mhk 13.06.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Arni - w porownaniu do krokwi to mi to nie wyglada na kokon szerszeni - szerszenie sa naprawde wielkie i wielkie maja swoje gniazda - u nas sasiedzi mieli - ublagali jakos straz i przyjechala - ale bardzo duzo ich bylo - dwa wielie jutowe worki - wam poki co nic nie zrobia poki ich nie zaczepiacie - jak zaczniesz psiakc i nie zdazysz uciec mozesz miec problemy - nie doradzialam co robic zeby sie pozbyc ale mysle ze nie ma az takiego strachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 13.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 http://www.osp.susz.pl/images/kokon%20gejza.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.06.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Jonaszek ostatnio zalatwil szerszenia, znalazlam go pod drzwiami balkonowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.06.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 :jawdrop::jawdrop:matko jak one je robią Arniko jakiej używasz muggi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Muggę mam i w rollonie 20% i psik z 50% Deet. Bez muggi albo innego psika u mnie komary by nas zjadły, ale uważam , że jak na las w którym mieszkam i na bagna które są niedaleko, to w tym roku prawie komarów nie ma. Pamiętam rok w którym kupowaliśmy działkę, z samochodu nie wyszliśmy, a na dworze było czarno od komarów. Aż bałam się co to będzie , jak będziemy chcieli się tu wybudować. W zeszłym roku też było ich znaaaaacznie więcej. Więc tak z osami.... Pszczelarz juz tego nie zrobi... rozchorował się chłopina, ledwo na nogach stoi, juz pszczół nie ma, i poopa, pomyślałam też o drugim pszczelażu, ale to dziadek grubo po 70tce, i ręce mu się trzęsą od parknsona, więc nawet nie jadę, bo to nie ma sensu. Kolegi firma była zamknięta.... , może gdzieś wyjechali, może jest nieczynne, w co wątpię.... Pojechałam do LM i zakupiłam jakąś gaśnicę co to z 6 metrów działa, na osy i szerszenie... Mam to robić w nocy albo późnym wieczorem.... Nooo co najwyżej poubieram się w zimowe ciuchy i kurtkę zimową, szaliki kominiarki i takie tam i podejmę ryzyko psikania.... Niiic to... Dam radę.... Dałam radę wybudować dom, urodzić dwóch synów, 9i nie spanikowałam i nie zrezygnowałam ) to i dam radę wykurzyć osy z mojego strychu. Nauczka na przyszłość, że nie będziemy wietrzyć strychu.... Aaaaa mój mąż dopytuje się z północy kraju , czy te osy robią coraz większy kokon, czy on rośnie i co i jak, i mówi, żebym się z nimi rozprawiła..... Tak czy siak muszę to zrobić, bo jak Emilowi by wpadło do głowy coś to mogło by było być niewesoło.... MHK opad szczęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiolcia czy Ty na ten przykład w środę z wieczora w domu będziesz bo się od K. będę turlać to bym po psiko-kulkeę wpadła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wiesz Wunia na razie wiem, że będę... ale co mi wypadnie w środę po południu to nawet najwyżsi nie wiedzą...Jak co to dzwoń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Przyjechali znajomi z dzieciakami..., właśnie wyszli... Nie mogłam wypsikać tych owadów... zrobię to jutro wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 to jak z K. wyjeżdżać będę to zadzwonię czy jesteś ja to tylko tak na chwilkę odebrać wskoczę bo potem po Piotrusia muszę a godzina będzie raczej późnowieczorowa gdzieś po 20-ej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 No to dzwoń, a gdyby mnie wywiało to zaraz wrócę....Powiem, że mój telefon potrzaskałam i mam stary archaiczny, więc nie mam Waszych numerów. Więc proszę dzwonić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.06.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Arnika a moze ten pszczelarz ma stroj ochronny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.06.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Arnika gniazda szerszeni i os likwiduje straż pożarna, całkiem darmo. Trzeba tylko zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.06.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 May nie wiem czy sie to nie zmienilo, bo ja tez slyszalam, ze juz nie jezdza do takich przypadkow , zreszta Wiola rozmawiala ze strazakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.06.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Straż jak już pisałam nie jeździ do gniazd.... Mam kupiony psik na szerszenie i osy... ale jakoś odwagi nie mam iść popsikać.... Wczoraj byli znajomi, dziś wypiłam pół piwa i jestem wstawiona, więc nie póję... Padam po dwugodzinnym moczeniu się i pluskaniu w aquaparku... Młody mnie wyciągnął, bo bardzo ładnie pracował i liczył... Co by jeszcze czytać się dobrze nauczył Wczoraj było zebranie u młodego.... wszyscy zdają do czwartej klasy.... ale będą rozdzieleni na dwie klasy... Emil idzie z jeszcze z dwoma kolegami do czwartej, a będą jeszcze chodzili z nimi 3 koledzy z 6 kl... Będzie ich 6 chłopców.... Trochę aż się tego boję, ale znowu dobrze, że będą sześcioosobowe klasy, to dla nich o wiele lepiej.... Kasa na kwiaty zebrana... oczywiście nie wszyscy dają na składkę.... no bo i po co.... a jest dzieci zaledwie 9 sztuk w klasie.... Nosz q...wa... fajni rodzice.... Kilka dni temu byłam na zebraniu u starszaka... on na szczęście zdaje do następnej klasy.., ale kilkoro osób niestety nie.... Widziałam jego pracę na wystawie... Zrobił sam projekt i witraż malowany i wypalany, czy jakoś tak..... Bardzo ładny był, tylko tyle, że przedstawiał jakieś diobły i trupie czaszki... artystycznie bardzo ładny, ale czy on nie mógłby rysować aniołków czy kwiatuszków....?? Pani nawet go pochwaliła... Czyżby wyrósł już z tego dorosło-szczenięcego wieku i ciut zgrzeczniał i spoważniał...? Oby tak dalej;) Aaaaa i wreszcie dopadł mnie fryzjer... jeszcze nigdy nie byłam tak krótko obcięta... Dobrze, że nie ma męża... jemu nie będzie się podobać... Mnie tak średnio... Chciałam krótko co by za miesiąc nie wracać do fryzjera, a będę wyjeżdżać akurat na rehabilitację nad morze..., czyli za jakies dwa- trzy tyg będzie dobrze.... Ja sie przyzwyczaję, a włosy podrosną.... Jak mnie już się chce wakacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 15.06.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 diobły artyści zawsze malowali więc luuz, a włosy nie ręka ( chała) odrosną, ale pamiętam jak mnie fryzjer wyrypał, myślałam że omdleję jak się w lustrze zobaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.06.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Arniko i jak? kilim je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.06.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Arniko i jak? kilim je? no właśnie i jak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.06.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Nie mam odwagi... pomyśle i może wieczorkiem się w ubrania zimowe wystroję i pójdę na górę psikać.Starszego syna się boję dać na pierwszy ogień z osami , bo on alergik jak nie wiem, i nie wiem czy na jad jest uczulony , czy nie. Młody za młody...Wychodzi, że tylko ja spodnie w tym domu noszę..... Tom mówisz, że artyści zawsze diobły malowali... Wymyślił klepsydrę z czaszkami, przedstawia w/g niego uciekający czas....Artystycznie naprawdę ładne.... ale dla mnie diobły... chyba przez te czaszki....Włosy króciutkie... kilka osób mówiło , że ładnie, ale nawet wychowawczyni Emila mnie nie poznała...., czyli zupełnie inaczej....Ojjj będzie mąż baaaardzo niezadowolony..... On lubił mnie z długimi włosami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Nooo i weszłam na strych i wypsikałam te kokony... szkoda, że tak krótko to psika, mogłam jeszcze troszkę, ale jakoś tak bardzo się bałam i trzęsłam ze strachu, ze masakra.... Cała się trzęsę...Już wiem dlaczego ten psik nazywa się gaśnica... Psika z taką siłą, jak gaśnica..... Pozamykałam drzwi do garażu, nawet nie zajrzę ze dwa dni.... Jesooo jak ja się teraz trzęsę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts