markoto 19.07.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 a propos ogorkow to powiem ci wiecej szczegolow pozniej bo tesciowa przyjezdza a ona je robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Arnika, najlepsze życzenia dla dziadka - zdrowia przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Dziękuję za życzenia dla dziadka Opowiem wam ciut o dziadku...... To jest dziadek, który wcale nie wyglądał na dziadka, kiedy nim został.... Ponieważ bardzo wcześniej przeszedł na rentę to był dla mnie razem z babcią całodobowym opiekunem, kiedy mama pracowała, a mama prace miała od południa do 1-2 w nocy, a nieraz i po całej nocy jej nie było..... Więc mała Arnika była prawie od urodzenia u dziadków... Co prawda mama zaglądała codziennie, przyjeżdżała, jeździła gdzie potrzeba, jeździła ze mną na wakacje, zimowiska, dziadki też, ale to babcia i dziadek byli zawsze przy mnie. To Oni chodzili ze mną w niedzielę na spacerki , gdzie babcia wystroiła mnie w białe rajtuzki, wywiązała wielkie kokardy na kucykach, i gdzie zawsze po paru metrach spaceru zawsze się przewróciłam i miałam w tych białych rajtuzkach dziurę na kolanie. To dziadek zawsze majstrował coś.. Przerabiał, coś robił. Niejednokrotnie meble przerabiał, robił regały dla ptaków... zawsze coś. A ja z dziadkiem... Zawsze byłam w środku roboty, to ja byłam jego asystentką, można rzec instrumentariuszką.... Dziadek miał zawsze cierpliwość do mnie.... Mogłam mu jeździć po brzuchu, głowie małym wózeczkiem, mogłam po nim skakać... Dziadek mistrz stolarski zawsze coś robił... Miał cierpliwość, potrafił wyczarować coś z niczego.... A narzędzia zawsze uszanowane, tylko ręczne, nawet wiiertarka taka ręczna, hebel, dłuta piły i sama nie wiem co jeszcze..... Od niego dostałam w spadku zmysł robienia różnych rzeczy... Od Niego nauczyłam się wiele... I jak ktoś mnie pytał skąd ja to wiem... no to była prosta odpowiedź ... Jestem wnuczką mojego Dziadka Kocham mojego Dziadka i Babcię . Oni są cudowni No dobra... to teraz torcik i kawka..... http://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2009/10/kawa12.jpg http://2.bp.blogspot.com/_lS88YjIrjsg/Sm49HolHuyI/AAAAAAAABgU/gq4qWVDL_MA/s400/090726_rkuchnia_tort_chalwowy-1.jpg A teraz jadę do cukierni po pyszne ciacha..... I przywiozę dziadków do siebie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.07.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Arnika do jakiej cukierni jezdzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Lubię tą koło Lidla odok stadionu, doklejona jest cukiernia..... dobre i wcale nie drogie ciasto mają.Wyślij tam Twojego, ma blisko i niech kupi coś na spróbowanie. Za niecałe 20zł mam kilo ciacha, ale to max cena... zaczynają się chyba od 13, albo 14 zł... zazwyczaj koło 15-17zł/kg są już bardzo dobre.A ponieważ ja mam wybitne zdolności pieczenia zakalców, to sama wiesz... napaprać się i zakalec mieć... Malka może to potwierdzić... a tak starałam się upiec dobre ciasto jak miała kiedyś przyjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.07.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 to ten na skrzyzowaniu lidl? w bedzinie? ale kolo 17 mozna cos jeszcze kupic czy raczej nie bardzo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No raczej innego nie ma...A o 17 to raczej już nie bardzo, ale to też zależy od dnia, więc zajrzeć możesz. Napisałam Ci wyślij A i będzie git. na pewno do południa kupi coś dobrego, a z rana to już na pewno. Nawet jest taka możliwość, że jak zapłacisz to panie zapakowane chowają do lodówki i odbierasz po południu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ale dobrze wiedziec, ostatnio na wyjazd kupowalismy drozdzowki, wyslalam malza do cukierni ktora polecala kuzynka i dopiero w drodze okazalo sie ze wszystkie drozdzowki sa stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ty mnie nie zagaduj, bo miałam zamówić torta, ale zapomniałam, i było za późno, to teraz muszę jakieś dobre ciacho kupić....Lecę , bo nic już później dobrego nie dostanę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ciacho dobre kupiłam gościom smakowało...Ostatnie goście właśnie wyszli... teraz mogę trochę zobaczyć co u kogo słychać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 no ja jakoś nie mogę kupnego ciasta:( wolę sama coś upiec ostatnio w niedzielę o 19 piekłam półkruche z jabłkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.07.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wiola, czy ty masz dzisiaj urodziny ? bo tak FB krzyczy jeśli tak, to w takim razie wszystkiego najlepszego http://photo.live.advance.net/modbride/images/206/freshmb1002_05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.07.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No prosze, a mnie to nie dodala do znajomych. No to 100 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.07.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja się w takim razie również przyłączam do życzeń!!!! Sto lat Wiolcia!!!!! I duuuuużo zdrowia!!!! I wszystkiego najlepszego!!!!! http://spdn.pl/wp-content/uploads/2011/05/kwiaty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.07.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 i ja jeszcze zostawiam STO LAT STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.07.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 to ja sie tez przylaczam do toastow za Twoje zdrowie Wiolu Sto lat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Arniczko, ode mnie również najlepsze życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.07.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Wszystkiego Najlepszego http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=36894&d=1294164024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki dziewczyny Bardzo miła niespodzianka I powiem, że już dwadzieścia klika lat jestem już pełnoletnia;) A mój mąż zapomniał.... no ni co Wy na to?????? Obraziłam się śmiertelnie... i nie chcę się do niego odzywać.... Niech sobie tam siedzi nad tym morzem.... Nawet tego zasranego ekspresu nie chcę.... Noooo chyba, że by kupił to co kobieta lubi najbardziej... : brylanty, norki w szafie i jaguara w garażu A Małgoś na FB baaardzo rzadko zaglądam, prawie w cale, bo nie kumam o co kaman.... ps. Małgoś jak Ty jesteś z tym kieliszkiem wina to ja już Ci wysyłałam sto lat temu zaproszenie.... Edytowane 20 Lipca 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.07.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Aaaaa i wczoraj miałam urodziny;) Mam maraton imprezowy: teściu 15 lipca, dziadek 18 lipca, ja 19 lipca, siostrzenica męża 1 sierpnia, starszak 2 sierpnia, i młody 10 września.... No nieźle się trzeba za prezentami nabiegać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts