Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka to zbieraj to swoje magiczne łóżko i zapraszam do mnie

:o mamuniu takiej propozycji to ja dawno nie miałam,ale żeby tak ze swoim łóżkiem jeździć, to juz nie do pomyślenia :rotfl::rotfl:

Jamlesiku - powiedz mi czy i czym teraz powinnam spryskiwać by chronić przed grzybami? słyszałam coś o przędziorku na thujach? że róże już można zanim puszczą pączki.. tylko ja pojęcia nie mam. A pani w ogrodniczym umiała tylko bąknąć "wszystko pisze na ulotkach" wrr :mad:

ja na razie tylko Promanalem ( może być też Paroil) opryskałem drzewka, na tuje mi zabrakło a nie dokupiłem

na grzyba jeszcze nic nie używałem, ale profilaktycznie można chyba Topsinem,

A co kupić na chwasty w trawniku?

Mam koniczynę, osty i jakieś inne chwaściory, które wyglądem przypominają liście chrzanu, ale to nie chrzan, i nie wiem czy perzu też nie mam....

Kupiłam kwaśny nawóz do iglaków, ale za mało jest pakowany, bo tylko 2kg.

Azofoskę wujek kupił mi w rolniczym całe 50kg woreczek :)

Będę sypać na wszystko :) jadę po nią wieczorkiem.

I geowłókniny szukam, w ogrodniczym była strasznie droga. prawie 3zł za metr i tylko szeroka na 0,8m... więc trzeba poszukać czegoś tańszego i szerszego....

Jamles.... Ty mówiłeś , że wywalałeś geowłókninę spod kory... dlaczego?

Teraz sama już nie wiem czy kupować tylko korę bez włókniny a włókninę dać tylko pod kamyczki....???

Nooo mam namieszane w głowie....

też mam wertykulator. jeszcze spakowany w pudełku niestety bo sie tak pechowo poskładało że nie dało rady (najpierw nam przywieźli drzewa i zajmowały cały trawnik, a potem deszcze i choroba lubego). ale jak widzę jakie spustoszenie sieje to ustrojstwo to chyba sie dzisiaj jednak zdecyduje :D

Jamles.... Ty mówiłeś , że wywalałeś geowłókninę spod kory... dlaczego?

Teraz sama już nie wiem czy kupować tylko korę bez włókniny a włókninę dać tylko pod kamyczki....???

...

bo to bezsensu, siedlisko ślimaków innych robali też,

chwasty i tak przerastają, a przy wyrywaniu ciągniesz

całą włókninę do góry, a jak maja rosnąć jakieś okrywowe?

lepiej wysypać więcej kory,

pod kamyki to tylko przy opasce domu dam

na chwasty w trawie to chyba Starane, Stop Mniszek

To może Jamles też tak zrobie....

Markotko nie wiem co ma Malmuc, ale kupiłam w LM po 467zł (chyba) wszędzie były podobne ceny... na necie i casto.. ale mam kartę w LM i zbieram punkty więc sama wiesz.... Natomiast w OBI pojechali z ceną na maksa.... gruboponad 500zł.

Ten model ma w3ymienne wałki, które można dokupić osobno jakby co, ma system taki, co to jak się będzie przegrzewało to silnik wyłączy a nie spali. May zakupiła tańszy i nie jestem pewna czy nie chiński i co to właśnie nie ma tego zabezpieczenia przed przegrzaniem.

Niestety jest droższy, ale coś za coś.....

Cze Efi :) myślałam , że już do mnie nie zaglądasz...

czesz tą trawę, będzie lepsza.

Jadę po woreczek azofoski ( jedynie 50 kg woreczek wujek mi kupił :lol2:) i będę jutro sypała..... że hejjjjjjjjjjjj..... :)

I za rabatki będę się brała.......

Wiesz co Jamles... a tu gdzie mam zrobić rabatę to mam trawę i co teraz??????? Zasypać to korą i już....?????????? Poradzi sobie kora czy skopać wszystko????????

Nie wiem co na to Jamles ale z mojego doświadczenia... przede wszystkim MUSOWO ściągnij darń. ona nie może tam zostać.