Arnika 24.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Popołudnie było ładne, więc po spacerku wzięłam aparat uwiecznić roślinki które już zakwitają i rabaty które powstają... Pięknie wygląda ten migdałek... Kilka innych zdjęć w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.04.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 arnika a co Ty tak po innych komentach latasz a do siebie nie zaglądasz? migdałek miodzio. u nas ma sąsiad i to mi musi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Efilciu poczytałam tu i ówdzie, jestem mniej więcej na bieżąco... U mnie nie było co pisać, więc i nic nie pisałam... Ale dzisiaj załatwiliśmy kawał spraw... - Zostały załatwione kręgi i dekiel na studzienkę chłonną wraz z HDSem i pan w dziurę je od razu ma wsadzić.... Cokolwiek to znaczy - Zakupiliśmy część obrzeży na opaskę.... Może starczy, bo nie latałam z metrem i nie pomierzyłam... Jak braknie kilka to się podjedzie i kupi.... - Zaczęliśmy rozkładać matę szkółkarską pod ogrodzeniem betonowym.... Jutro mam nadzieję skończyć, ale już wiem, że brakło mi sporo maty.... Miałam tylko 70mb... ;( więc zaokrąglenia będą robione za jakiś czas... Wcale nie muszą być zrobione "jutro"). - Pojeździłam z babcię do neurologa, ma zrobić EEG i doplera... zobaczymy co wyjdzie na tych badaniach... ale termin ma dopiero na 18 lipca....;( - Zmieniliśmy z małżonkiem opony z zimówek na letnie... to zajęło nam sporo czasu.... Ale jeżdżę już na letnich Teraz muszę pomyśleć dopiero nad rabatą pod betonowym płotem.... A ja mam jakąś pomrocznośc jasną, czy ciemną.... Kuźwa... ja to już wolę z kosiarką biegać.... Aaaaa i już odpaliliśmy kosiarkę, bo tam gdzie będzie rabata to trawsko było już do kolan.... W sumie to miałam owocny i pracowity dzień. Jutro też pracowity się zapowiada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.04.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a jaka wystawa tej rabaty? może coś mi do głowy przyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.04.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wiolcia gdzie i jak możesz to po ile kupowałaś obrzeża:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Hmmmm jest to i na południe i na północ... Do południa jest tam słońce, później zachodzi za mur betonowy... To jest ten mur co go widzimy z tarasu.... Dzisiaj wyleciało jeszcze kilka sosen za płot, albo na śmietnik, tam na zdjęciu widać też roślinki w doniczkach... One będą w dowolnym miejscu posadzone...????? Mam przewidziane tutaj : jabłonkę ozdobną z bordowymi listkami, klon palmowy z czerwonymi listkami, hortensje pnącą, kilka róż w jednym miejscu, lilak mayera,, mam kilka sosen bośniackich i żółte tuje i strzeliste...... sama jeszcze nie wiem co mam... I gdzieś po lewej stronie przy furtce zaplanowane są miskanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 W betoniarni są po 12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 na allegro po 8 zł co i tak daje kwotę dość bolesną patrząc ile mi potrzeba:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Nooo sporo.... a jak z transportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Arnika a migdalka gdzie kupowalas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wiesz, że chyba na targu... ale nie dam sobie głowy uciąć bo on z zeszłego roku jest.Nie będę przesadzała 4 drzewek ozdobnych... 3 magnolie białe są posadzone w różnych miejscach działki i migdałek, ...Oczywiście zostają też drzewka owocowe w trawie. Nawet czereśnie i nektarynka kwitną już... Porzeczki też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.04.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 porzeczki tez masz jakies wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Nioooo są z zeszłego roku To jest czarna porzeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wiolcia nie wiem ile transport chyba nie chce póki co wiedzieć najpierw przelecę się po okolicznych betoniarniach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wiesz masz racje...W większych miastach się cenią jak diabli...Wujek kupował na szambo gdzieś na wsi i płacił za kręgi coś koło 90zł... A ja grubo ponad 130... chyba... Kuźwa już nie pamiętam ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 arnika w temacie koloru elewacji mało pomogę - jakby co to ja mam taki jak opisywałaś. z tym że o ile elewacja jest bardzo łądna o tyle ja akurat jej nie darze sympatia bo chciałam biała a luby taka wybrał i trudno. co do podbitki to ciężko powiedzieć że plastik jest taki bezobsługowy - w końcu to się od uv niszczy. drewno łatwiej reanimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki Efcia. Proszę o pomoc Muszę zacząć zastanawiać się nad kolorem elewacji.... Podoba i mnie i mężowi się kolor taki kremowy... złamana biel... np, kawą... ale nie bezowy.... taka śmietanka.... Nie wiem czy zrobić elewacje w dwóch kolorach, czy w jednym, ... Nie potrafię sobie tego wyobrazić... Czy tym drugim ciemniejszym kolorkiem wytynkować koło okien jakby boni, czy tylko rogi budynku, czy może szczyty... Nie mam programu do wizualki, nie potrafię go obsłużyć... Jakbym mogła Dziewczyny poprosić o pomoc. Drugą zagwozdką jest dla mnie podbitka... Czy wybrać drewno, czy pcv? pcv bezobsługowe, ale... ale... Z drewnem sporo więcej roboty.... a dom ma tylko 3 metry wysokości... nie licząc szczytów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 kolorek to jak Efi nie pomogę bo to sama musisz "czuć" kolorek natomiast co do podbitki to ja drewno i tylko drewno:lol2: masz niską chałupkę łatwo będzie w razie czegoś odnowić a tak plastik mieć nad głową to bym zbytnio nie chciała co innego jak masz wysoki dom gdzie rzeczywiście odmalowanie podbitki stwarza poblem to bym dała plastik ale u Ciebie obstawiam drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.04.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 podbitkę ja mam PCV i na razie nie żałuję a co do dwóch kolorków ja jestem za tylko zależy czy chcesz bardziej stylowo czy nowocześnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No i podbitka nie rozstrzygnięta.... Proszę o więcej głosów.Pasilka wolę stylowo... tak abym nie musiała za kilka lat przemalowywać, i mój dom nie jest w szarościach i nie jest nowoczesny... Byłam w Tauronie... Muszę na gwałt podpisać umowę z dostawcą czy dystrybutorem energii elektrycznej....Z kim Wy macie podpisaną umowę????????? Sprawa jak to zawsze u mnie pilna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts