Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

wokół okien nie widzę drugiego koloru, tak samo jako odcięcie innym kolorem szczytów, bo domek masz niski i nie będzie to ładnie wyglądać. Kamienia też w ogóle nie widzę na twoim domu. Ja bym pomyślała nad ciemniejszymi rogami i może garaż też w tym ciemnym kolorze.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no a może nie szary tylko tak jak na focie śmietanka z latte:) w ogóle ten domek ze zdjęcia jest fajny kolorystycznie i tak jak Lidzia pisze daj narożniki i tą ścianę garażu która jest prostopadła do wejścia do domu w ciemniejszym kolorze może być w paski jak na focie Pasiulki

Właśnie o taką podpowiedź mi chodziło. Kolor to jest bardzo indywidualna sprawa, choć można nieźle zmaścić, jak się nie ma pojęcia co może wyjść z połączenia takich czy innych kolorów.

A o którą ścianę Wam chodzi ? Tą co jest brama garażowa i szczyt, czy ta która idzie od garażu w kierunku domu ... Po lewej stronie przy wejściu....

Muszę dodać od razu, że ten kąt przy wejściu jest najciemniejszy, oraz, że jak siedzę na kompie to widzę tą ścianę....

wytynkowanie tylko szczytowej ściany garażu (tam gdzie jest brama) nie będzie fajnie wyglądać, jeśli inne ściany zrobisz śmietankowe. Tak się przyjrzałam teraz twojemu domkowi, że albo zrobiłabym tylko ciemniejsze bonie na rogach domu, albo w ogóle cały dom w jednym kolorze

wytynkowanie tylko szczytowej ściany garażu (tam gdzie jest brama) nie będzie fajnie wyglądać, jeśli inne ściany zrobisz śmietankowe. Tak się przyjrzałam teraz twojemu domkowi, że albo zrobiłabym tylko ciemniejsze bonie na rogach domu, albo w ogóle cały dom w jednym kolorze

ja chyba też i nie szare bo chyba się pogryzą z brązową (przynajmniej ja taki kolor mam na kompie) dachówką :rolleyes:

Anulku nie znalazłam zdjęć elewacji... a wolę jaśniuteńkie beże... taką śmietankę z domieszką kropelki kawy, niż szarości... , jeśli szary to też taki jaśniuteńki.... Jaśniejszy niż gołąbek...

Tar nie mam dostępu... sama si go pozbawiłam.... :(

I dobrze, że okruszek już jest OKi :)

Idę do łazienki z Inusią, bo właśnie dowieźli szampon i odżywkę... Czekałam na przesyłkę...

Nawet mała nie wie co się będzie teraz z nią działo... Śpi koło mnie wiernie , nie przeczuwając zagrożenia kąpieli w wannie;)

... nooo 900 wiadomości.....

Dzięki Tar :)

Inka wykąpana, czyściutka, pachnąca.....

Miałam kosić trawnik, ale pożeracz trawy wziął mąż i skosił... Tylko około 2 godzin teraz się kosi trawkę, ale i tak są jeszcze krzaczki na środku trawnika, ale już jest ich o niebo mniej...

Zajrzałam na tą stronkę co mi Tar podesłałaś... Dobrze :)

Teraz mam to o co mi mniej więcej chodziło... zdjęcia wielu różnych domów....

Arnika -dzięki i jeszcze raz dzięki za pomoc. Wybacz, że zaśmieciłam Ci dziennik (o ja durnota jedna):bash:.

Nie ma za co :) Cieszę się, że mogłam pomóc....

I witaj w moich skromnych progach, i proszę rozgościć się. :)

... i każdy może się pomylić ....

Pada deszcz, i ja w ten deszcz wysypałam nawóz na trawnik i pod warzywnik... pod choinki nie starczyło tego kwaśnego.... , wiec tym razem iglaków nie zasiliłam...

Czas pomyśleć nad jakimś opryskiem trawnika, bo mam tyle chwastów w trawie, że nie wiem... skąd one się biorą....

Miałam jechać na wystawę kwiatów, ale zamiast kwiatów były tylko pelargonie i surfinie, , oraz jarmarczne stragany z kwiatkami drewnianymi, orzeszkami itd....

Takie kwiatki to mam u nas na rynku....

Dzisiaj jest zimnej Zośki i jest rzeczywiście chłodno, ale nie ma przymrozków....

Ostatni więc dzwonek, aby przekopać kawałek poletka i posadzić pomidorki... Ale jak chłopcy nie przekopią, to ja nie zasadzę.....

Pojawiły się schody do kotłowni i kawałek chodnika.... Panowie w składzie mąż i jeden pan zrobili wczoraj kawał roboty, ale już nie starczyło czasu, aby pracę dokończyć.... Skończą w przyszłą sobotę.....

Ale już do blaszanego garażu z kotłowni idzie się jak biały człowiek.... nareszcie nie po blatach.....

Fot nie ma bo leje....

Pożytek z tego deszczu to to, że podleje roślinki i że rozpuści nawóz....