Elena76 28.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 gdybym jutro nie musiała iść do pracy to poważnie rozważyłabym taką propozycję tymczasem poopycham się szarlotką - jeszcze ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.08.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Arnika - a duszonki jak robisz? Tylko jakos bardziej szczegółowo poproszę, ja nie umiem gotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.08.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 DPS-ia ale to nie wypadnie w mój przyjazd co;) Ale co - siwienie czy impreza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Tar... węgorze w tym roku są masakrycznie drogie. Były miejsca, ze cena dochodziła do 100zł... Brrrrr Oszaleli z cenami....Wypoczywaj kobieto, wypoczywaj, przynajmniej teraz jest lato.... DEPsia... duszonki robi się w takim żeliwnym garze zakręcanym od góry śrubami...Skład duszonek :ziemniaki, boczek, kiełbasa, cebula, można dać marchew, buraki, (ale ja i marchwi i buraczków nie daję, nie bardzo lubię... ) można też pokroić paprykę czerwoną... , sól pieprz do smaku i kilka ziarenek ziela ang i listek laurowy oraz smalec.Ziemniaki, cebulę kroimy w plasterki, boczek i kiełbasę też, solisz pieprzysz.... i na godzinkę na ognisko, czasem dłużej zależy jak dużo jest w garnku i jaki duży garnek....Tylko nie kupuj garnka emaliowanego albo jakiegoś chińskiego , bo nie wychodzą.... Można podać z żurkiem z kefirem czy maślanką, albo i same....Smacznego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.08.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Arniko - dziękuję, skopiowane, zapisane. Nie wiem, czy gar kupie teraz, ale muszę zajrzeć na ceny, obaczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.08.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 DPSiu ale garnek trzeba wylozyc skora z boczku i lisciami kapusty, bo dno sie moze przypalac a wtedy kapuche i skore sie wywala i reszta do zjedzenia Uklada sie warstwami: ziemniaki troche posolic i popieprzyc, cebula, boczek z kielbasa itd, mozna tez dorzucic troche poszatkowanej kapysty ale nie za duzo . Na gore znow kapuche i skrecic. Ogien nie za mocny coby sie nie spalilo, jak juz zaczyna parowac z garnka i pachnie to sie rozkreca sprawdza stan ziemniakow , ewentualnie przemiesza i w razie potrzeby znow skreca Pysznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Dobrze, że dodałaś o tej skórze z boczku czy słoniny na dno i o liściach z kapusty.... Zapomniałam Pisałam na szybko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.08.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 DPS-ia o imprezę mi chodziło;) no i jak będziesz grzeczna a ja sklerozy mieć nie będę to wezmę garnek ze sobą i Ci pokażę jak wyglądają pieczonki z prawdziwego zdażenia:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Dzwoniłaś o malinki? Kiedy mam przyjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wpadłam dzisiaj do sklepu po coś... i zobaczyłam płytki PIUMETTA Bianco A inserto 29,5x59,5Spodobały mi się do kuchni.. Sama nie wiem co mam na ścianę położyć...... To są dekory i troszkę drogawe..... Może macie jakąś dla mnie propozycję kafelek... A może szkło i tapeta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Cały dziennik przekopałam w poszukiwaniu Twojej kuchni i psińco:(. Ni ma... Wrzuć fotkę, bo moja pamięć jest zawodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Aaaaaaa i mąż zakupił dwa żeliwne stelaże na ławeczkę czyli komplet nóg z oparciem... i teraz docina zakupione deseczki.... Czyli na mojej wsi będę miała własną ławeczkę.... Jak w "Ranczo".... Ps. ławeczka już skręcona Trzeba ją tylko pomalować i piwo kupić, albo jakiegoś mamrota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wiola pod koniec tygodnia tak jak mówiłam ale zadzwonię Ci jak tylko będę wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Proszę Rasia.... faktycznie dawno robiłam te zdjęcia, jak powstawała kuchnia... A i kolor przekłamany jak diabli, bo nie jest ściana biała, a meble wyszły pomarańczowe... Nad indukcją jest okap. I powiem, że bardzo chciałam zrobić blat z granitu ( moje marzenie) i wtedy wymieniłabym na zlew czarny ( granit też czarny... ) Ale póki co nie mam kasy i będzie tak jak jest, ale ewentualne zmiany wzięłabym pod uwagę... Nie wiadomo kiedy mi się zmieni ... Tylko tyle, że wolałabym gdzieś wyjechać w ciepłe kraje na urlopik, niż zmieniać na kamienie blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Arnika...kupilas wkońcu te kafle piecowe??masz już jakis projekt kominko-pieca wybrany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 No masz, następna z indukcją... Co do duszonki/prażonki - Wusia, jesli weźmiesz gar i pokażesz, będę przeszczęśliwa! Malka - dziękuję, kochana, za uzupełnienie, bo jak nic byłabym spaliła... Arniko, przecież pieknie napisałaś, czego chcesz od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Bo zapomniałam zapytać - jakie są przewagi indukcji nad tradycyjną płytą elektryczną czy gazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 DPS-ia poza utrudnieniem w postaci że nie wszystkie gary działają na indukcji to dla mnie indukcja ma same zalety- nie ma tego syfu co z gazu- wszystko się błyskawicznie zagotowuje, rozgrzanie tłuszczu np na kotleciki to moment- można fajnie powoluśku coś pyrtolić- w ekspresie reaguje na zmniejszenie ciepła i jego zwiększenie- łatwiutko umyć bo plaskata, nic nie przeszkadza, nie trzeba nic zdejmować jak coś wykipi tylko przetrzeć szmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.