pasie 17.07.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 ja tylko dżemu truskawkowego zdążyłam kilkanaście słoików narobić i wiśni trochę pomroziłam i na nic więcej się nie zanosi..... na chyba że jeszcze naleweczki z malin i wiśni małż naprodukuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.07.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Gratuluję stronki, ale przede wszystkim super fajnych i rewelacyjnych cenowo zakupów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.07.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dziki dziewczyny Właśnie wstawiłam do gotowania pikle.... Wyszło 15 słoiczków, ale za to sporych i bardzo ubite te ogóreczki są.... Jak ja kocham ten ich smak.... Jutro po dalszą porcje ogórasków.... Zastanawiam się czy nie kupić od razu 20-3kg..... Dżemu truskawkowego nie robiłam wcale... w sklepie na półkach zwykle stoi, choć wiem, że to nie taki smak.... Ale mam nadzieję zrobić soku z wiśni i wiśnie drylowane zamrozić.... No może i soku z czarnej porzeczki zdążę zrobić.... No i fasolki szparagowej trzeba będzie zamrozić... no bo w końcu po co kupowałam taką dużą zamrażarkę skrzyniową... A tak będzie na zimę jak znalazł... Tylko któraś z dziewczyn pytała mnie czy obgotować trzeba czy nie... a ja nie mam pojęcia zielonego.... Jak ktoś wie co się robi z fasolką to piśnijcie słówko.... Oby tylko dobrymi chęciami piekła nie wybrukować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.07.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 czte-ry-set-ki gra-tu-la-cje!!!-!!!-!!- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.07.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Nelcia daj przepis na te ogórki kiszone, ... a czy nie są puste w środku...?Ja robiłam tak: na litr wody łyżka soli, koper, czosnek, może być listek porzeczki czarnej, i chrzan, albo korzeń albo liście... Zalać poukładane ogórki i ot cała filozofia.... Najlepiej kwiatkiem do góry....Ale kilka razy z rzędu wyszły mi puste w środku i się zezłościłam i nie robiłam już więcej ogórków kiszonych.... A znajomy robi je w bańkach 5 litrowych po wodzie... może i ja tak zrobię..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.07.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 czte-ry-set-ki gra-tu-la-cje!!!-!!!-!!- Dzięki Mysiu A pomyśleć, że dopiero się zarejestrowałam i dopiero zaczęłam klikać... a już 200 komentów, i ponad 10000 wpisów.... Ale ze mnie gaduła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.07.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 hejkapustota ogórków podobno zależy od ogórków, ale ja sie nie znam - robilam raz w zyciu i mi zgnily i wiecej juz powiedzialam ze nie zrobie. choc moze jak napotkam przepis pewniak to spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.07.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki Mysiu A pomyśleć, że dopiero się zarejestrowałam i dopiero zaczęłam klikać... a już 200 komentów, i ponad 10000 wpisów.... Ale ze mnie gaduła;) u mnie nawet 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.07.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Gratulacje stronki, godzin dla Emila i superowego zakupu maszyny, jakbys jeszcze raz na jaka strafila to daj znac ja znam przepis na fajna salatke ogorkowa z marchewka i cebula w zalewie octowo olejowej ale oleju malusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Efi... masz racje, że od ogórków zależy... ale skąd człowiek ma wiedzieć, czy te na tym straganie to dobre??????? Nioooo 400 Masz inne ustawienia Elena... Witaj pourlopowo pewnikiem Markotka... obstawiam za Chr , że tam byliście.... Czasami jest taka za 150zł, i dziadek żałuję, że nie kupił... takiej starej walizkowej , ale model mniej więcej taki jak to były na żeliwnych stelażach.... Na Targu w Ch jest taki gościu, co handluje starociami i czasami mu ktoś coś przynosi do sprzedania... stad takie rzeczy można nabyć... A cena 30zł , dodam , że po utargowaniu, bo nie szyła, wywołała uśmiech na mojej buzi... Ja mam też singerkę walizkową. ale ma zepsute te ząbki co popycha materiał. Kiedyś naprawdę fajnie szyła.... Zastanawiam się czy naprawiać, czy na strych wynieść, czy na allegro sprzedać ( ale nie potrafię... )... Zobaczymy.... Dam znać dziadkowi, i jak coś będzie to kupię, tylko będę musiała tam pojechać ( wtedy dziadek do mnie dzwoni ) bo on sam nie może za bardzo chodzić, a co dopiero z maszyną pod pachą... I określ się do jakiej sumy i jaka ma być... Jak będziemy cierpliwi , to może się jakaś trafi.... Stwierdziłam, że 100-150zł to nie jest dużo, bo to oryginalne maszyny, a nie chińszczyzna, i zwróci się to za kilka przeszyć co nie oddam do krawcowej.... oglądałam się za taką zimą, i zrezygnowałam, bo jak szyły to tak wszystko klekotało, jakby miało się za chwilę rozpaść.... Napisz ten przepis na te ogórki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.07.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Nie wiem za ile ta maszyna jak sprawna i dobra to za 100 moze byc salatka z ogorkow 8kg ogorkow 0.5 kg marchwi 1kg cebuli duzy peczek natki 15 zabkow czosnku poszatkowac. 0.5l octu, 1szkl cukru, 5 lyzek soli, 30 ziarnek pieprzu, 30 ziarnek zial ang, 10 gozdzikow zagotowac i ostudzic. 0.5l oleju zagotowac , zalac poszatkowane warzywa zalewa i olejem, wymieszac, pakowac do sloikow i pasteryzowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.07.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) Nie wiem za ile ta maszyna jak sprawna i dobra to za 100 moze byc salatka z ogorkow 8kg ogorkow 0.5 kg marchwi 1kg cebuli duzy peczek natki Czego? Petruszki czy kopru.... 15 zabkow czosnku poszatkowac.(szatkujemy w skórce, czy trzeba oskrobać ogórki, a jak oskrobać to 8kg po oskrobaniu , czy przed...? ) 0.5l octu, 1szkl cukru, 5 lyzek soli, 30 ziarnek pieprzu, 30 ziarnek zial ang, 10 gozdzikow zagotowac i ostudzic. 0.5l oleju zagotowac , zalac poszatkowane warzywa zalewa i olejem, wymieszac, pakowac do sloikow i pasteryzowac Jak długo pasteryzować... i jak? Włożyć słoiki do wody zimnej i dopiero grzać i gotować i jak długo, czy na gotującą wodę wkładać słoiki i dopiero gotować i ile? Zawsze mam z tym problem.... U mnie nie chętnie jedzą olej w sałatkach. A teściowa to już wcale, więc ja niewiele oleju używam.... Tar a fasolkę to jak robiłaś? Do słoików, czy mroziłaś? A jak się mrozi fasolkę to trzeba blanszować, czy tylko oczyścić i zamrozić.... Edytowane 18 Lipca 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.07.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Markotka powiem dziadkowi, że do 100zł, może być.. a czy sprawna to totolotek... moja nie była sprawna, ale potrafiłam ją sobie sama wyregulować... akurat dałam radę.... Może dlatego, że moja podobna jest.... Boje się tylko zakupu i oby się nie okazało, że niestety do naprawy... Ale tak szczerze, to ja bym wolała tą starszą maszynę i naprawić, niż nową kupić, np. Łucznika... z Łucznika to już tylko nazwa została..., wszystko robione jest w Chinach..., a jak się one tłuką, nie chciałabym mieć takiej maszyny, dlatego zrezygnowałam z zakupu zimą.... Mąż wrócił przed piątą, położył się na dwie godziny , wstał przepakował samochód, zabrał świeżą bieliznę i pojechał w trasę z powrotem... Jadę samochodem i na RMF fm mówią , że na A4okropny korek.... Dzwonię do niego, a on klnie jak diabli, bo stoi w korku od ponad 2 godzin... Dopiero teraz policja bramkę wyjazdową otworzyła i objazdy robi... Masakra... a miał się o logicznej godzinie położyć. Dobrze, że zabrał się z nim znajomy to prowadzi auto... bo moje kochanie lekko mówiąc zaraz padnie. Ja bym mu nie pozwoliła za nic jechać.... Ale skoro ma kierowcę .. no cóż.... Pochwalę się, że mój dziadek dzisiaj skończył 81 lat Sto lat Dziadziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.07.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no singer tez juz jest produkowany w brazylii czy chinach wiec juz jakosc nie taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 sto lat Dziadkowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Arniczko sto lat Dziadkowi:) moja babcia za tydzień kończy 89 lat.... i tu nad morzem imprezować bedziemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 i ja sie dolaczam do zyczen dla dziadka i gratki z okazji 400tnej stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Wila, sto lat dla dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts