Arnika 03.05.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wunia a Co Wy porabiacie?????Przyjedź do nas... mam w kominku napalone, ciepluteńko, choć z okno to lepiej nie patrzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wiola nawet kijem mnie z domu nie wygonią też się pali w kominku też jest cieplutko a za oknem właśnie śnieg leciał zatem odwiedziny chętnie ale w jakąś lepciejszą pogodę a siedzimy w domku sobie i odpoczywamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mnie po wczorajszym działaniu w ogródku wszystko boli jak diabli i cieszę się, że mam wolne... Ale mąż miał pracę na dzisiaj i jej nie zrobi... I też mi się nawet okiem mrugnąć nie chce, żeby gdziekolwiek się ruszyć....Był u nas pan pooglądać co i jak robić z podbitką....Muszę za deskami jechać.... Lakier wybrać, malować... Oświetlenie wybrać, i kolor elewacji... Nawet nie wiem od czego zacząć i co wybrać... Najchętniej wyjechałabym , a wróciła jak będzie wszystko zrobione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.05.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Arnika -Twoje życzenie zostało spełnione ...zapraszam do Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wiola lakier sobie weź na podbitkę z Bondex-u najtańszy nie jest ale dobrze się sprawdza na dworze:) zacznij od koloru elewacji;) reszta się sama dopasuje:) a elewację to najlepiej u kogoś oglądnąć na domku kolor i grzecznie zapytać właściciela co to bo z takiego małego ścineczka jak wzornik pokazują to się można nieźle zdziwić co wyszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.05.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Bondex polecam jak najbardziej, też nim malowaliśmy a wklej teraz elewacje domu to łatwiej będzie coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nooo ja tak zdziwiłam się jak blat w kuchni zobaczyłam jak go przywieźli... Nieźle byłam zdziwiona...Już zaczynamy jeździć po nowych domkach i pytać co to za kolorki są.... Ale zwykle albo deweloper robił, albo ludzie dali wolną rękę majstrom, albo wybrali a teraz nawet nie pamiętają co wybrali....No i masz tu babo placek.... Ewa już lecę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Gosiek a jak mam ją teraz wkleić??????Samo zdjęcie domu po oklejeniu do styropianem i klejem? Ja nie potrafię żadnym programem majstrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Czesc ogrodniczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.05.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 oj gupoty piszę, przecież w dzienniku masz foty http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TOBEAj__KnI/AAAAAAAAB40/3A9Jc7W4RsQ/DSC07167.JPG osobiście zostawiłabym taki mniej więcej kolor, jaki teraz w kleju wyszedł. Spokojny nie za jasny, nie za ciemny, by pasował do Twoich wnętrz i dobrze wkomponował się w otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.05.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 a ja bym dala bialy czesc Arniczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nieee Gosiu... Ja szaremu tak ciemnemu mówię zdecydowane NIE, nie wspomnę o mężu....Myślę o takim jaśniutkim , śmietanka, takie jaśniutkie ekri, a do tego jakiś drugi kolorek....O wiele ładniej domek wyglądał jak był biały, niż jak jest klejem zaciągnięty....Zastanawiam się czy nie odciąć szczytów i nie dać ciemniejszego kolorku, a cały dom dookoła na śmietankę, Czy może cały śmietankowy, a wokół okien dać obwódkę po bokach i góra z ciemniejszego koloru, Czy może każdy róg domu na ciemniejszy kolor.... Mąż nawet w przypływie wizje kamieniem rogi domu by obkleił... Dla mnie masakra...Ale podoba mi się elewacja Irmy... ale drewna się biję.... Trzeba będzie konserwować za jakiś czas i nie mam pojęcia jak by to miało zawisnąć na 20cm styropianu. Więc drewna nie będzie....Opcji jest tak dużo , że aż strach pomyśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Cześć Anulku Dawno Cie u mnie nie było Właśnie taka złamana biel... taki śmietankowy kolor chodzi mi po głowie, bo samego białego to może nie, ze względu na las dookoła. Ale i tak tynk wybieramy silikonowo silikatowy ( chyba taki ) więc podobno on się sam myje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.05.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 śmietankę mam u siebie możesz pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.05.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) .... Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tar... ja mam suczkę , ale nie jest na wystawy i jest ciachnięta... Wiec szczeniaczków po Ince nie będzie. A od Kariny to nie wiem czy weźmiemy czy nie... Zobaczymy... Mały codziennie piszczy, mnie bardzo czarne lewki się podobają... mąż wymiękł jak zobaczył zdjęcia szczeniaczków, a miałam i mam białego.... Zobaczymy... Ja już się nic nie odzywam, bo i tak kasy nie mam... I te dwa kudłacze do czesania... Mnie się nie chce czesać..... To zawsze dla mnie było spore wyzwanie. Najchętniej bym już Inkę obcięła na krótko i już... Ale też taka długowłosa mi się podoba, z drugiej strony baardzo mi cierpną ręce, i nie mam pojęcia co mi jest, i jak czeszę moją sucz to aż piszczę.... A tak było by dwa. Na chłopaków nie mam co liczyć.... Aaaa i ten byłby najprawdopodobniej wystawowy. To i troszkę bym po Polsce z nim pojeździła i po pobliskiej Europie.... Na razie szczeniaczki mają 3-4 dni... więc zostaje nam na zastanowienie się jeszcze dwa miesiące. Jedziemy zobaczyć maluchy za półtorej tygodnia... Jak jechaliśmy po Pinkusia to tylko jechaliśmy pooglądać... Ja za sprzedane autko kupiłam psa;) ot inwestycja życiowa.... Ale najlepsza inwestycja, bo Pinkuś pomógł Emilowi zacząć mówić. po Inkę jak jechaliśmy , to maż wziął kasę i to tym razem on mówił, że jedziemy ja zobaczyć... Ona go polizała, on się popłakał, i psa zabrał... Ja nie miałam wiele do powiedzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.05.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) .... Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 To ja wiem. Pinki zawsze jak skończył karierę wystawową to był obcinany na sportową wersję lewka. Zostawiałam mu długi włos na głowie, mała falbanka pod brzuchem, same skarpetki i ogon. Jaki był spokój z czesaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tak domek wyglądał w samym białym styropianie.... I zastanawiam się jeszcze jak zrobić z podbitką nad gankiem... Czy pojechać po łatach i zrobić nad głową skosy , a tylko belki wyszlifować i pomalować na taki sam kolor jak reszta podbitki, czy na prosto zrobić? Jeszcze powiem, że podbitka będzie po krokwiach a nie do kąta 90* do ściany, ze względu, że mam bardzo nisko dach i jest opcja, że ledwo nad oknem byłaby podbitka.... Wklejcie mi zdjęcia ganków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.05.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) .... Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts