asiulkowo 06.09.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 śliczne kafle, piękne wręcz. Jakbym Ci pokazała moje zwykłe, żółtawe piecowe, to doceniłabyś urodę swoich cudniastychpikny ten kominek widzę, bardzo))))))) pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ale jest sporo racji w tym, że wrzesień powinien być lajtowy dla uczniów, dzieciaki powinny wejść w miarę miękko w następny okres obowiązków. Zawsze uważałam, że najlepiej jest, jesli w ogóle nie ma nic zadane. Fantastyczni rosyjscy pedagodzy nauczyli mnie, że najlepsze rezultaty osiąga się, jeśli dziecko wykonuje ćwiczenia razem z nauczycielem, a nie samo w domu. Bo praca umysłowa to taki "WF" dla mózgu. Dlaczego każdy uważa za śmieszną myśl, że mogłyby być zadania domowe w WF-u, a jak są z innych przedmiotów, to jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.09.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Asiulkowo pokaż swój kominek... Depsia masz racje... Ale Emil ma nauczyciela na wyłączność do odrabiania lekcji i nauki. A ponieważ nauka sprawia mu bardzo dużo kłopotów i nie potrafi jeszcze dobrze czytać a o pisani to już nie wspomnę ( jest może na etapie zerówki, no może pierwszej klasy ) , ma problemy z zapamiętywaniem a o koncentracji już nie ma o czym mówić, to wykonanie czegokolwiek związanego z lekcjami graniczy z cudem. Dlatego załatwiałam mu dodatkowe lekcje z nauczycielem , bo ze mną to już wcale a wcale nie chce pracować, żeby miał ktoś go możliwość uczyć. I jestem zdania, że leczyć trzeba się u lekarza, buty oddaję do szewca, a dom budował mi majster, tak też do nauki mojego dziecka potrzebny jest nauczyciel. Taki który ma jeszcze odpowiednie przygotowanie do pracy z dziećmi, oligofrenopedagog. Matka jest do kochania, opieki, wynajdowania dobrego dla swojego dziecka ( spójrz na Agę ) a nauczyciel jest od uczenia. Mnie już sił brakuje, a przede wszystkim cierpliwości i konsekwencji. Ja to bym chciała aby przez cały rok był rok szkolny Przynajmniej nie było by stresa z wrześniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Aaaaaa i gapa ze mnie, bo Cię Asiulkowo nie przywitałam u siebie Gdybyś już wcześniej się ujawniła, a zapomniałam, to proszę o wybaczenie starszej pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.09.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Szykuję imprezkę dla Emila... na razie dla kolestwa.... Jutro dziadki i rodzinka..... Lecę kończyć sałatki, pizze, babeczki i inne dobroci.... Oby tylko przeżyć tyle osobowości i wulkanów energii pod jednym dachem w i takiej ilości... Mój starszy syn narysował obraz dla znajomej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.09.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 zdolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.09.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 No zdolniacha!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 fajny pompon:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 09.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Aaaaaa i gapa ze mnie, bo Cię Asiulkowo nie przywitałam u siebie Gdybyś już wcześniej się ujawniła, a zapomniałam, to proszę o wybaczenie starszej pani spokojnie:))))))) ja mam zwykłe piece kaflowe do palenia węglem, nie kominki miłego szykowania na imprezkę Ja jutro mam akcję 20kg pomidorów:P ale zrobię bo lubię grzebać syncio zdolny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.09.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Nie mogę wyjść z podziwu nad zdolnościami Twojego syna. Mam nadzieję, że talentu nie zmarnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 zdolniacha z twojego syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Arnika, zdolnego masz syna a Emil z jakiej okazji ma imprezkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Eeee, no obraz - Ile Twoje starsze dziecko ma lat, że tak potrafi??? Kurczę, a kształci się jakoś w tym kierunku? Jestem pełna podziwu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dziękuję Starszy ma skończone 19 lat. Chodził kiedyś do plastyka (całe gimnazjum i jeden rok liceum, czyli 4 lata) teraz chodzi do technikum na szkło artystyczne i witraż. Projekt witrażu już kiedyś z trupimi czaszkami i klepsydrą pokazałam. Oby się chłopak nie zmarnował Jego obrazy już wiszą w Kanadzie i już sama nie wiem gdzie. Nie lubi malować na zamówienie, bo mówi, że nie jest dzi..ą i nie jest na sprzedaż. Ale z drugiej strony potrafi zarobić od czasu do czasu niezłe kieszonkowe, ale nie lubi za nic tego robić na sprzedaż. Trochę mnie to martwi , bo potrafi robić niesamowite rzeczy, ale nie potrafi sprzedać, bo to są jego prace. No cóż , pewnie życie zweryfikuje.... Chociaż ostatnio koledze malował mieszkanie za co nie wziął ani złotówki. Mama kolegi mnie spotyka i jest jego pracą oczarowana. Malował na ścianach historyjki jakichś ludków z malowideł z jaskini... A Emil kończy jutro 13 lat i dziś na urodziny zaprosił kolegów... dom pękał w hałasie. Starszy się z domu ewakuował... Dzieci po chwili euforii pokłócili się na zabój, potem się nienawidzili i wyzywali ( standard, jak spotkało się 3 Aspergerów), potem była zgoda i miłość, a jak się teraz rozjeżdżali to był płacz. Emil w ręce piżamą z lekami i na nic jedzie do kolegi jako nadbagaż w samochodzie... jaka była rozpacz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Witaj Arnika:) gratuluje tak uzdolnionego syna!!! piesek na tym obrazku wyszedł mu jak żywy !!! ma chłopak dar w rękach !! kafle.....obejzałam.....cudne są mimo tego, że jakoś nie lubie brazów, beżu.....to te maja w sobie coś masz juz jakąs koncepcje na kominek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.09.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 No pewnie, że rozpacz, a jak miałoby być? I bez Aspergera tak się dzieje z dzieciakami przecie, to zdrowy objaw jest! A starszemu życie pewnie zweryfikuje poglądy. W końcu po co się tego uczy? Żeby jako hobby uprawiać? Bo jesli żeby w tym pracować, to praca MUSI generować dochody, tak to już jest. Na pewno dojdzie do tego, oby jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.09.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Wiolcia przekaż Emilowi najlepsze życzenia i coś do przytulania;) http://i2.pinger.pl/pgr497/125c98e9001f18474ca32751/pluszaki-02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.09.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dzięki Wusia Z zabawek to teraz rajcują go kłady, motory , wędki ..... tylko sponsor by się przydał Ufff zakończyłam urodzinowe szaleństwo.... , wczoraj kolestwo, dzisiaj dziadkowie. Torty pyszne zjedzone..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.09.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 mnie teściowa podrzuciła sernika z sera od krowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts