Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Eeeee to nie masz źle..... Pierdółki Ci jeszcze zostały i upiększacze.....

Ja to bym musiała wyliczać, ale nie chce mi się....

Jest tak cudne słońce , że zaraz zabieram się za projektowanie rabat.... Tylko trochę posprzątać jeszcze muszę....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo a podjazdy, taras i duża łazienka, sufit w garażu jedyne 50m2 i ocieplenie garażu , + rekuperacja z wentylacją, centralny odkurzacz....

Nooo to rzeczywiście niedużo....

To są same grubsze rzeczy...

Nie wspominam o żyrandolach, kinkietach komodach i dodatkowym łóżku w gościnnym/biurze , dla gości.... bo to są pierdoły już w stosunku do tego co mamy jeszcze zrobić.....

Ale ja dałam sobie czas na budowę domu dwa do trzech lat.....

Nie wszystko wyszło nam tak jak chcielibyśmy, nawet nie miałam wyobrażenia jaki dom budujemy... Jak powstał to zobaczyłam tak naprawdę co wybraliśmy....

Więc i kasy troszkę brakło.... Praktycznie od przeprowadzki niewiele zrobiliśmy... Po prostu nie chce nam sie. Jest dobrze, jest ciepło, na głowę się nie leje.... Trzeba odpocząć....

Oooo i o tynku na zewnątrz i o oświetleniu zewnętrznym zapomniałam i o napędzie do bramy....

Mówisz, że 30m2 mniejszy byłby dużo tańszy????

Czyżby chodziło o salon? Salon wyszedł większy bo zrezygnowałam z zadaszonego tarasu... Wiec koszt ten sam a o ile większy salon....

Po lecie też to wiem, wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, że tak grzeje słońce od południa i zachodu.

Okna w mieszkaniu miałam na wschód i wiecznie brakowało mi słońca... O 9.30-10 miałam już po słoneczku, więc dom jak obmyślałam to życzyłam sobie taras słoneczny.... Ale to nic markizę wstawimy i będzie dobrze....

Nituś ja się nie przyzwyczaiłam, tylko tyle, że kasy brak....

I co mam zrobić.....

Wiedziałam, że elewacja kostka i druga łazienka w ciągu dwóch trzech lat, bo takie było założenie... Ale sporo jeszcze i tak jest do zrobienia.

Z drugiej strony popatrzeć to ile już mamy zrobione. Z tymi brakami to można już żyć. Więc żyjemy i powolutku upiększamy i zmieniamy....

Niieeeeeeee Nie poszłam spać....

Poczytałam co u kogo słychać, poprałam, pomyłam podłogi, ... ogólnie posprzątałam i mam dość... Aż zadyszki dostałam....

A takie widoki to mamy jak nie z jednej strony to z drugiej.... My dokarmiamy te sarenki.....

A u mnie łazi cos co jest chyba kotem sądząc po śladach... nigdy go nie widziałam, a śladów bytności mam duuużo :D ciekawe co na to sucz....

no i co na to Monsz :D:D:D:D

Kiedyś miałam bażanty, ale to za płotem w krzaczarach do pooglądania...ale w ubiegłym roku stołowały sie u mnie boćki :D dobrze, że niczego nie podrzuciły...

no bo co by na to Monsz :D:D:D:

Od frontu chodzą takie sarenki....

DSC07713.JPG

Są diw, ale trzeba się wpatrzyć pomiędzy krzaki....

Tak wyszły już u mnie krokusy....

DSC07687.JPG

A tak Inka bawiła sia na podwórku...

DSC07702.JPG

DSC07704.JPG

DSC07706.JPG

Nasza Pipi wczoraj skończyła rok :)

Dziewczyny dlatego mieszkamy gdzie mieszkamy, a do trasy mamy rzut beretem i do centrum miasta ze dwa może trzy kilometry.... :)