Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cały kaflowy, nic nie dodawaj, bo nie będzie dobrze wyglądało.

Miałam taki otwarty z kafli, wszystkie kafle narożne zostały wykorzystane na boki i "parapet" przed paleniskiem, wyglądało to naprawdę bardzo ładnie.

Mnie też marzą się grzyby... :)

Byłam dzisiaj u pana zduna i dopytywałam się o robotę... nie bardzo chciał się chwycić roboty... i kafle te co ja widziałam są z motywem żołędzi, tak się nazywają podobno, i jeśli się nie mylę (pan wytłumaczył czym różnią się kafle z tym samym motywem od starych Reńskich od "Gomółkowskich" ) a lokor wskazuje na to, że chyba są to kafle reńskie, czyli dobre przedwojenne.... I mam brać z zamkniętymi oczami....

A czy będę dodawała trochę marmuru..? to nie wiem, bo nie ma w nich półki tak zwanej....

Oj już nie mogę się doczekać.....

A macie jakieś wizje takiego kominka obudowanego w piec kaflowy?

Ja to bym chciała tak na jakichś nogach, postumencie, wkład i jedna warstwa kafli nad wkładem, półka, taki uskok i węższa nadbudówka może być z warstwy, albo dwóch warstw kafli. Obudowa wolno stojąca tak jak kiedyś stawiali piece... raczej nie doklejona do ściany, tym bardziej, że u mnie jest na to miejsce.....

A ja chyba mimo najszczerszych chęci.... ( podobno piekło wybrukowane...) nie będę mogła pojechać do DEPsi...

Aż przykro mi się robi... na dwa dni to ciut za daleko , a i Zakopane musimy z mężem w tym czasie przypilnować....

Oj... jak nie urok to przemarsz wojsk.....

Ale nic to... może kiedyś....

W każdym razie DEPsiu wielkie dzięki za zaproszenie....

Dzięki Wunia za linka.... nooo robi wrażenie ten kominek... , robi... ale ja do siebie widziałabym go bez korony....

Podumam... może da się coś takiego wyczarować....

Markotka co mężuś zrobił, że kręgosłup połamał? Jest w domu, szpitalu???

Właśnie dzisiaj przejeżdżałam koło Niego i nie widziałam samochodu, miejsce też było puste....