Arnika 04.06.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) No to jestem Caluśkie wybrzeże od Międzyzdroii po Hel przejechałam... Smaczne rybki od mojego znajomego rybaka co to tradycyjną metodą wędzi jadłam... A jakże... był i węgorz i halibut i trawel i łosoś... torbuta już nie zdążyłam, nie dałam rady... Przyjechałam jeszcze szersza niż wyjechałam, wiec rozumiecie.... A torbut, a tym bardziej flądra jest przepyszna jak zrobi ja mój mąż na grilu... jest po prostu boooska.... Wcześniej zamarynowana w specjalnej zalewie.... Nooo i gdybym wiedziała, że tu taki ślinotok i chciejstwo na rybki panuje to bym przywiozła co nie co rybki, a tak tylko marny kawał-łek łososia na zimno... Uwielbiają go u nas wszyscy, ale tylko tego co to Władziu uwędzi w Dźwirzynie.... I bardzo się cieszę, że u mnie zagościliście się Kochani Tylko gospodyni nawet kawki nie podała:oops: Do Emila zajechaliśmy akurat na jego kolacje z koszykiem truskawek... Zapytałam czy ktoś zamawiał truskawki.. - wychodząc zza rogu... Emila zatkało..... Jak baaardzo się ucieszył.... Kasa dołożona, więc jest już dobrze.... Jedzenie mają super i już się toczy mój misiaczek... Ojjj jaki on teraz już jest "mięciutki" Spostrzeżenia z nad morza...: 1) Międzyzdroje jak zawsze na sezon rozkopane... Głównie deptak... ciekawe czy zdążą przed sezonem??? 2) W Dziwnowie niewiele się dzieje , bo kłócą się o kasę i nawet namioty z "cudami, " "najtaniej na świecie" są nieporozstawiane... 3) Dziwnówek główna droga i zakręt rozkopane, robią kanalizacje, wkopują rury, kładą nowe chodniki... ojjj wątpię, żeby do sezonu zdążyli.... 4) Gmina Rewal czyli Pobierowo, Pustkowo Rewal , Trzęsacz... zaopatrzone w parkomaty i zakazy zatrzymywania... Ojjj będzie problem z parkowaniem , a 5zł za godzinę to już naprawdę wieelka przesada.... UWAGA na czynne fotoradary w Trzęsaczu i Rewalu... są zawsze naładowane.... Gminę Rewal stać na własność takie sobie kupić i mają to i załadowane stoją... W Mielnie też nie postawisz nigdzie samochodu nawet na 5 minut bo latają za opłatami jak głupie.... 5) Darłówko też rozkopane Rogowo rozkopane.... Droga z Darłowa do Jarosławca spory kawałek jeden pas, jazda na mijankę.... Rozkopane Brrrrr 6) do Jarosławca trochę dolali asfaltu, ale tylko jedną drogą jak jechaliśmy do, bo z powrotem chyba droga na Postomino , miała tylko wylane pół drogi asfaltu... jak jechały dwa samochody to jeden jechał po dziurach na poboczu albo raczej na uklepanej drodze, a drugi samochód po asfalcie... ciekawe dlaczego sołtys zwinął asfalt ???? 7) BĘDZINO ma też czynny fotoradar!!!! UWAGA Mąż w zeszłym roku pozwolił się sfotografować, w tym im nie dał szans, ale oni przygotowani byli... Gmina Wierzchucin, chyba w miejscowości Odargowo też jest Fotoradar czynny (przy nas jak przejeżdżaliśmy go ładowali) droga na Dębki.. 9) Łeba i Władysławowo to teraz jak Las Vegas... Ojjj widoczne są olbrzymie zmiany... a to już nie małe mieścinki tylko całkiem duże miasteczka w wakacje zamieniające się w hałaśliwe , grające, kolorowe i świecące miasta... Ojjjj nie dla mnie tam wypoczynek... 10) Półwysep Helski zwarty i gotowy już tętniący życiem ... A mnie urzekły dwie "dziurki" PODDĄBIE i DĘBKI.... Ze wskazaniem na Poddąbie... Kilka domów na krzyż, plaża, nie ma tego całego jarmarku, hałasu , jest las ścieżki leśne to spacerowania i plaża i całkiem ładne nowe ośrodki.... Spodobało mi się tam... Łazy i Jastrzębia Góra też jako na odpoczynek dla mnie się nadają.... Do niedawna bardzo lubiłam Łukęcin, ale tam już byłam kilka razy i też już się bardzo rozbudował i już małpi cyrk tam dociera... DROGA Od nas autostrada do Legnicy, potem jak w całej Polsce "normalna droga" aż do Gorzowa Wlk. , od Gorzowa do Szczecina nowiutka autostrada Byliśmy w szoku... w zeszłym roku nie była jeszcze czynna.... Jeszcze jest bezpłatna... Droga z Helu , właściwie czas mierzony z : pomiędzy Jastarnią a Chałupami to 8 godzin do domu z przerwą w Młynie za Tuszynem na dobre jedzonko... Autostrada od obwodnicy Trójmiasta do.... kilkadziesiąt km prze Toruniem ( płatna 17,60zł ).... Potem każdy drogę zna.... Robi się dalsza część autostrady A1... ale było tylko kilka samochodów i maszyn na nowo budowanych odcinkach... Chyba robotnicy i wykonawcy się wynieśli..... Ojjj na Euro nie zdążą... ojjj nie zdążą.... I ciekawe jak będą ludzie jeździć po Polsce... Fajnie było zobaczyć całe wybrzeże w sumie 5 dni.... A te świeżutkie rybki..... Mmmmmmmmm Jakby co to można flądry kupić i na grilu zrobić Ale się rozpisałam..... Edytowane 4 Czerwca 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.06.2011 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Oj... rozmarzyłam się... Łukęcin kiedyś cudny był... i pusty... i Rowy i Dębki i Pogorzelica... To gdzie teraz można zaszyć się nad morzem i nie być zdeptanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Cześć Rasiulka....Teraz tak aby nie zdeptali to chyba do Poddąbia bym chciała.... Tam mi najbardziej pasowało, najspokojniej i duuużo lasów... Jest gdzie pospacerować po lesie, fajne ze 3-4 ośrodki, kilka kwater, ze 3 sklepy spożywcze, kilka bzdurek dla dzieci... ale nie ma tego całego kociokwiku.Ale skoro są tam lasy to i mugga konieczna. Ja co prawda komarów nie zauważyłam, ale z muggą pojechałam.... A jakby ktoś potrzebował to oryginalną ma mój znajomy ( prowadzi sklep myśliwski/wędkarski i sprowadził dla swoich klientów). Inne miejscowości dziurki to Dębki , też w lesie i też sporo domków po lesie rozrzuconych....Reszta miejscowości to niestety kociokwik, samochody podjeżdżających na plażę wczasowiczów... Ojjjj już aż jestem przerażona co się będzie latem działo.... A inne dziurki to pewnie dopiero będą musiały powstać.... Jest przecież kawał wybrzeża niezagospodarowanego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.06.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 witamy po powrocie Arniczko:) ...relacja fantastico,przyda się każdemu, kto wybiera się na północ:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 :wiggle:Udało mi się załatwić termin lipcowo- sierpniowy dla Emila na rehabilitacje w Poddąbiu na 3 tygodnie :wave: Rezygnuję więc z Rowów, bo: ośrodek typu gierek, niezbyt ładne wyposażenie, drzwi paździerzowe, przez które słychać wszystko co się dzieje na korytarzu i w pokoju, ceny kosmiczne, miały być trzy szwedzkie bufety, a są tylko kolacje i śniadania w formie bufetu, gwar, daleko do plaży, Niestety... wyjazd nie był ot tak sobie... chciałam wiedzieć jak tam jest, byłam, widziałam, zrezygnowałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.06.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 i słusznie bo lepiej nie kupować kota w worku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Masz racje Anulku Tym bardziej, że wydzwaniałam i dopytywałam się kilka razy... To co przedwczoraj zobaczyłam, lekko mi nogi podcięło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.06.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 fajnie, ze udalo ci sie zmienic ten wyjazd Arnika w jakiej cenie ta mugga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.06.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 W rolce ma chyba po 20zł, a w spraju 50% środka DEET 25zł.... Przynajmniej ja tyle płaciłam. Ale wieczorkiem podlewałam i ani jeden komar mnie nie użarł... A wiesz jak ja się cieszę, że udało załatwić się dobry dla nas termin X Factora wygrał nasz faworyt Chociaż wszyscy śpiewali zarąbiście.... Należało dać chyba 3 X Factory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Wiola musiałaś z tym łososiem wyjechać super że Emil ma lepsze miejsce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.06.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 witamy gospodynię po tygodniowych wojażach...dobrze nad morzem i pogoda piękna, ja tez bym tak chciała ale w tym roku ni dy rydy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.06.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wiolu potwierdz prosze cene tej muggi by ja bym reflektowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.06.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 marta a co? wybierasz sie na ryby? ja w tym roku na razie uswiadczyłam tylko mrówki. kupiłam środek na komary i lezy w szafce borok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.06.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no u nas zra niestety a bedzie jeszcze gorzej pamietajac zeszy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.06.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Marta rolon po 20, a psik z większym deet po 25zł... i to podobno tylko cena dla nas... Normalnie o 5 zł drożej na każdym opakowaniu... Jeśli chcesz to poproszę męża to weźmie od tego znajomego. Efi u mnie w lesie też żrą.... masakra... nie posmarowałam się pod spodniami wczoraj jak podlewałam wieczorem i mnie pod kolanem użarło... Tom Bor... mąż był w pracy, a ja jako jego towarzystwo;) raz tylko na plażę wyszłam wieczorem pierwszego dnia jak zajechaliśmy z Emilem, bo jest na zielonych koloniach... A kolejne dni to nawet Bałtyku z samochodu trudno było dopatrzeć... Ot taka praca.... Jedyne prywatne to było zobaczenie ośrodka, bo jak miałam jechać za kupę kasy na 3 tyg i być niezadowolona to dobrze, ze widziałam co tam jest .... Tar masz racje... Dębki to masę domków kempingowych w lesie.... i jak wiara przyjedzie to może być nieciekawie.... Jak nic zostaje z jeszcze nieodkrytych Poddąbie... mam nadzieję, że jest tam spokojnie.... A nasze morze to ja kocham, tylko dlaczego na dwie osoby płacę więcej jak dla czterech osób np w Bułgarii, czy Tunezji już z wydawaną kasą na różne rzeczy.... Najbardziej nieprzewidywalna dla mnie jest pogoda.... Jak jest upał to cudnie, a jak nie ma ładnej słonecznej pogody to już kiepsko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 to u nas jak na razie komarów sie nie uświadczy. co prawda cos użarło kruszke ale mam watpliwosci czy to komar. no i dla jednego komara bym jej nie smarowała. za to musze wyciagnac jej opaski na reke - w zeszlym roku to bylo za malo ale teraz nie ma powodzi wiec może wystarczy. a ten rollon łatwo sie aplikuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 06.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Ale super sprawozdanie. Przyda się, na tę wyprawę do Gdańska. Ja osobiście lubię Kuźnicę na Helu, mała, stara zabudowa no i plaża total pusta w porównaniu z takim Władkiem na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.06.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Markotka jak będziesz chciała to napisz co i ile albo fon.... Ja zmykam do PEFRON-u i inne rzeczy załatwiać.... Po tygodniowej nieobecności, zostawiona Inka pod opieką teściowej ma takie filce, że masakra.... Przed samiuśkim wyjazdem wykąpałam ją mamie , była czyściutka pachnąca i bez żadnego kołtunka..... Jak ją zobaczyłam to aż płakać mi się chciało.... Idzie dzisiaj pod nóż..... Nie ma to tamto... I piękne długie włosy poszły się ..... Z innych psich wieści to już są zarezerwowane czarne szczeniaczki... Nooo to teraz nie będziemy mieli czarnego szczeniorka. Może to i dobrze.... Kto to wie..... Ja po prostu nie dałam zadatku, a ktoś był pierwszy.... No nic jak nie teraz to może następnym razem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Efi dla mnie łatwo... Marzę kulką rękę i w miejsca gdzie nie przejechałam rozcieram dłonią... itd.... Cześć Sipatka....Nie wiem skąd jedziesz, ale jedynką jeśli pojedziesz to już całkiem znośnie. Nam a pomiędzy Jastarni a Chałup i prawie godzinnym postojem w knajpce zajęło prawie osiem godzin. Więc rewelacja. Nie było żadnego patrolu tylko te durne fotoradary... Ale uwaga na te nad Bałtykiem co napisałam wyżej, bo są zawsze włączone ! I jeszcze w gminie Człuchów są czynne i robią zdjęcia i z przodu i z tyłu... Mężowi kilka miesięcy temu jak jechał i za trzy dni jak wracał to mu pstryknęli zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts