Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Arnika, na krety polecam łowną kotką - codziennie na tarasie przynajmniej jeden tłusty kret złożony jako trofeum - nasza przybłęda, ta co się na podwórku okociła codziennie nam podrzuca... chyba z wdzięczności za dokarmianie... :rolleyes:

Pięknie zadbane masz te roślinki :)

A Inka teraz jak francuzeczka wygląda ;)

Edit: a propos pokrzywy - u nas wszelkie chwaty rosną bujnie, ale pokrzywy nie uświadczysz... ciekawe, bo inne zielska za połotem po pachy wyrastają i dobrze im tam :rolleyes: czyżby to kwestia gleby?

Edytowane przez Elena76

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Gwoździczku :)

Zastanawiam się nad zakupem ekspresu do kawy , oczywiście ciśnieniowego... , bo przelewowy leży od lat nieużywany. Nie mam pojęcia jaki wybrać, ... , nie znam się na tym kompletnie... i czy z młynkiem, czy bez, no i oczywiście do spienienia mleka....

Od kawy jestem uzależniona... kocham pić z mleczkiem, latte... mniaaaaaaaaammmmmmmm

Ale chodzi mi też po głowie aparat fotograficzny lustrzanka... kiedyś miałam Canona, a teraz chyba bym wybrała Nikona....

I mam dylemat co wybrać....

Dodam jeszcze, że ekspres to ma być prezent na moje urodziny od męża... , mogę ukierunkować go na aparat.

.... nic tylko chce wyjechać na ryby...... , że taki prezent chce mi kupić.....

A swoją drogą to skąd on ma tyle kasy luźnej ;) :confused:

Kupię pewnie jakąś mieszankę... wyczytam i podowiaduje się jaką....

Tylko tyle Nituś, że nawet Tola mówiła, że zasiała złą trawę, trzeba było na suche i nasłonecznione tereny.

Elena.. Inka to rzeczywiście francuski piesek...., krajem rejestracji Lwiego Pieska jest Francja....

Tylko rzeczywiście śmiesznie ostrzyżona... duże zasługa teściowej, bo nie dała sobie rady z jej czesaniem... później też by sobie nie dała rady... Tak więc i teraz i ja mam spokój z czesaniem....

Dzięki Gwoździczku :)

Zastanawiam się nad zakupem ekspresu do kawy , oczywiście ciśnieniowego... , bo przelewowy leży od lat nieużywany. Nie mam pojęcia jaki wybrać, ... , nie znam się na tym kompletnie... i czy z młynkiem, czy bez, no i oczywiście do spienienia mleka....

Od kawy jestem uzależniona... kocham pić z mleczkiem, latte... mniaaaaaaaaammmmmmmm

Ale chodzi mi też po głowie aparat fotograficzny lustrzanka... kiedyś miałam Canona, a teraz chyba bym wybrała Nikona....

I mam dylemat co wybrać....

Dodam jeszcze, że ekspres to ma być prezent na moje urodziny od męża... , mogę ukierunkować go na aparat.

.... nic tylko chce wyjechać na ryby...... , że taki prezent chce mi kupić.....

A swoją drogą to skąd on ma tyle kasy luźnej ;) :confused:

tym bym się nie martwiła :) ważne, że dobrze chce ją spożytkować :lol:

Wusia... ja nie mam nawet pojęcia ile on ma kasy na ten ekspres, i o jakim myśli... oby nie przelewowy;)

Tylko Ty widziałaś ten co mi zapodała Ania ile ma wyświetlaczy, funkcji, przycisków, informacji.... Kuźwa, ja tylko kawę chcę....

Dlatego nie mam GiePeeSów, bo za dużo techniki.....

A na kawkę zawsze zapraszam... teraz mam dobrą rozpuszczalną, i mleczko zawsze. A mnie od dawna kusi aparat....

Eeeee no to taki inteligentny.....

No jak jego obsługa jest taka jak w Ikei to dobrze. jak bardziej skomplikowana, to już źle....

Pewnie, że wolę dobrą kawę, ale jak się nie ma co się lubi......

A u Ciebie Małgoś piłam i była dobra. Każda jest prawie dobra jak ma mleko.... ( no chyba, ze te biedronkowe i neskafe, i takie kwaśne, i.... te wszystkie co są niedobre ;) ) .

Więcej mi snu z powiek spędzają firanki do salonu... mąż się uparł. Pojechałam w tym celu dzisiaj do Ikei i chciałam nabyć takie coś po 60zł z bokami w takie powycinane falbanki.... , ale pomacałam, popatrzyłam i wyszłam. Doniczkę tylko kupiłam i kosz do biurka młodemu ( tylko nie wiem po co mu on, jak nawet kredek sam nie naostrzy), i kupiłam 4 taboreciki takie czarne okrągłe po 12zł coś takiego, , jak przyjdzie więcej gości to będą mieli gdzie usiąść... Kupiłam z myślą dodatkowego siedzenia na taras....

Bez firanek w oknach to mi się podoba..., ale mężowi NIE...

I najbardziej spędzają mi sen z powiek listwy przypodłogowe i listwy wykończeniowe przy drzwiach.

Drzwi mam drewniane koloru dąb, a listwy bum chciała drewniane, malowane albo na biało tak jak deski w salonie na suficie ( wyszła bardziej śmietanka, niż biały) .....

I mam zagwozdkę jaki dać, i jak połączyć listwy z opaskami?

Czy listwy daje się do opaski i później jest opaska i drzwi do podłogi, czy listwy przypodłogowe daje się do drzwi, a opaskę ucina się tuś nad listwa...

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam.

I ta różnica kolorów... Boję się , że to będzie się gryzło ze sobą.... może trzeba by było listwy przypodłogowe zrobić w ciemniejszym dębowym kolorze, takim jak drzwi?????/ Ale cała podłoga w salonie, przedpokoju i kuchni jest w jasnych affronach....

Chciałam zaskoczyć męża i pokazać mu, że też w domu się coś pozmieniało....

ekspres polecam ten http://www.ekspresyjura.com.pl/index.php?a=opis&k=&id=52

Markoto tez go ma ;)

a aparat nikona 90 z takim obiektywem http://www.kupujemy.pl/afs-18200mm-nikon-cena-sklep.html

no i od razu przyda sie dodatkowa lampa blyskowa ;)

No i ja się na niego zasadzam, a że im ceny ostatnio spadają ... to może jest szansa, że w tej pięciolatce się uda :)