Arnika 14.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Do domu nie weszli, w ogrodzie mąż sprawdzał, ale wszystko chyba jest.., ja bym musiała sprawdzić. A zniszczona jest siatka, na którą weszli przeskakując przez płot.... Mąż troszkę poprawił, ale zobaczę jak wrócę czy nie trzeba nowego kawałka założyć. A ja nadal nad morzem... , pogoda nie rozpieszcza..., ale przynajmniej nie pada. Jutro kończy mi się turnus, ale przenoszę się do Rowów na dwa dni, po to aby mąż miał aż dwa dni urlopu. Mnie już się troszkę nudzi... Brak pogody mnie dobija... Ja tak kocham Bałtyk z tymi bałwanami, ten piaseczek pod stopami, ten szum morza....., ale też kocham słońce. Kala w Chorwacji słonko jest, ale piasku pod stopami nie ma... No cóż... chyba nie można mieć wszystkiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 no w Chorwacji raczej żwirek, kamyki, kamienie, skały.....ale ma to swój urok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.08.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 gdyby można było połączyć chorwacką pogodę, klimat i piękne turkusowe morze z naszym nadbałtyckim piasek to byłby raj na ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 17.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Arniko ale przykra sprawa z tymi łobuzami...dobrze,że nikomu nic się nie stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Welcome Home Anulka ... gdyby się dało.... Bogusiu dobrze, że jest dobrze Po kilkudziesięciu godzinach jazdy z przerwami na obiad i kolacje.... dotarliśmy do domu... znaczy sie ja i maż swoimi samochodami.... z Emilem jako pasażerem.... powiem Wam, że dom stoi tu gdzie go zostawiłam... Starszak miał wykosić trawnik, ale spindoliła się kosiarka... trzeba ja do serwisu oddać..., a trawa jest taka duża, ze jest powyżej kolan... Masakra.... Chwastów na rabatkach moc... A ja piorę..., i piorę... aż chyba zajadę pralkę. Dobrze, że dzisiaj słoneczko i gorąco.... to będzie schło wszystko. A nad morzem słonka nie ma... doniosła mi koleżanka.... Czyli wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. I ta moja przestrzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ale ci zazdroszcze tego pobytu w domku welcome to silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Cze Efcia Welcome to silesia A Ty to nie w domku jesteś??? Bo jak jesteś to wpadnij choć na chwilkę p mugge, bo mąż musi ją oddać znajomemu. A donoszę Wam, że tam gdzie byłam nie było komarów!!!!! więc nie musiałam się pryskać. Natomiast u mnie na działce w tej dzikiej trawie jest ich moc... muszę się psikać teraz nawet w południe aby wywiesić pranie. Już chyba z sześć pralek wyprałam, a dalsze pranie czeka w kolejce posegregowane.... Oby ten wiaterek co wieje nie przywlókł jakiegoś deszczu.... tak to przynajmniej wszystko wyschnie.... Już zapowiedzieli się znajomi na grila.... będzie fladra z grila.... mniaaaaaammmmmmmmmmmm Już nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 postaram sie podskoczyc w niedziele jesli jest taka mozliwosc. przyda się baaaardzo bo żrą jak głupie. mimo autanu właśnie drapię się po łydce. nie jestem w domu bom w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No już doczytałam, żeś w silesii ....Jest możliwość, tylko wcześniej drinknij, bo ja nie mam pojęcia co będę robić dzisiaj, a co dopiero w niedzielę.... Kuźwa... pisałam, żeby ten wiaterek niczego nie przygonił.... coraz bardziej u nas pochmurno... Ale wieje wiaterek, oby pranie schło jak najszybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Wiola do DPS-i marne 400 km w niemiecką stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.08.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 No to rzeczywiście marne te 400km... w porównaniu prawie 700 jakie zrobiłam kilka dni temu.... Ale i tam dobra droga jest....Wusia nic nie wiem, nawet nic nie mogę zaplanować.... szkoła się zaczyna i czwarta klasa Emila... masakra... aż się boję o tym pomyśleć.... Padła nam kosiarka... pojechała na serwis... tylko kopię faktury muszę zrobić, bo gdzieś ją dobrze schowałam.... Mąż pożyczył małą kosiarkę od kuzyna ale też była zepsuta, czy rozregulowany zapłon i nie dawała rady na tych chaszczach trawy co to mi wyrosło przez te niekoszone z 5 tygodni... 3 mnie nie było, a przed wyjazdem to ze dwa nie kosiłam bo lało i trawa mokra jak diabli....W ogródku na rabatkach masakra chwastów.... Jutro może wpadnę na te rabatki... ale mam podjechać do jednego pana co to ma jakieś kafle piecowe do sprzedania.Kiedyś z nim rozmawiałam, że marzy mi się kominek w kaflach piecowych.... i on dzwoni mi że ma kafle... chciał zrobić je u siebie, ale żona i córka chciały go z domu wyrzuci.... No i takim sposobem mogą być moje, pod warunkiem , że mi się one spodobają.... Czyli opcja ukończenia kominka w tym roku jest w pełni realna.... Zobaczymy tylko co to za kafle, w jakim stanie i co najważniejsze w jakim kolorze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 no ja Ci tylko mówię jak grzybowe marzenia spełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.08.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 A na jak długo jedziecie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 No to rzeczywiście marne te 400km... w porównaniu prawie 700 jakie zrobiłam kilka dni temu.... Ale i tam dobra droga jest.... Wusia nic nie wiem, nawet nic nie mogę zaplanować.... szkoła się zaczyna i czwarta klasa Emila... masakra... aż się boję o tym pomyśleć.... Padła nam kosiarka... pojechała na serwis... tylko kopię faktury muszę zrobić, bo gdzieś ją dobrze schowałam.... Mąż pożyczył małą kosiarkę od kuzyna ale też była zepsuta, czy rozregulowany zapłon i nie dawała rady na tych chaszczach trawy co to mi wyrosło przez te niekoszone z 5 tygodni... 3 mnie nie było, a przed wyjazdem to ze dwa nie kosiłam bo lało i trawa mokra jak diabli.... W ogródku na rabatkach masakra chwastów.... Jutro może wpadnę na te rabatki... ale mam podjechać do jednego pana co to ma jakieś kafle piecowe do sprzedania. Kiedyś z nim rozmawiałam, że marzy mi się kominek w kaflach piecowych.... i on dzwoni mi że ma kafle... chciał zrobić je u siebie, ale żona i córka chciały go z domu wyrzuci.... No i takim sposobem mogą być moje, pod warunkiem , że mi się one spodobają.... Czyli opcja ukończenia kominka w tym roku jest w pełni realna.... Zobaczymy tylko co to za kafle, w jakim stanie i co najważniejsze w jakim kolorze.... Arnika.........rozumiem, że nie wiesz wjakim kolorze są te kafle??? bo ja tez byłabym zainteresowana tą wiadomościa;) jesli Ty sie na nie nie zdecydujesz to może ja?? tylko daj znac jaki kolor i ile ich ma??? zrób fotke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.08.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Arni, przeczytaj u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 na 4 dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.08.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Arniko - zapraszam serdecznie, przemysl, może się uda! Pomysl, jak mogłoby być miło! I odbierz PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Poczytałam DEPsiu... i oczka mi się uśmiechają, ale.... ja nie znam dnia ani godziny.... Zobaczymy co czas przyniesie.... Nelcia... jak zadzwoniłaś, to w pierwszej chwili konsternacja, tym bardziej, że antyki oglądałam zamyślona, i pomyślałam, że koleżanka dzwoni do mojego Emila.... tak młodziuteńki masz głosik... Następnym razem.... Zawsze gdzieś kiedyś się zjedziemy.... Tak czy owak, zawsze powtarzam, ze do mnie zawsze jest po drodze.... Kala widziałam... są ciemniejsze niż moja podłoga z affron beige.... z reliefem, znalazłam na allegro podobny wzór... Jest tego sporo, został rozebrany cały piec kaflowy, więc na kominek z pewnością wystarczy.... http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/71/35/98/1771359823 http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/71/35/98/1771359823_4 To jest przykładowy piec, ale to jest wzór tych kafli, tylko kolor jaśniejszy.... Czy ma może ktoś pomysł jak obudować kominek, można dodać trochą marmuru, albo granitu, albo nie dodawać nic tylko taki zbudować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.08.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 i co?? bierzesz te kafle???ładnie wygladają.......tylko ja u siebie nie chce brązowego kominka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 To jest ten wzór, ale nie ten kolor. Kolor tych kafli to taka kawa z mlekiem.... są jaśniejsze, niż te pokazane powyżej. No mnie brązy i beże pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts