Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja się upomniałam, bo bez auta na tej mojej wsi to jak bez ręki :rolleyes: Dostałam kosztorys naprawy - do auta na gwarancji proponują części zamienne i całość wyszła im tyle, że serwis twierdzi, że na sam lakier nie wystarczy. Zobaczymy :rolleyes:

No to faktycznie oddaj bezgotówkowo do serwisu, ja mam stare auto i robi mi pan "Mieciu" ;) więc jeszcze ciut zostało w kieszeni ...

Kiedyś tak z niczego zaczęłyśmy pewnego styczniowego dnia rozmawiać o duszonkach... ni z tego, ni z owego zrobiłyśmy je... pomimo mrozu chyba z -20*C ... robiły się znacznie dłużej niż zwykle.... Siedziałyśmy u mnie na budowie wówczas, wokół kozy..... Żadnych cywilizowanych warunków....

Było bardzo fajnie.

I teraz też , ni z tego, ni z owego spotkamy się. mam nadzieję.... Już się cieszę :)

Tylko tyle, co bym tego całego garnka nie musiała sama jeść....

Już nie mogłam znieść kilku do kilkunastu par butów ustawionych lub porozrzucanych po naszym jakże maleńkim wiatrołapie....

Kilka dni temu zakpił maż wraz ze mną plastikowe gó.no zwane szafą... Jedna na wędki i akcesoria wędkarskie, drugą szafę na buty.... Mowiłam , że buty nasze się nie zmieszczą.... No a on swoje.... kupiliśmy dwie te szafy..... ( chciałam paxa z ikei... ) mnie buty się nie zmieściły, a i ślubnemu sprzęt wędkarski się też nie zmieścił... Więc z satysfakcją odwróciłam się i skwitowałam, że znowu byty i wędkarskie rzeczy będą się po garażu poniewierać....

Oglądając szafy w Ikei stwierdziłam , że trzeba coś kupić do wiatrołapu... rozmyślania były różne.... Stanęło na komodzie, która od dzisiaj jest w promocji Skoghall i stojak na buty Portis.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/portis-poka-na-buty__57410_PE163438_S4.jpg

Zdjęcie z komody jest na drugiej stronie katalogu, w necie nie znalazłam...

Czytając, ze laski sama skręcają meble Ikeowskie to wzięłam w łapki śrubokręt , młotek i dawaj..... Sama skręciłam, rozkręciłam ze dwa razy i znowu poprawnie skręciłam po to aby za moment wykręcać śrubki które wkręciłam nie w te miejsce co potrzeba...

Za jakiś czas już wiedziałam o co kaman... i nawet końcówka skręca nie po niezłym wku.wie nieźle mi poszła....

Skręcony jest stojak ( zanim ślubny wyszedł ze swojego wozidła skręciłam prawie cały stojak ) i komoda i ustawione to wszysko w wiatrołapie...

Takie małe rzeczy a cieszą....

Dziś rozwalił się mężowi rozrząd w jego aucie.... nie wiadomo czy skończy się na małym remoncie, czy kosztownej wymianie silnika... On bez auta... to my bez chleba... A pomyśleć, że kilka dni temu odebrał samochód z warsztatu po blacharce (Po zeszłorocznym ataku drzewa, i po tym jak w tym roku go ktoś przerysował), robił też wtryski... Kosztowna wymiana i naprawa.....

Zawsze dbamy o auta....zawsze na czas oleje filtry....

Kuźwa a miały być meble do łazienki.....

Nie ma jak to służbowe samochody....