Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za życzenia dla dziadka :)

Opowiem wam ciut o dziadku......

To jest dziadek, który wcale nie wyglądał na dziadka, kiedy nim został.... Ponieważ bardzo wcześniej przeszedł na rentę to był dla mnie razem z babcią całodobowym opiekunem, kiedy mama pracowała, a mama prace miała od południa do 1-2 w nocy, a nieraz i po całej nocy jej nie było..... Więc mała Arnika była prawie od urodzenia u dziadków... Co prawda mama zaglądała codziennie, przyjeżdżała, jeździła gdzie potrzeba, jeździła ze mną na wakacje, zimowiska, dziadki też, ale to babcia i dziadek byli zawsze przy mnie. To Oni chodzili ze mną w niedzielę na spacerki , gdzie babcia wystroiła mnie w białe rajtuzki, wywiązała wielkie kokardy na kucykach, i gdzie zawsze po paru metrach spaceru zawsze się przewróciłam i miałam w tych białych rajtuzkach dziurę na kolanie.

To dziadek zawsze majstrował coś.. Przerabiał, coś robił. Niejednokrotnie meble przerabiał, robił regały dla ptaków... zawsze coś. A ja z dziadkiem... Zawsze byłam w środku roboty, to ja byłam jego asystentką, można rzec instrumentariuszką.... Dziadek miał zawsze cierpliwość do mnie.... Mogłam mu jeździć po brzuchu, głowie małym wózeczkiem, mogłam po nim skakać...

Dziadek mistrz stolarski zawsze coś robił... Miał cierpliwość, potrafił wyczarować coś z niczego.... A narzędzia zawsze uszanowane, tylko ręczne, nawet wiiertarka taka ręczna, hebel, dłuta piły i sama nie wiem co jeszcze.....

Od niego dostałam w spadku zmysł robienia różnych rzeczy... Od Niego nauczyłam się wiele...

I jak ktoś mnie pytał skąd ja to wiem... no to była prosta odpowiedź ...

Jestem wnuczką mojego Dziadka :lol:

Kocham mojego Dziadka i Babcię . Oni są cudowni :)

No dobra... to teraz torcik i kawka.....

http://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2009/10/kawa12.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_lS88YjIrjsg/Sm49HolHuyI/AAAAAAAABgU/gq4qWVDL_MA/s400/090726_rkuchnia_tort_chalwowy-1.jpg

A teraz jadę do cukierni po pyszne ciacha.....

I przywiozę dziadków do siebie ....

Lubię tą koło Lidla odok stadionu, doklejona jest cukiernia..... dobre i wcale nie drogie ciasto mają.

Wyślij tam Twojego, ma blisko i niech kupi coś na spróbowanie. Za niecałe 20zł mam kilo ciacha, ale to max cena... zaczynają się chyba od 13, albo 14 zł... zazwyczaj koło 15-17zł/kg są już bardzo dobre.

A ponieważ ja mam wybitne zdolności pieczenia zakalców, to sama wiesz... napaprać się i zakalec mieć... Malka może to potwierdzić... a tak starałam się upiec dobre ciasto jak miała kiedyś przyjechać....

No raczej innego nie ma...

A o 17 to raczej już nie bardzo, ale to też zależy od dnia, więc zajrzeć możesz. Napisałam Ci wyślij A i będzie git. na pewno do południa kupi coś dobrego, a z rana to już na pewno. Nawet jest taka możliwość, że jak zapłacisz to panie zapakowane chowają do lodówki i odbierasz po południu....

Dzięki dziewczyny :)

Bardzo miła niespodzianka :)

I powiem, że już dwadzieścia klika lat jestem już pełnoletnia;)

A mój mąż zapomniał.... no ni co Wy na to?????? Obraziłam się śmiertelnie... i nie chcę się do niego odzywać.... Niech sobie tam siedzi nad tym morzem.... :mad:

Nawet tego zasranego ekspresu nie chcę.... Noooo chyba, że by kupił to co kobieta lubi najbardziej... : brylanty, norki w szafie i jaguara w garażu ;)

A Małgoś na FB baaardzo rzadko zaglądam, prawie w cale, bo nie kumam o co kaman....

ps. Małgoś jak Ty jesteś z tym kieliszkiem wina to ja już Ci wysyłałam sto lat temu zaproszenie....;)

Edytowane przez Arnika