jamles 07.04.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Efi... a Ty wiesz ile to roboty..... Może przekopać ją wystarczyłoby..... Jesoo ile to kopania by było.... Glebogryzarka by się przydała jak nic..... bez pracy nie ma kołaczy i ....... odcisków ściągnięcie darni obowiązkowe, dopiero potem glebogryzarka a jeszcze wcześniej wybieranie korzeni np. mleczy, perzu jak są oczywiście glebogryzarką możesz sobie naprodukować miliony sadzonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Jesoo... dobrze, ze mój ślubny nie wie co nas czeka... Tylko jest problem, bo nie mam ziemi... no cóż ... trzeba będzie korą wszystko uzupełnić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.04.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tylko jest problem, bo nie mam ziemi... no cóż ... trzeba będzie korą wszystko uzupełnić.... http://allegro.pl/ziemia-humus-katowice-tychy-pszczyna-bielsko-i1547808990.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki Jamles... ale 3,5 tony to jak wiaderko piasku....Przywiozłam do wyrównania terenu jakieś 22 ciężarówki ponad 2o ton każda... Weszło wszystko i brakło.....muszę gdzieś koło siebie poszukać bliżej, bo stad to do mnie kawałek jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.04.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 słonko, do uzupełnienia zamiast darni nie wejdzie ci 10 wywrotek. aż takich hektarów nie masz. swoją drogą ostatnio pan szkółkarz pod drzewa przywiózł jakąś super ziemie z obornikiem. powiem wam że takiego czarnoziemu czarnego jeszcze nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.04.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 aaa i jeszcze jedno - darń się dużo łatwiej ściąga niż przekopuje. brzmi to absurdalnie ale to prawda. pewnie dlatego że łatwiej taką kępę wywalić nić pociąć na kawałki i wyobracać. moje mięśnie grzbietowe ci mogą zdać szczegółową relacje a poza tym zero dyskusji - darń wek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Arnika słuchaj jak Ci dobrze radzą. Trawa odrośnie. Jak masz silną odmiane to zawsze będzie przerastać a zdejmowanie darni wymaga jedynie dobrze zaostrzonego szpadla. I się ją pięknie podcina na jakieś 5 cm i wychodzi cała darń z korzeniami Mnie też to czeka bo chce zrobić ścieżynke i mysle tylko z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No dobrze wywalę darń.... Potrzebuję sporo ziemi do wyrównania terenu, bo krzywizny mam takie na działce, jak na księżycu.... Chyba, że nie będę wyrównywać terenu i tak zostanie... A gdybym zbiła deskę i nią przejechała po działce to kilka wywrotek weszło by jak nie wiem....Potrzebuje też na warzywnik i do podsypania całego domu oraz do uzupełnienia przed domem, bo mam za wysoko krawężniki.....Korę już namierzyłam...Ciekawe co na to powie ślubny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.04.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Widzę, że wzięłaś się ostro za ogródek Zazdroszczę . Nas najpierw czeka budowa tarasu, robienie odwodnienia, a dopiero potem będę mogła pomyśleć o trawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.04.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ogródek............ ja na razie doniczkowe kupuję na wszystko przyjdzie czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wiola no coś Ty nie brałaś nigdy rozia na garnek z pieczonkami:lol2: byłas blisko mnie i nie podjechałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wiola no coś Ty nie brałaś nigdy rozia na garnek z pieczonkami:lol2: byłas blisko mnie i nie podjechałaś ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ale wieje... łeb chce urwać..... Jak jechałam to aż samochodem ruszało... masakra.... Mam 50kg nawozu i będę sypać jak wywertykuluję i poprzesadzam krzaczki..... Lidzia ano wzięłam się ostro.... Na Was też przyjdzie czas i będziecie szalały zakupowo ogródkowo i krzaczkowo.... Zuza od czegoś trzeba zacząć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.04.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 no u wujka nie byłaś u tego co niedaleko mnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 W zupełnie inna stronę i ode mnie dalej..... Moja rodzinka troszkę spora.... I w różnej stronie świata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.04.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 no to masz szczęście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.04.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 .... Potrzebuję sporo ziemi do wyrównania terenu, bo krzywizny mam takie na działce, jak na księżycu.... Chyba, że nie będę wyrównywać terenu i tak zostanie... .... a Ty w ogrodzie chcesz w bilarda grać najlepiej nawieź ziemi, wyrównaj używając deski i szlauchwogi, zasiej trawkę, dookoła posadź tuje i nie zapomnij na środku posadzić świerka coby na Święta lampki powiesić PS. my mamy koncepcję zgoła odmienną ........ góry sypiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.04.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 o! zapomniałam o świerku! a tak na serio to u mnie nie ma miejsca na góry niestety. za to bedzie dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 a tak na serio to u mnie nie ma miejsca na góry niestety. za to bedzie dziura z wodą też mam dziurę w planie, będą wyższe góry;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 a ja mam płasko jak na patelni i zaczyna mnie to męczyć już kombinuje.. u mnie co prawda wielka dziura odpada, ale w górki jak Jamlesik to gdzieniegdzie pójde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts