kala67 05.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witaj Arnika ...jestem ciekawa ile takie urzadzenie kosztuje??? czy ono zastepuje wiosenne grabienie trawy też???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.04.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jestem, jestem, żyje.... Nikt do mnie nie zaglądał, wiec nie było mi z kim rozmawiać.... Projekt ogrodu powstaje... pewnie nie wszystko zrealizuje.... jest troszkę kosztowny... projekt czy realizacja Muszę kupić jeszcze torf w takich balach... nawet kilka sztuk.... gdzie?, po ile? jakie pH? ... szóstki w totka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Od 250-300zł w górę... ale ja myślę o takim za 460zł elektrycznym . Podobno dobre... bo te tańsze to mało wytrzymałe, słabe, przegrzewają się i padają i części do nich nie ma... więc trzeba coś porządnego kupić. Są też spalinowe, ale kilka razy w roku to mogę z kablem po działce przejść. Wypożyczenie też kosztowne jest więc lepiej swoje kupić. I to urządzenie wygrabia liście i trawę zdechłą do kosza, tylko trzeba z koszem biegać co jakiś czas, robi się to wiosną i jesienią a napowietrza igiełkami kilka razy w sezonie. Podobno... bo sama tego jeszcze nie robiłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jamlesku projekt, projekt... bo o realizacji to mowy nie ma.... realizacja własna.... Nie pamiętam po ile kilka lat temu płaciłam za taką wielką balę... od mojego ogrodnika... nie było to strasznie drogo, ciut drożej niż w casto, ale bala duża sprasowana , jakieś 200-300litrów jak dobrze pamiętam... I producent bliżej Ciebie Jamles jest, ale nie wiem gdzie.... jak będę wiedziała to powiem, bo sama potrzebować będę sporo tych bali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.04.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ... I producent bliżej Ciebie Jamles jest, ale nie wiem gdzie.... jak będę wiedziała to powiem .... czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.04.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Od 250-300zł w górę... ale ja myślę o takim za 460zł elektrycznym . Podobno dobre... bo te tańsze to mało wytrzymałe, słabe, przegrzewają się i padają i części do nich nie ma... więc trzeba coś porządnego kupić. Są też spalinowe, ale kilka razy w roku to mogę z kablem po działce przejść. Wypożyczenie też kosztowne jest więc lepiej swoje kupić. I to urządzenie wygrabia liście i trawę zdechłą do kosza, tylko trzeba z koszem biegać co jakiś czas, robi się to wiosną i jesienią a napowietrza igiełkami kilka razy w sezonie. Podobno... bo sama tego jeszcze nie robiłam.... ja dysponuje takowym chodzi, buczy jak odkurzacz. Kabel przeszkadza, ale nie do tego stopnia by się nie dało wytrzymac koszt 2 lata temu coś kole 400-500 zł. Ma 2 wymienne walce - wertykulatora i areatora. Własnie wczoraj wydłubałam z trawnika filc, zgrabiłam ręcznie - bo mój kosz jest tak mały, ze nie ma sensu z nim latać, posiałam siewnikiem azofoske, podsypałam thuje i spadł deszcz.... oj jak sie cieszyłam :D:D dziś rozsypałam korę by mi chwaściory bardzo nie rosły, bo one tez niestety nawozu dostały. Kupiłam dodatkowo jeszcze humus active - bo cuda po nim mówią, ze świetnie poprawia jakość gleby, a jako, ze ja kompostownika nie mam to pomyślałam, ze może dobrze by było spróbować. I kupiłam nawóz do róż i RHowatych. Jamlesiku - powiedz mi czy i czym teraz powinnam spryskiwać by chronić przed grzybami? słyszałam coś o przędziorku na thujach? że róże już można zanim puszczą pączki.. tylko ja pojęcia nie mam. A pani w ogrodniczym umiała tylko bąknąć "wszystko pisze na ulotkach" wrr Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 05.04.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Arnika,to duże zmiany się szykują.Będę podglądała postępy i nowości.Pozdrawiam deszczowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 05.04.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 w wolnej chwili obchód robię widzę że wszyscy zdrowi choć zmeczeni więc idę dalej a zmęczenie na pewno niezły efekt przyniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Cze Zuza , Nadulka, Nitka, Jamles i Dziewczyny I pomaga ten wertykulator trawnikowi... , potrzebny jest, widzisz różnicę w trawniku Nitka... Pytania jak u blondynki, ale ja blondynką jestem.... Jamles i Dziewczyny ... czy wy dawaliście pod korę na rabaty geowłókninę czy jakieś inne cudo i jak tak to cudo sprawuje się....???? Czy jeszcze raz dalibyście geowłókninę pod korą albo kamyczki...??? Gdzie tanio można żwirek nabyć????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 05.04.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Cześć Gwoździku Kogo moje oczy widzą. Pograbiłeś Gwoździkową????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 05.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ... nie pograbiłem .... pomost zwijałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 oj Wiola Wiola szalejesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.04.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Wusia... o to chodzi , że mnie nosi a oddychać nie mogę i robić nie mogę.... I nic w sumie nie robię...... Gwoździk a po coś ten pomost zwijał????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 05.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Arnika, a bierzesz coś na ten oddech? może jakieś pyłki wywołują u Ciebie taką reakcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 dawalam, dalabym znow kupowalam zwykly zwir ale w kolorze szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.04.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Elena to nie pyłki , tylko spadek po kilku zapaleniach oskrzeli Markotka gdzie i po ile kupowałaś żwir??????? Mnie będzie potrzeba tego żwirku baaaardzo dużo.... I na dodatek chyba ziemi jeszcze będę musiała jeszcze przywieźć... a ceny są koszmarne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nie wiem gdzie bo zalatwial sasiad, ceny tez nie pamietam ale widze ze ok 50zl/t Arnika a sprawdzalas czy nie masz alergii jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Alergie mam, a jakże ... na wszystko.... Chyba...Głównie brzoza i bylica, ale na bylicę bardzo... nawet podczas testów tak spuchła mi ręka, że na drugi dzień nie mieściła mi się w skórze... byłam natychmiast u lekarze i nigdy wcześniej nie widziała takiej reakcji na alergen... A chwastów ci u nas dostatek.... Tylko tyle że bylica kwitnie w lipcu.... 50 zł/ tona to tanio.... Mnie podali netto 90zł/t ... masakra... A 10 ton to u mnie jak wiadereczko piasku na plaży.... Ja potrzebuję biały żwirek.Popytaj sąsiada gdzie zamawiał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 to nie byl bialy tylko zwykly szary zwir wiec bialego na pewno nie dostaniesz w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts