msdracula 18.06.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam!!!! Piękniej uż ogród wygląda, na pewno będę czerpać inspirację, bo też będziemy mieć taras "leżący" i chcemy go jakoś ładnie "zabudować" roślinkami, a w tym temacie to jeszcze jestem zielona i jak sprawa z osami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witaj Elfir Dzięki za podpowiedź Już część rabaty jest wykonana i pójdzie w kierunku domu... ale wezmę tą Twoją propozycję pod uwagę.... Mam dużo tawuł, które powsadzałam tak aby powsadzać i przezimować. Będą min wykopywane koło tarasu i przed domem , więc znajdę dla nich zastosowanie. Muszę pooglądać te drzewka i świerki. Ale muszę też zrobić zdjęcie nasadzeń które już są... będzie więc kontynuacja z przeróbkami.... Os nie widzę... chyba je zwalczyłam.... Inspiracje z mojego ogrodu powiadasz... Tylko tyle , że ja z zielonego to zielona jestem..... Kocham tawuły za to, że są cudne..... Kocham dużo kwitnących, za to , że kwitną.... Może być misz masz, bo ja się tam nie znam, ale musi mieć to wszystko ręce i nogi i pasować choćby ze względu na wysokości.... Dooobra... idę się zrobić na bóstwo, bo za półtorej godzinki mają nasi znajomi ślub.... Z tej okazji taki bukiet im zrobiłam.... nienawidzę tych foliowych opakowań i wstążeczek..... Więc jest skromnie i biało jak na ślub przystało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.06.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 śliczny bukiet bardzo takie lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 18.06.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 A jak sie hosta pieknie wpasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ja też takie lubię Pasiulka Cze MHK Ślub i po ślubie..... Raptem 15 minut i już na długie lata ze sobą.... Dziwna ta legalizacja.... Z drugiej strony ułatwia pewnie wiele.... Cóż..... Młoda jak przecineczek chudzinka, w sukienusi rozkloszowanej w kolanko wyglądała cudnie młody w garniturze jak zwykle... to jego strój roboczy tylko musznik czy krawat ekri miał i kwiatek w butonierce... ona 3 kalie w ręku też tylko rafią związane... Czyżby też nie lubiła plastikowych dodatków do kwiatków.... Powiedzieli sakramentalne TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.06.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wiolcia fajnie u Ciebie z tym miszmaszem:) spróbuję się do Ciebie dokulać we wtorek z wieczora jak będziesz oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.06.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 ależ Ty musisz mieć chody, że Elfir u Ciebie osobiście zagościła:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wunia... to jest dopiero za trzy dni, a ja nie mam pojęcia co będę robiła jutro rano... bo teraz mam zaplanowane naprawę w kotłowni przez znajomego, bo coś gdzieś zwarcie robi i wybija różnicówkę. Nie wiem czy to nie czasami sterownik jest... Od jakiegoś czasu były z nim problemy. Przez to nie mam ciepłej wody, bo nie mogę w piecu napalić, bo z kolei pompy nie działają, bo prąd wywala ... itd ... kwadratura koła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 18.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Arnika gratulacje za pozbycie się os. Bukiet super zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Akuś powiadasz chody....Też mi szczęka opadła.... Nawet do swojego wątku ogrodowego nie zaglądam, bo niewiele osób pisało i w końcu zaczęłam sama robić misz masz... Ale nie jestem zachwycona tym miszmaszem..... Trzeba zrobić albo wiosną albo jesienią porządne poprzesadzania i uporządkowanie wszystkiego...Mam nadzieję , że do jesieni zrobimy elewację, bo tak naprawdę to ona mnie trzyma w ryzach niesadzenia roślin, bo majstry mogą je zniszczyć.... Majstry od podbitki nie zniszczyli mi nic... Postawili belki, na belkach blaty i rusztowania... chodzili po blatach w powietrzu nad roślinkami. Natomiast majstry od ocieplenia, pomimo próśb i zwracania uwagi poniszczyli mi wszystko... nawet tam, gdzie teoretycznie nie powinno ich tam być..... Mam mnustwo roślin kupionych i posadzonych, otrzymanych i jeszcze w doniczkach..... , więc jest z czego wybierać i będzie co robić....Tylko żeby wiedzieć gdzie co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Zajechał Jerzy i posprawdzał wszystko co trzeba w kotłowni. Sterowniki OK, pompy OK, ale coś gdzieś robi zwarcie w instalacji i niestety fachowo mam na ten moment podłączoną kotłownie... Na przedłużaczu z przedpokoju... Działa, .... działa,... , więc od razu zapaliłam w piecu....Trzeba elektryka zawołać.. Ciekawe co się znowu stało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 19.06.2011 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 U mnie swita - swiergolenia ptakow tylko nie slysze moze za wczesnie - spia jeszcze pewnie, a wszelkich awarii nie zazdroszzce i niech sie koncza szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Monia co Ty robisz o tej godzinie??????????????Awarii w CO nie ma... , jest natomiast gdzieś w elektryce.... Trzeba wujka poprosić , żeby sprawdził....Nooooszzzzz kurde..... kiedy te dziwne awarie się skończą...... Tylko co i gdzie?????Nic nie było wiercone, nic zmieniane..., a nie działa... Może jak osy tępiłam tą gaśnicą to gdzieś coś zrobiłam? Tylko co i gdzie?????? Nie wierzę.... bo to nawet nie było nad kotłownią i garażem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.06.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Arnika, piękny bukiet zrobiłaś i medal odwagi należy Ci się za pozbycie osich gniazd:) Wiśnie kuliste są śliczne, ładnie to Elfir wymyśliła.Zbieraj kasę na wjazd. Przy okazji możesz rzucic ceną jednej wiśni jak znajdzieć dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 19.06.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Arniko no dzielna jesteś z tymi osami Bukiet piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Dzięki za komplement bukietu We wtorek, albo w środę z samiuśkiego rana muszę zrobić jakieś 6 bukietów do szkoły z klasowych pieniędzy, a że dzieci do klasy chodzi aż 9 i niestety nie wszyscy złożą się dla wychowawcy na kwiaty to muszę pokombinować.... ( i kilka dla dużego i kilka dla młodego... ) Paczki z różami zamówione.... tylko zrobić trzeba..... ponieważ bardzo nie lubię plastików w żywych kwiatach i sypiącego się asparagusu czy plu coś tam..., to będzie sizal, albo rafia... zależy co kupię w dobrej cenie.... I zastanawiam się czy nie dołożyć liści host, albo berberysów lub gałązek tawuł, mogą być nawet z kwiatami.... Może to całkiem ciekawie wyglądać... Osy.... no napędziły mi adrenaliny..... Wraca meżuś... jadł właśnie kolacjoobiad w Złotym Młynie dają tam naprawdę dobrze zjeść, i juz jedzie do nas ze świeżutkimi rybkami... Wiem z doniesienia, że jedzie halibut, łosoś na ciepło ( nasz Bałtycki ) i jakaś szynka czy polędwica z łososia wędzona na zimno.... I pomyśleć, że o 13-14 jeszcze był w Jastarni.... Następnym razem powiem, żeby przywiózł torbuta albo flądy świeże i zrobimy na grilu... uwielbiam flądrę z grila, taką z zalewy zrobioną przez mojego mężulka .... mniiiiaaaaaaaam..... Edytowane 19 Czerwca 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.06.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A zaprosisz nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.06.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A zaprosisz nas? Na rybkę to chętnie i ja się piszę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 na flądrę to ja też się wpraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.06.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ale Cie zalatwilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts