Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilciu poczytałam tu i ówdzie, jestem mniej więcej na bieżąco... U mnie nie było co pisać, więc i nic nie pisałam...

Ale dzisiaj załatwiliśmy kawał spraw...

- Zostały załatwione kręgi i dekiel na studzienkę chłonną wraz z HDSem i pan w dziurę je od razu ma wsadzić.... Cokolwiek to znaczy ;)

- Zakupiliśmy część obrzeży na opaskę.... Może starczy, bo nie latałam z metrem i nie pomierzyłam... Jak braknie kilka to się podjedzie i kupi....

- Zaczęliśmy rozkładać matę szkółkarską pod ogrodzeniem betonowym.... Jutro mam nadzieję skończyć, ale już wiem, że brakło mi sporo maty.... Miałam tylko 70mb... ;( więc zaokrąglenia będą robione za jakiś czas... Wcale nie muszą być zrobione "jutro").

- Pojeździłam z babcię do neurologa, ma zrobić EEG i doplera... zobaczymy co wyjdzie na tych badaniach... ale termin ma dopiero na 18 lipca....;(

- Zmieniliśmy z małżonkiem opony z zimówek na letnie... to zajęło nam sporo czasu.... Ale jeżdżę już na letnich :)

Teraz muszę pomyśleć dopiero nad rabatą pod betonowym płotem.... A ja mam jakąś pomrocznośc jasną, czy ciemną....

Kuźwa... ja to już wolę z kosiarką biegać....

Aaaaa i już odpaliliśmy kosiarkę, bo tam gdzie będzie rabata to trawsko było już do kolan....

W sumie to miałam owocny i pracowity dzień. Jutro też pracowity się zapowiada....

Hmmmm jest to i na południe i na północ... Do południa jest tam słońce, później zachodzi za mur betonowy... To jest ten mur co go widzimy z tarasu....

DSC07796.JPG

Dzisiaj wyleciało jeszcze kilka sosen za płot, albo na śmietnik, tam na zdjęciu widać też roślinki w doniczkach... One będą w dowolnym miejscu posadzone...?????

Mam przewidziane tutaj : jabłonkę ozdobną z bordowymi listkami, klon palmowy z czerwonymi listkami, hortensje pnącą, kilka róż w jednym miejscu, lilak mayera,, mam kilka sosen bośniackich i żółte tuje i strzeliste...... sama jeszcze nie wiem co mam... I gdzieś po lewej stronie przy furtce zaplanowane są miskanty.

Wiesz, że chyba na targu... ale nie dam sobie głowy uciąć bo on z zeszłego roku jest.

Nie będę przesadzała 4 drzewek ozdobnych... 3 magnolie białe są posadzone w różnych miejscach działki i migdałek, ...

Oczywiście zostają też drzewka owocowe w trawie. Nawet czereśnie i nektarynka kwitną już... Porzeczki też.

arnika w temacie koloru elewacji mało pomogę - jakby co to ja mam taki jak opisywałaś. z tym że o ile elewacja jest bardzo łądna o tyle ja akurat jej nie darze sympatia bo chciałam biała a luby taka wybrał i trudno. co do podbitki to ciężko powiedzieć że plastik jest taki bezobsługowy - w końcu to się od uv niszczy. drewno łatwiej reanimować.

Dzięki Efcia.

Proszę o pomoc :)

Muszę zacząć zastanawiać się nad kolorem elewacji....

Podoba i mnie i mężowi się kolor taki kremowy... złamana biel... np, kawą... ale nie bezowy.... taka śmietanka....

Nie wiem czy zrobić elewacje w dwóch kolorach, czy w jednym, ... Nie potrafię sobie tego wyobrazić... Czy tym drugim ciemniejszym kolorkiem wytynkować koło okien jakby boni, czy tylko rogi budynku, czy może szczyty... Nie mam programu do wizualki, nie potrafię go obsłużyć... Jakbym mogła Dziewczyny poprosić o pomoc.

Drugą zagwozdką jest dla mnie podbitka... Czy wybrać drewno, czy pcv? pcv bezobsługowe, ale... ale... Z drewnem sporo więcej roboty.... a dom ma tylko 3 metry wysokości... nie licząc szczytów...

kolorek to jak Efi nie pomogę bo to sama musisz "czuć" kolorek natomiast co do podbitki to ja drewno i tylko drewno:lol2: masz niską chałupkę łatwo będzie w razie czegoś odnowić a tak plastik mieć nad głową to bym zbytnio nie chciała co innego jak masz wysoki dom gdzie rzeczywiście odmalowanie podbitki stwarza poblem to bym dała plastik ale u Ciebie obstawiam drewno:)

No i podbitka nie rozstrzygnięta.... Proszę o więcej głosów.

Pasilka wolę stylowo... tak abym nie musiała za kilka lat przemalowywać, i mój dom nie jest w szarościach i nie jest nowoczesny...

Byłam w Tauronie... Muszę na gwałt podpisać umowę z dostawcą czy dystrybutorem energii elektrycznej....

Z kim Wy macie podpisaną umowę?????????

Sprawa jak to zawsze u mnie pilna...