Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malcia uśmiechasz się już choć troszkę.....?

noooooo to mnie doprowadziło prawie do łez ;)

Malka a ty jaka diete stosujesz?? czy mniej jesc wiecej cwiczyc??

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Martuś, ja i dieta to się w żaden sposób nie godzi, jedyna dieta jaką stosowałam to eliminacyjna - jak karmiłam młode, co by kolek nie miał...i wystarczy,psyche mi poszarpał fakt, że nie mogę zjeść tego na co mam ochotę, nie zamierzam dobrowolnie się katować do końca życia.

a chyba w ogóle jedyna skuteczna dieta to MŻ

Nooo bo latała za papierami.... I pewnie MŻ....

Ja jakoś nie mogę się zmobilizować....

Miałam Inkę wyprać, wypięknić i jutro jechać na wystawę.... Ale tak mnie łokieć napierdziela, że nawet telefonu nie mogę podnieść....

Niestety Inki nie zrobię na bóstwo....

Jednym słowem mam coś z łokciem....

Kiedyś na niego się przewróciłam... i teraz mnie boli jak diabli....

No Arnika doniosla zes sie zmniejszyla a samo sie to nie dzieje raczej :)

u mnie się dzieje, ale niestety nie tak radykalnie jak bym chciała i jeszcze bardziej niestety szybko wraca

Witaj Arnika:)

nadrabiam zaległości na FM.

Zasłonki pięknie się prezentują U Ciebie, duzo lepiej niż ta jasna próbka materału, którą przykładałaś do ściany. Teraz jest wyraźny kontrast!

...zastanawiam się czy to lustro w waszej garderobie wisi na drzwiach??

bo jakoś nie moge się połapac przestrzennie na tych zdjęciach:(

Cześć Kaluś :)

Lustro w naszej garderobie wisi na ścianie pomiędzy półkami/regałami w jedynym wolnym kawałku ściany.

Też podobają mi się zasłony :) Dzieki :)

Trzeba jeszcze tylko firanki kupić, ale na razie tak musi być, bo kasy nie mam...

A w ogóle to wiosna zaczyna nieśmiało witać u nas....

Dzisiaj jak dobrze pójdzie sopdziewam się architekta krajobrazu, zeby pomogła mi pani uporządkować ogródek. co prawda na razie na papierze, ale od czegoś trzeba zacząć.... Jest to pani z mojego miasta i wcale za konsultacjie nie dużo się płaci ( mam taką nadzieję, no chyba, że zobaczy dom i stawka podskoczy do góry.....) , i myślę że powie mi jakie rośliny gdzie przesadzić, jakie zrobić rabaty i co ewentualnie wpisać na listę chciejstw do kupienia i wsadzenia....

Oczywiście nie będzie to standardowy projekt z rysunkiem, tylko moje bazgroły. Czyli od najbliższego weekendu najprawdopodobniej łopata w dłoń i walczymy w ogródku.... Ale wreszcie będę wiedziała co i gdzie posadzić, żeby ładnie wyglądało, ładnie kwitło i było jak najmniej obsługowe.

Jednym słowem z ogródkiem się poddałam....

Ja też kupiłam swoje w LM i też nie kosztowały fortuny. Cieszę się z takich zakupów.... lubię tanio kupić, ale, żeby to miało ręce i nogi.

Też czekam na panią z niecierpliwością....

U nas wyjrzało słonko, ale wieczorami jest zimno.

Umarzła mi hortensja... jak było cieplej wypuściła pączki, teraz po ostatnich mrozach ścięło ją... :( może odbije od korzenia...

Już widzę, że padło sporo róż i ciekawe co jeszcze....

Wczoraj byliśmy pod Żywcem u przyjaciół... tam pierwiosnki krokusy i jeszcze inne zielone kwitnie, w Bielsku niektóre drzewa mają już małe listeczki... Tam wiosna... a u nas jakby jeszcze zaspała....

Ja nie mam jeszcze sporo roślinek ale widzę,że chyba coś się dzieje z laurowiśnią.Przez całą zimę dobrze sobie radziła,dopiero na przedwiośniu coś ją zmogło...Mam nadzieję,że listki staną się znowu zielone.Niestety zagapiłam się i nie okryłam jej na zimę:(

na to bym nie liczył :(

przemarznięcie to jedno a susza to drugie

zimozielone trzeba podlewać nawet zimą jak tylko jest okazja

a wiosną nawet po to, żeby rozmrozić glębę i roślinkę napoić

Jestem, jestem, żyje....

Nikt do mnie nie zaglądał, wiec nie było mi z kim rozmawiać....

Projekt ogrodu powstaje... pewnie nie wszystko zrealizuje.... jest troszkę kosztowny... Muszę go odebrać od architektki... miał być w minioną środę, ale jakoś go nie ma :(

Za to wybrałam się do kilku ogrodniczych i pooglądałam....

Wydumałam, że muszę nabyć areator i wertykulator, bo chciałam się zajechać z grabieniem trawy i liści... Pooglądaliśmy wczoraj, podumaliśmy i kupimy takie ustrojstwo... zamiast firanek;)

Kupiłam też kilka krzaczków u mojego ulubionego pana ogrodnika... aż w Jaworznie... bo raz, że ma dobre rzeczy i nie drogie i , że jest dobrym człowiekiem... Pewnie bym kupiła to wszystko koło siebie... ale ten sympatyczny pan ogrodnik...

Pojadę jeszcze za tydzień dwa po hortensje, może po magnolie ( wczoraj kupiłam Susan... ) i RH.... i znając życie jeszcze inne zielone....

Wczoraj nabyłam kosodrzewiny chyba 10szt, sosy Bośniackie, jakąś jodłę, co to rośnie srylion lat i nie jest olbrzymia, magnolie, jakieś byliny żurawki, i azalie.

Muszę kupić jeszcze torf w takich balach... nawet kilka sztuk....

Muszę pomyśleć też o przywiezieniu ziemi... i pewnie teraz będzie droga jak diabli....

Za łopatę będę się brała wkrótce... Stan zdrowia nie pozwolił mi wygrabić ogródka za dwa/trzy dni... stąd pomysł na wertykulator i areator....