Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piasek drogi, ale chyba z daleka przywieziony

http://www.spedmarket.pl/firmy-transportowe/672.html

http://www.mantrans.pl/

to są namiary na tę samą firmę, ale strona jest tylko główna

mają własną żwirownię w Babicach pod Raciborzem,

do 7 ton to kolega pewnie taniej by podrzucił

z Kotlarni pewnie będzie bliżej, więc transport będzie tańszy

Piasek po 25zł/t, + transport, ale rzeczywiście do mnie kawałek....

O żwirek pojechaliśmy a i owszem.... pan na składzie miał..., ale.... ten co był w kubku do pokazania to nawet ładny, a na placu to szary, brzydki... ale resztka była w innym boksie to i ładna była..., i na tą ładniejszą wersję będę czekała....

Jamles dzięki za namiarki. To z Tychów jest? a cen żwirku nie znasz?

Najbardziej wkurzam się , bo nie mam czym jeździć.... Mąż zarekwirował moje auto... masakra... Szczerze to nawet nie wiem jakim autobusem dostać się do centrum, po ile są bilety, a i ode mnie na przystanek kawałek, więc nogi by mi odpadły jakbym chodziła... i jeszcze nic bym nie zdążyła załatwić.... Dlatego tez nie posprawdzam oferty w Tychach... i gdzieś koło Częstochowy jest żwirownia.... Ale nie wiem gdzie.... Tam był żwir po 50-60zł/t ... i taka cena mi pasuje....

Robi sie opaska wokół domu..... Jeszce jutro jakieś8 metrów, oraz wysypać piasek i finał.... Czekam na matę szkółkarską i na żwirek....

Będę więc zaczynała wreszcie grzebać z rabatami....

Oj jak ja nie lubię grzebać w ziemi... To ja już wolę z kosiarką jeździć... to chociaż jest konkretne zajęcie....

Jamles dzięki za namiarki. To z Tychów jest? a cen żwirku nie znasz? ....

firma jest z Tychów, wykupiła żwirownię w Babicach pod Raciborzem,

przez moją wieś jeździ kawalkada ich tirów.

Cen nie znam, w tym roku nie kupowałem ani żwiru ani piasku, ale i tak

najdroższy jest transport .... ceny za km też nie znam :no:

Dzisiaj pan Bogdan skończył opaskę... Jutro będzie zasypywał piachem i finał....

Czekam od kilku dni na mate szkółkarską.... Myślałam, że będzie na drugi dzień.... :(

No i jeszcze żwirek....

Jutro więc zaczynam wkopywać roślinki na rabacie w trójkącie przy wejściu... Teraz wygląda jak pobojowisko....

Jak dobrze pójdzie to mąż z p Bogdanem zaczną robić drewutnię.... Drewutnia nr 2 będzie większa niż pierwszy model... I dzięki Malci będzie miała daszek :)

Malcia to kiedy jeszcze wpadniesz... Przecież musisz po miseczki...

Jakie Malka robi pyyyszne desery.... Mniiiiaaaaammmmm.... I jak ja mam być szczupła....?

Witam u siebie Dominiko i zapraszam :)

Tynk jest silikonowy z firmy Kreisler a pigment do bazy ( białej ) dodany jest z firmy Knauf nr 10040. Nie wiem czy jest , ale pewnie tak , podobny pigment z Kreislera, ale zobaczyłam na maleńkiej próbce właśnie ten i się zakochałam....

Zawsze chciałam mieć jaśniutkie ekrii na elewacji... Więc i mam...

Jedni mówia , że to śmietanka, drudzy, że złamana biel, a inni że jaśniutkie ekrii.. Ale dla mnie raczej wyszedł kolor śmietanki, mleka skondensowanego, czyli złamana biel....

I cieszę się, ze się podoba :)

Od rana mąż z p. Bogdanem zabrali się za... robienie drewutni :)

Myślałam, ze ten dzień nie nastąpi, albo jeśli tak to nie wiadomo kiedy....

No i wreszcie na miejscu paletowej drewutni tymczasowej stanie porządna... drewniana...

Może dzisiaj skończą..., może nie, ale stelaż powinni przynajmniej zrobić....

Takim sposobem obsypywanie opaski piaskiem zostanie odłożone.... na późniejsze godziny , lub inny dzień....

Choć już widać na elewacji ślady błota, które zachlapał deszcz jednej nocy.... Dobrze, że tynk silikonowy i można go wężem potraktować....