Arnika 19.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Działka od frontu ma... chyba 36 albo 38 metrów... A to czarne jest na jakichś 18 metrach... Elenka jaki pakunek natrafiłaś i gdzie dla mnie???? Ja o niczym nie wiem..... Babcie wywoziłam w zeszłym tygodniu po szpitalu i doktorach..., jest w domu, ale dziadek coś bąkał, ze może w czwartek trzeba do doktora.... Wiec pewnie będę musiała albo sama z wynikami, albo i z babcią jeździć..... Oby tylko dobrze było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.04.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no coś Ty, moja ma 36 metrów od frontu, i wygląda na połowę tego co u Ciebie a pakunek leży od czasu jak wybierałam się do Ciebie na parapetówkę no i tak leży i czeka, aż mnie w Twoje strony znowu zaniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.04.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No to mamy taki sam front..... po długości Czyli jednym słowem musisz do nas przyjechać... Nie ma to tamto..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.04.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no, mam pretekst żeby wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 arnikaja tam sie oczywiscie w ogole nie znam ale chyba jak sie sadzi w takiej macie to sie nie wycina dziur (kółek) pod roślinki tylko na krzyż przecina - wtedy po posadzeniu roślinki ładnie z powrotem dziure zakrywasz a tak to całe to kółka masz do plewienia. tak przynajmniej widziałam jak to robili. czy to poprawne to oczywiscie nie dam sobie reki uciac ale brzmi logicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.04.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Efi logicznie brzmi... jak co to oplewię te kółka.... ale one i tak będą korą jeszcze zasypane....Te kółka wycinałam celowo, bo i je też opalałam , żeby się nie pruła , szczępiła mata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 a może to i lepiej? mata jest ciężko przepuszczalna dla wody a tak przynajmniej roślinki beda podlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 tez wycinałam krzyże na początku, ale rośliny torche się zaparzaly,albo fizelina wystawała, a wyrwać chwasta z takiego kólka nie jest ciężko, no chyba ze się mniszek przypałęta. on to potrafi życie spaskudzicZdrowia dla Babci ArnikoElena, u Ciebie też jest tak dużo placu tylko ciemniej przez drzewa i tą ponurą glebę, ale juz niebawem sama się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Wiolcia dużo zdrówka dla Babci:) a rabata wygląda konkretnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jaka piekna rabata, jejuśku czas coś ze sobą zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.04.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 I zdrooooooowia dla babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.04.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Młode porozwoziłam , a teraz idę się przebierać i do ogródka...Zimno mi wyskoczyło i to na dwóch wargach, boli jak cholera i jestem cała spuchnięta... Dobrze, że mogę się zaszyć w ogródku.... Co do maty to powiem, że rzeczywiście bardzo słabo wodę przepuszcza, i nie jest to bynajmniej ten materiał podobny do fizeliny. Kupiłam taki konkretny, jak worki, nazywa się to mata szkółkarska... Jak zaczęłam podlewać, to woda stała na macie...A tak chociaż pod kółko poleci... , kółeczko podleje, żeby chwasty nie rosły to korą zasypię, i będzie git. Babcia czuje się po japońsku jakotako.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.04.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 na zimno polecam heviran, tabletki an recepte na opryszczke wlasnie, szybciutko dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.04.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Łykam od wczoraj 400mg 2 X 2 tabletki... Wyglądam jak krokodyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.04.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 troche pozno zaczelas, najlepiej lykac jak juz czujesz, ze wylazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.04.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Wczoraj rano czułam, że wychodzi i od razu dwie tabletki łykłam... później już tylko rosło i rosło.... Łykam dalej... Będzie dobrze.Kiedyś z Bułgarii wracaliśmy o 4-5 dni wcześniej, bo tak mnie obsypało, że już nic nie pomogło... z drogi prosto do szpitala w PL trafiłam... Jechałam co dwie-4 godziny na ketonalu.... To jest podarunek od męża.... Wcześniej nigdy nie miałam... a teraz co druga osoba obsypana chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.04.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Jedyna przyjaciółka , która pomaga mi w rozkładaniu krzoczków i noszeniu doniczek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 widac masz bardzo oslabiony organizm ze zaatakowalo z taka sila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.04.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Lekarstwo działa... Już tak źle nie wyglądam.... Jak wróci maż to nawet nie zauważy;) Zajęłam się dzisiaj rabatą koło tarasu.... Wyznaczyłam , obkopałam i będzie brzeg tak jak u Toli.. ( mam taką nadzieję, że uda mi się coś takiego osiągnąć....), usunęłam już naprawdę sporą ilość darni. Został mi jeszcze kawałeczek do skończenia. Wszystko muszę rękami wytrzepać i oddzielić darń i ziemię... Syzyfowe zajęcie. Ale już efekt jest widoczny. Jak juz wszystko zrobię to wykopię wszystko to co ma być wykopane, i po przymierzam to co ma być wsadzone.... Sporo tam się będzie działo, bo chciałabym aby ta rabatka żyła, aby coś w niej kwitło, aby była kolorowa. Więc będą i tawułki gold coś tam, i lilie, i cesarskie korony, i tulipany ( są wsadzone i już za niedługo będą kwitły ) i bylinki kwitnące.... Oczywiście będzie i jodła i świerki conika ( ulubione mojego męża;) ) i świerki gniazdowe i jakieś inne i jeden bóg wie co ja tam jeszce wsadzę... Będzie misz masz.... Z przodu rabata czeka na dalsze nasadzenia... Ale i koło tarasu trzeba było zrobić bo... bo chcę wreszcie usiąść na tarasie ( jeszcze z palet... ) pić kawkę i patrzyć na ładną rabatkę ... Nie wspomnę o rabacie pod płotem betonowym.... Tam też jest wyzwanie.... Ale to po świętach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zadumy u grobu pustego, radości ze spotkania Zmartwychwstałego, pokoju, nadziei, jajka smacznego i udanego oblewanego! Niech się nie zgubi wśród tylu pisanek Świąt sens prawdziwy - Jezus - Baranek. http://www.rotfl.com.pl/data/media/42/pasxa_12.gif WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts