Arnika 27.04.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A wygląda tak jak worek na ziemniaki czy jak fizelina? Moja mata wygląda jak worek na ziemniaki.... tyle tylko, że w kratkę i czarna...A gwoździe mogą zardzewieć... Ja kupiłam kołki do mocowania styropianu i wbijałam najpierw gwoździa , wyjmowałam go, potem kołek i gwóźdź plastikowy... I tak całe rabaty.... Na necie znalazłam też gwoździe plastikowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Wyglada raczej jak fizelina........jest miękka i miła w dotyku ....gwożdzi po budowie naszego drewnianego domu mam chyba MILION chyba zerdzewiałe gwoździe nie zaszkodzą roslinom???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Nieee tylko maty nie będą po jakimś czasie trzymać. Ale wtedy i mata i gwoździe będą do wymiany.....Więc nie ma czym się na zapas martwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.04.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Arniczko jutro pstryknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.04.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Arnika, ja mam drewnianą podbitkę i innej sobie nie wyobrażam. Już kiedyś ci pisałam, że moi rodzice mają od 25 lat drewnianą i do tej pory była malowana 1 raz i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.04.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Arnika........a Ty najpierw rozkładasz mate.......wycinasz dziury........i dopiero sadzisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ....i ja też mam drewnianą podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kala tak... najpierw mata potem sadzę... spróbowałam odwrotnie ale było źle...Kuźwa z pcv jest mąż, ja za drewnem... tylko chcę znać wszystkie za i przeciw... I powiem, ze drewno chyba zm2 jest tańsze niż dobre pcv....No oczywiście + lakiery... I kolejne moje pytanie... ( a chciałam mieć nadbitkę i rysie czy żbiki czy jak tam się nazywają wykończone krokwie , tak jak w górach... , było by po problemie... ), Czy podbitkę robi się przed czy po tynkach????????No bo na ludzki rozum blondynki to po... bo nie upaprają podbitki, ale też słyszałam, że przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no właśnie -Wiola już wyjaśniła, a że ja jedna niepijąca w towarzystwie to szoferowałam. Ale kurde jak mnie się takie jedno wpierdzieliło w oko,to w naszym mi to pani doktorka wygrzebała (na oddziale), więc myślałam,że to tak zawsze można, a tu kupa, nie ma dyżuru. No nic , mam nadzieję, że niedługo będzie git - ale to tak jest jak się cudzym żonom w dekolt zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No właśnie.... Jutro Emil ma w PPP komisję lekarska Sama nie mam pojęcia po co, ale musimy być... Nawet nie wiem na która godzinę... Muszę poszukać... Będę po 8.00... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.04.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 kolorek to jak Efi nie pomogę bo to sama musisz "czuć" kolorek natomiast co do podbitki to ja drewno i tylko drewno:lol2: masz niską chałupkę łatwo będzie w razie czegoś odnowić a tak plastik mieć nad głową to bym zbytnio nie chciała co innego jak masz wysoki dom gdzie rzeczywiście odmalowanie podbitki stwarza poblem to bym dała plastik ale u Ciebie obstawiam drewno:) moją drewnianą podbitkę jak będę chciała odnowić, to chyba rusztowania będę musiała wypożyczyć, bo bez nich nie dam rady ale widząc podbitkę u siasiadów, która jest z pcv i co roku muszą ją od nowa mocować, bo odpada, to z pełną świadomością zdecydowałam się na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.04.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kala tak... najpierw mata potem sadzę... spróbowałam odwrotnie ale było źle... Kuźwa z pcv jest mąż, ja za drewnem... tylko chcę znać wszystkie za i przeciw... I powiem, ze drewno chyba zm2 jest tańsze niż dobre pcv.... No oczywiście + lakiery... I kolejne moje pytanie... ( a chciałam mieć nadbitkę i rysie czy żbiki czy jak tam się nazywają wykończone krokwie , tak jak w górach... , było by po problemie... ), Czy podbitkę robi się przed czy po tynkach???????? No bo na ludzki rozum blondynki to po... bo nie upaprają podbitki, ale też słyszałam, że przed... u mnie podbitkę robili panowie od tynków i najpierw przykręcali podbitkę, a potem kładli kolor na ścianach. Jak dobry fachowiec, to obklei drewno i niczego nie pobrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.04.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Cześć Aka Byłam z młodym na komisji lekarskiej... w Poradni Psychologiczno Pedagogicznej... Kuźwa po co ta komisja ja się pytam, jak i tak musi lekarz prowadzący dziecko opinię wydawać.... a nie jakaś doktórka i pedagog, która go ani nie badała ani nie zna... Masakra, ale pewnie wymóg jeszcze z czasów komunizmu... Przemilczę.... Wróciłam do psycholog i miałam coś jeszcze napisać o orzeczenie czy coś tam... Jakiś papierek... Nie wiem dlaczego mi go od razu nie dały.... Pytam grzecznie pani czy Emil od czwartej klasy będzie musiał uczyć się drugiego obcego języka, jak po polsku nie pisze i nie czyta dobrze, po angielsku masakra, a pisanie to absurd... I jak mu dadzą jeszcze niemiecki to już obłęd w oczach... Więc mówię, że wnoszę o zwolnienie go z drugiego języka... A ona mi na to, że nie na te schorzenia się nie należy... Jest za dobry... Nosz qrwa... opad rąk... Niedosłyszącym się należy zwolnienie, a dzieciom z wieloma zaburzeniami sprzężonymi NIE ! Powiedziałam , że ja wniosę a oni niech napiszą odmowę.... Będę więc się odwoływać... Pani wyszła... Poszperała w przepisach , poczytała w necie i popytała koleżanek... Wróciła i mówi, że Emil będzie zwolniony z 2 języka, bo ma wiele sprzężeń... Ona nawet o tym nie wiedziała !!!!!!!!!!!! No to się dowiedziała i może kolejne dziecko na tym zyska... Robię kawę idę na rabatkę robić, bo mnie jesień albo gorzej zima zastanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.04.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Arniczko ja Ci współczuję ale Ty musisz mieć stalowe nerwy:rolleyes: a i miałam zapytać gdzie w końcu jedziesz z młodym na rehabilitację, bo moja szwagierka do Mielna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Wiesz co wybrałam Rowy na 3 tygodnie. mam nadzieję, że do wyjazdu nazbieram kasę... Będą to jednocześnie nasze wakacje. Najważniejsze, że szkoły nie zarwiemy.... Zależy gdzie do Mielna jedzie Szwagierka? Syrena, Unitral czy Anastazja? Wszystkie ośrodki dobre, ale zależy co dziecku dolega... Nam najbardziej chodzi teraz o wyciszenie nerwów... Hormony zaczynają buzować jak nie wiem.... Wczoraj Emil znowu zrobił akcje w szkole... A psychiatra przepisała mu leki do łykania w razie akcji... i nijak nie mogę ich wypróbować, bo jak już jestem w szkole, albo dzwonią do mnie, to już jest spokojny jak anioł...Nawet był dzisiaj rano z nami u Malki i był jak słodziutki lizaczek;)....Mam nadzieję, że odpoczniemy i powdychamy troszeczkę powietrza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Wiecie co... Po raz chyba pierwszy zapchała mi się skrzynka... Odetkałam ją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.04.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Wioluś ona jedzie do Syreny - pierwszy raz bo mały ma niecałe 3 latka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 W Syrenie są dobre kombinezony i W-wa dopłaca do nich z tego co słyszałam. Na szczęście Emil chodzi i takie wynalazki nie są mu potrzebne. W Syrenie jest bdb jedzenie, fajne pokoiki i basen.... Plaża zaraz za ośrodkiem... I do bliskich ma blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts