Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

A wygląda tak jak worek na ziemniaki czy jak fizelina? Moja mata wygląda jak worek na ziemniaki.... tyle tylko, że w kratkę i czarna...

A gwoździe mogą zardzewieć... Ja kupiłam kołki do mocowania styropianu i wbijałam najpierw gwoździa , wyjmowałam go, potem kołek i gwóźdź plastikowy... I tak całe rabaty.... Na necie znalazłam też gwoździe plastikowe....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kala tak... najpierw mata potem sadzę... spróbowałam odwrotnie ale było źle...

Kuźwa z pcv jest mąż, ja za drewnem... tylko chcę znać wszystkie za i przeciw... I powiem, ze drewno chyba zm2 jest tańsze niż dobre pcv....

No oczywiście + lakiery...

I kolejne moje pytanie... ( a chciałam mieć nadbitkę i rysie czy żbiki czy jak tam się nazywają wykończone krokwie , tak jak w górach... , było by po problemie... ), Czy podbitkę robi się przed czy po tynkach????????

No bo na ludzki rozum blondynki to po... bo nie upaprają podbitki, ale też słyszałam, że przed...

no właśnie -Wiola już wyjaśniła, a że ja jedna niepijąca w towarzystwie ;) to szoferowałam.

Ale kurde jak mnie się takie jedno wpierdzieliło w oko,to w naszym mi to pani doktorka wygrzebała (na oddziale), więc myślałam,że to tak zawsze można, a tu kupa, nie ma dyżuru.

No nic , mam nadzieję, że niedługo będzie git - ale to tak jest jak się cudzym żonom w dekolt zagląda ;)

kolorek to jak Efi nie pomogę bo to sama musisz "czuć" kolorek natomiast co do podbitki to ja drewno i tylko drewno:lol2: masz niską chałupkę łatwo będzie w razie czegoś odnowić a tak plastik mieć nad głową to bym zbytnio nie chciała co innego jak masz wysoki dom gdzie rzeczywiście odmalowanie podbitki stwarza poblem to bym dała plastik ale u Ciebie obstawiam drewno:)

moją drewnianą podbitkę jak będę chciała odnowić, to chyba rusztowania będę musiała wypożyczyć, bo bez nich nie dam rady :rotfl:

ale widząc podbitkę u siasiadów, która jest z pcv i co roku muszą ją od nowa mocować, bo odpada, to z pełną świadomością zdecydowałam się na drewno

Kala tak... najpierw mata potem sadzę... spróbowałam odwrotnie ale było źle...

Kuźwa z pcv jest mąż, ja za drewnem... tylko chcę znać wszystkie za i przeciw... I powiem, ze drewno chyba zm2 jest tańsze niż dobre pcv....

No oczywiście + lakiery...

I kolejne moje pytanie... ( a chciałam mieć nadbitkę i rysie czy żbiki czy jak tam się nazywają wykończone krokwie , tak jak w górach... , było by po problemie... ), Czy podbitkę robi się przed czy po tynkach????????

No bo na ludzki rozum blondynki to po... bo nie upaprają podbitki, ale też słyszałam, że przed...

u mnie podbitkę robili panowie od tynków i najpierw przykręcali podbitkę, a potem kładli kolor na ścianach. Jak dobry fachowiec, to obklei drewno i niczego nie pobrudzi

Cześć Aka :)

Byłam z młodym na komisji lekarskiej... w Poradni Psychologiczno Pedagogicznej...

Kuźwa po co ta komisja ja się pytam, jak i tak musi lekarz prowadzący dziecko opinię wydawać.... a nie jakaś doktórka i pedagog, która go ani nie badała ani nie zna... Masakra, ale pewnie wymóg jeszcze z czasów komunizmu... Przemilczę....

Wróciłam do psycholog i miałam coś jeszcze napisać o orzeczenie czy coś tam... Jakiś papierek... Nie wiem dlaczego mi go od razu nie dały.... Pytam grzecznie pani czy Emil od czwartej klasy będzie musiał uczyć się drugiego obcego języka, jak po polsku nie pisze i nie czyta dobrze, po angielsku masakra, a pisanie to absurd... I jak mu dadzą jeszcze niemiecki to już obłęd w oczach...

Więc mówię, że wnoszę o zwolnienie go z drugiego języka... A ona mi na to, że nie na te schorzenia się nie należy... Jest za dobry...

Nosz qrwa... opad rąk... Niedosłyszącym się należy zwolnienie, a dzieciom z wieloma zaburzeniami sprzężonymi NIE !

Powiedziałam , że ja wniosę a oni niech napiszą odmowę.... Będę więc się odwoływać...

Pani wyszła... Poszperała w przepisach , poczytała w necie i popytała koleżanek... Wróciła i mówi, że Emil będzie zwolniony z 2 języka, bo ma wiele sprzężeń... Ona nawet o tym nie wiedziała !!!!!!!!!!!!

No to się dowiedziała i może kolejne dziecko na tym zyska...

Robię kawę idę na rabatkę robić, bo mnie jesień albo gorzej zima zastanie.....;)

Wiesz co wybrałam Rowy na 3 tygodnie. mam nadzieję, że do wyjazdu nazbieram kasę... Będą to jednocześnie nasze wakacje. Najważniejsze, że szkoły nie zarwiemy....

Zależy gdzie do Mielna jedzie Szwagierka? Syrena, Unitral czy Anastazja? Wszystkie ośrodki dobre, ale zależy co dziecku dolega... Nam najbardziej chodzi teraz o wyciszenie nerwów... Hormony zaczynają buzować jak nie wiem.... Wczoraj Emil znowu zrobił akcje w szkole... A psychiatra przepisała mu leki do łykania w razie akcji... i nijak nie mogę ich wypróbować, bo jak już jestem w szkole, albo dzwonią do mnie, to już jest spokojny jak anioł...

Nawet był dzisiaj rano z nami u Malki i był jak słodziutki lizaczek;)....

Mam nadzieję, że odpoczniemy i powdychamy troszeczkę powietrza....