Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Efi... a Ty wiesz ile to roboty..... Może przekopać ją wystarczyłoby..... Jesoo ile to kopania by było.... Glebogryzarka by się przydała jak nic.....

bez pracy nie ma kołaczy i ....... odcisków :lol2:

ściągnięcie darni obowiązkowe, dopiero potem glebogryzarka

a jeszcze wcześniej wybieranie korzeni np. mleczy, perzu jak są oczywiście

glebogryzarką możesz sobie naprodukować miliony sadzonek

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

słonko, do uzupełnienia zamiast darni nie wejdzie ci 10 wywrotek. aż takich hektarów nie masz.

swoją drogą ostatnio pan szkółkarz pod drzewa przywiózł jakąś super ziemie z obornikiem. powiem wam że takiego czarnoziemu czarnego jeszcze nie widziałam :o

aaa

i jeszcze jedno - darń się dużo łatwiej ściąga niż przekopuje. brzmi to absurdalnie ale to prawda. pewnie dlatego że łatwiej taką kępę wywalić nić pociąć na kawałki i wyobracać.

moje mięśnie grzbietowe ci mogą zdać szczegółową relacje ;)

a poza tym zero dyskusji - darń wek

Arnika słuchaj jak Ci dobrze radzą. Trawa odrośnie. Jak masz silną odmiane to zawsze będzie przerastać :) a zdejmowanie darni wymaga jedynie dobrze zaostrzonego szpadla. I się ją pięknie podcina na jakieś 5 cm i wychodzi cała darń z korzeniami :) Mnie też to czeka bo chce zrobić ścieżynke i mysle tylko z czego :)

No dobrze wywalę darń....

Potrzebuję sporo ziemi do wyrównania terenu, bo krzywizny mam takie na działce, jak na księżycu.... Chyba, że nie będę wyrównywać terenu i tak zostanie...

A gdybym zbiła deskę i nią przejechała po działce to kilka wywrotek weszło by jak nie wiem....

Potrzebuje też na warzywnik i do podsypania całego domu oraz do uzupełnienia przed domem, bo mam za wysoko krawężniki.....

Korę już namierzyłam...

Ciekawe co na to powie ślubny....

Ale wieje... łeb chce urwać.....

Jak jechałam to aż samochodem ruszało... masakra....

Mam 50kg nawozu i będę sypać jak wywertykuluję i poprzesadzam krzaczki.....:wiggle:

Lidzia ano wzięłam się ostro....

Na Was też przyjdzie czas i będziecie szalały zakupowo ogródkowo i krzaczkowo....

Zuza od czegoś trzeba zacząć....

.... Potrzebuję sporo ziemi do wyrównania terenu, bo krzywizny mam takie na działce, jak na księżycu....

Chyba, że nie będę wyrównywać terenu i tak zostanie...

....

a Ty w ogrodzie chcesz w bilarda grać :eek:

najlepiej nawieź ziemi, wyrównaj używając deski i szlauchwogi, zasiej trawkę, dookoła posadź tuje

i nie zapomnij na środku posadzić świerka coby na Święta lampki powiesić :cool:;)

PS. my mamy koncepcję zgoła odmienną ........ góry sypiemy :lol2: