Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

3 białka,

15dkg kokosu

15dkg cukru

5dkg mąki

Ubić pianę z białek, dodawać powoli cukru, dalej ubijać na sztywno....

Wymieszać kokos z mąką i powoli łyżką wymieszać z ubitymi białkami.

Piec niezbyt długo w temp 180*C do upieczenia... Uwaga... szybko się piecze, ale nie może być białe, ani złote... Jak z białego zmienia się lekko kolorek ....

Patrzyć co się dzieje.

Ja zwykle robię z dwóch porcji.

Dzisiaj będą 4 porcje, więc będzie sporo....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek... ja takie mieszkanko 3 pokojowe wynajmowałam przez rok jak budowałam.... Jak się wprowadziłam to depresji dostałam.... Nie potrafiłam się odnaleźć, bo mieszkanie które sprzedaliśmy miało 4 pokoje i 85m2 korytarz zamykany, suszarnię i wiele udogodnień... więc dla nas to była masakra....

W salonie z założenia nie będzie stołu i krzeseł, tylko wypoczynek , kominek, komoda, szafka jakaś pod centralny ogłupiacz czyli TV... zegar stojący i zegary na ścianie.... I koniec... To i tak dużo, a chłopcy jeszcze chcieliby akwarium... Mają takie malutkie 110 litrów, może gdzieś upchną w salonie... Niech im będzie..... I tak za dużo...

Ma być przestrzeń..... Nawet pusta, ale przestrzeń....

Efi, Markotka... nie przesadzajcie, że macie mniejsze.... i to aż tyle... No nie uwierzę.....

Gosiu... Można dostać klaustrofobii, i dobrze mówisz... - zero intymności... W dużym pokoju była lodówka, telewizor, jedyny stolik, kanapy, meble, wersalka na której spaliśmy ( Po przeprowadzce po raz pierwszy chyba po 10 latach spaliśmy na wersalce i było tak ciasno, że na trzy cztery przewracaliśmy się... ) i suszarka na pranie... Nie było gdzie się ruszyć...

Lodówka nie zmieściła się w kuchni, pralka w łazience, więc stała w kuchni... Nooo meksyk był....

Jak dobrze że nie mam już takich wrażeń....

Surku nie jest duży ten salon... Jest taki w sam raz....

Znam większe;)

Jamlesku..... nigdy nie makaron... bo ja ciasta nienawidzę robić w rękach.... Będą kokosanki....

A twoi sąsiedzi to jakie mają mieszkania...?

Po prawej i po lewej stronie..... Jeśli mają po jednym pokoju to my takie mieliśmy pierwsze własne M zaraz po ślubie.... Później dwa pokoje, po czterech latach cztery pokoje... i przeprowadzka do klaustrofobii i wreszcie dom...

Uffffff jaka ulga.....

Ty wiesz, że widuję codziennie auto twojego męża , i zawsze w tym samym miejscu..... Miejscówki mają, czy tak im wychodzi.....

Markotka... Wpadnijcie na dobre pączki... Są tak wielkie, że po jednym mam dość, ale zjadłam dwa... Takie pyszne....

Kasia, Malcia wpadacie...???