Arnika 09.06.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Taaak Efi... mam udowodnić, że kupiłam brązową farbę, i mam brązową na podbitce... tylko nie wiedzieć dlaczego wyszedł złoty dąb, a ono uważają, że to jest zgodne z wzornikiem.... Ojjjj trzeba będzie się zastanowić..... Nadulka nie mam takiego ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 09.06.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Pięknie się już zrobiło wokół domu!!! No i pomidorki będą prosto z krzaczka Ja na razie mam "ogódek" 2x2 m i rosną w nim patisony i szczypior he he ale zawsze coś, zawsze to swoje Współczuję problemów z kolorem podbitki pozsotaje chyba faktycznie się przyzwyczaić i nie tracić więcej nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 szukaj kogos kto malowal ta sama farba i ma resztki coby je wyprobowac i porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Markotka ... tylko tyle, że nam zostało trochę tej farby. i ona jest innego koloru niż nawet na opakowaniu i na drewnie w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no i teraz pytanie, czy pomylili proporcje barwników w partii, czy zamieszali z puszkami. Moze znajdz na próbniku ten kolor, który Ci wyszedł i łatwo będzie udowodnić złe oznakowanie na puszce.Nie będą mogli powiedzieć, ze w obrębie oferowanych przez nich kolorów jest aż taka fluktuacja koloru, bo nie byłoby sensu robienia kilku oryginalnych kolorów, skoro kazdy taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 a moze w casto sie glebneli z próbnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Hmmmmm Więc mam/ miałam puszki ( bo 2 dałam do reklamacji w Casto) z dwoma datami lania farby... - jedna koniec zeszłego roku, druga z marca tego roku. Obydwa lakiery w puszce były tego samego koloru. Na opakowaniu był kolor taki na jaki chciałam pomalować podbitkę. W Casto na wymalowanej i powieszonej desce jest też ten kolor, który chcielibyśmy mieć. Kupiłam 4 opakowania, sprawdziłam czy kolor na opakowaniu jest ten sam co nam się podobał na wymalowanej desce, i był taki sam.Nooo tylko jak malowaliśmy to mi odcień nie leżał...Mówiłam do męża , że to jakieś takie złotodębowe, pomarańczowe wychodzi - a on, że to pierwszy raz malowane, za drugim będzie już dobrze jak wyschnie.No i dobrze nie wyszło. Firma twierdzi, że to jest zgodny kolor z ich wzornikiem... No i tyle na ten temat.Ja tynku nie robię, podbitka wisi, nie wiem czy będziemy to wszystko szlifować, czy to firma zrobi, czy zapłaci odszkodowanie, co właściwie mamy zrobić...Sama nie wiem... Bynajmniej złotego dębu nie chciałam mieć na podbitce... Pan z Casto przeczytał mi odp z firmy od lakierów... poczekam, aż odpowiedź przyjdzie do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 a dlaczego nie kupisz ciemniejszego i zimniejszego odcienia i nie machniesz tej podbitki bez szlifowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.06.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no właśnie, czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 sprawdz kolornik np w leroyu bo tez maja te same lakiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nooo można by było, ale to jest kolejna kasa i robienie w powietrzu na wysokości.ten lakier do tanich nie należał.... Ja już tego nie zrobię, mąż wyjeżdża i wróci dopiero pod koniec sierpnia, biorąc facetów do malowania to kolejna kasa.... a ja muszę mieć na tynki i mam kasę niemalże wyliczoną....I nie my zawaliliśmy z kolorem.... Podobno ma przyjechać przedstawiciel tej firmy do nas na oględziny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ciekawe jakby wygladal ich zloty dab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ciekawe jakby wygladal ich zloty dab no to dlatego kazałam Arnice sprawdzić próbki w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 mi chodzi o to co jest w puszce pod nazwa zloty dab bo probki sa chyba tylko na deseczkach, chyba ze kupic najmniejszy pojemniczek jaki sie da ale to kolejne koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no to zrobić próbkę na deseczce na tym samym drewnie i przyłożyć do próbnika. Jest jeszcze taka ewentualność, ze ten lakier czy co to tam jest reaguje z uv i na starej próbce ma bardziej stonowany kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nooo na próbkach złoty dąb wyglądał tak jak nasz średni dąb z puszki ( chodzi o zawartość puszki). wzięłam naszą pomalowaną deseczkę średnim dębem i wszyscy byli pewni, że ja malowałam złotym dębem. Dopiero byli zdziwieni, że to średni dąb....Wysłałam do reklamacji dwa opakowania po lakierze i pomalowaną deseczkę....Ciekawe czy opakowanie i deseczka wrócą do mnie i co na to producent jak porównywał moją deseczkę z ich malowaniem. Bo podobno próby zrobiono.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 O jakim UV możemy mówić, jak ja dopiero co pomalowałam, a w sklepie UV nie dochodzi....Może być niuans jeśli to np sosna czy świerk... ale podobno w Casto był świerk, i ja też miałam świerk... Jak malowałam dechy z salonu sadolinem na biało... to wyszło mi tak jak powinno wyjść i tak jak się tego spodziewałam...Teraz mam zonk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.06.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no i ciekawe jak to się skończy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.06.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nioooo ciekawe.... Dwa- trzy dni temu wrzucaliśmy kilka desek, które zostały z podbitki na strych... Mąż na strychu, ja z synem na dole... Mąż nic niepokojącego na strychu nie zauważył... Ja dzisiaj idę zobaczyć o coś na strych i nagle moim oczom ukazuje się taki widok..... :eek: Nawet zdjęć porządnych nie potrafiłam zrobić , tak mi się ręce trzęsły.... I co ja mam teraz sama z tym zrobić.... Właśnie mąż pojechał, dzwoniłam do kuzyna ( jest strażakiem) już do gniazd nie jeżdżą..., kazał mi kupić czarnego raid i w nocy kiedy są uśpione popsikać.... i szybko uciekać.... Nooo ciekawe jak.... Po ciemku z przeszkodami pod nogami i jeszcze szybko.... Czyli jutro mam przymusowe zakupy..... i wyganianie os, albo to nawet i szerszenie są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.06.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ozesz... Jak to nie jezdza? Zadzwon i powiedz, ze Ty i syn macie alergie i jesli Was ukasi to umrzecie i ze bedziesz dzwonic dopoki nie przyjada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts