wcisnęłam do swojego malucha, bo mało, że długa, to wygięta (będzie szła po suficie i po skosie) i też nie możemy się zebrać, żeby ją zamontować... a to z kolei opóźnia szycie zasłony, bo żeby ją uszyć, to potrzebne są wymiary "z natury" zdjęte :rolleyes: