Arnika 07.10.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Chodniczek już jest ... U nas leje jak diabli.... i jest bardzo zimno... brrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.10.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 oo jakie Ty masz fajne cany! ja miałam w ub roku, ale nie wyrosły tak wysoko i były jakies pokraczne i zrezygnowałam, a szkoda bo widze, że u innych pięknie rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.10.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nitka tylko po co mi się od lasu czy drogi odgradzać.. Działkę nabyliśmy z płotem betonowym od lasu i tak zostało... powsadzałam pod płotem rośliny, żeby zielono i kolorowo było... a od frontu też rabatka... tylko tyle, że i mnie jeden obcy samochód na dzień przejedzie jak się zgubi, albo i przez kilka dni nikt nie przejeżdża... Do nas najwięcej przyjeżdżają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.10.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 To zależy jaką masz odmianę kan.. Ja mam taką wysoka, ale muszę poszukać i niską... Ale na tej rabacie koło tarasu jest dobra ziemia i wszystko rośnie jak głupie... Powsadzałam maleńką lawendę w maj/czerwiec, jak połowę dłoni, teraz jest busz... I tak ze wszystkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 07.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No ja bym chciała by mi właśnie to betonowe zarosło. I wtedy było by wrazenie, że moja działka wcale n ie ma granicy i kończy się heeeen za lasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.10.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Arnika, a tak się martwiłaś o swój ogród, widzisz, niepotrzebnie. Wszystko rośnie jak szalone, rabata przy tarasie kolorowa, optymistyczna, taka, jak powinna być tam, gdzie odpoczywasz najwięcej. Zapach kwitnącej lawendy tuż przy leżaku...poezja. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 no ja tez jestem w szoku....jaki masz już busz koło tarasu !!! fajna ta ścieżka sie robi....wszystko się zageszcza.....robi się imponujaco w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dzięki Tolu Zapraszam Częściej Kala.. no busz... będę przesadzać, bo za gęsto i za dużo.... U nas leje, jest ciut powyżej 5*C.... Młody wyszedł na dwór i wrócił się po czapkę z nausznikami... dostał zimową... Mnie nawet po zakupy nie chce się wyściubić nosa... A trzeba i do dziadka do szpitala i spraw tyle do załatwienia, i lodówka pusta... Masakra... A tak się chciało Wiolaszce deszczu... a kysz.. Niech do niej idzie... I rabaty mamy robić.... Mąż z p. Bogdanem kryją onduliną daszek w drewutni ( dostałam ją od Malki - Dzięki Malcia ) Wieki granitowy krawężnik jako stopień do ogrodu obsadzony, dziś rano po nowym chodniczku przemaszerowała Inka i nie ubrudziła sobie łapek, czyli chodniczek był potrzebny i zdał egzamin... Czy u Was też tak zimno i ponuro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Budowanie drewutni zakończone sukcesem Jeszcze tylko przeszlifować dechy i pomalować Wstawione zostało jedno przęsło betonowe, i zmieniana jest brama metalowa z dwóch przęseł na jedno, które zostanie wypełnione deskami i pomalowane... Tylko po to aby od tyły była możliwość wychodzenia, przywiezienia węgla.... Troszkę jesieni u mnie.... Trzeba się zająć tą rabatą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Fajnie, jak widać, że coś się robi koło domku...i serce rośnie właścicielce napewno Rabatka, drewutnia i opaska to niby nie są rzeczy niezbedne ale jak fajnie, że są A na piasek co planujesz w opasce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Na piasek ( jest to wypełnienie, bo ziemi nie mamy i szkoda, a piach był i tańszy) pójdzie mata szkółkarska, a na nią kamyczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Arniko, czy wiesz może jak nazywają się te fioletowe kwiatki ? Róże piękne Czekam na zdjęcie wykończonej drewutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Nie mam zielonego pojęcia. Kupowałam je na targu jako doniczkowe, w donicach padły a w ziemi rosną jak szalone, zagłuszając jodłę obok... I były maleńkie jak je wsadzałam....Połowa róż będzie przesadzona... oby przetrwała.... A na drewutnię to i ja czekam... Poprzednia jest nieskończona... zostało kilka desek do pomalowania.... I raz, ze brakło lakieru, dwa, że mąż i nie miał czasu i mu się nie chciało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.10.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Wtrącę się to fioletowe to Stokrotka afrykańska Osteospermum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Dzięki Gosiu... a to jest jednoroczne czy wieloletnie? bo mówili mi na targu, że wielolwtnie.. i teraz sama nie wiem... czy przesadzić czy wywalić... Muszę pogooglować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.10.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Wieloletnie... w afryce w gruncie wymarznie. Jeśli wykopiesz i do doniczki wsadzisz masz szansę, że przeżyje, ale lepiej kupić nasiona i w marcu wysiać do doniczek albo skrzynek, w maju do gruntu wsadzić tym bardzie, że jest ich całą gama odmian... takie cuda też http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlMYFeSLeC-T1bT5zTiR1QfIl90cA69BocxZzzm52Fdkiex7FXQA http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIAWM-o_SwM4qzg1t0vSFnlOaw6SGqTnop9zZDqM6A2s9r-eISpg http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBj82QhykZsuD9dPI26yVrkl8RYl2GVWv7h73YOf2BoKByjBcqoZSpb-I5 http://www.ogrodowisko.pl/watek/139-osteospermum-stokrotka-afrykanska?page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.10.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Już poczytałam, że jednoroczne.. Ale, że nie są drogie coś koło 3zł kosztowały to sobie nabędę w przyszłym roku. Miałam też żółte, ale te zniszczyły się, pomimo podlewania.. te były w skrzynce i dwie fioletowe też.. wszystko w skrzynce zniszczyło się. Zbiorę może nasiona i wysieję w marcu.. ale ja tak nie lubię flancować... Ja się do tego babrania w ziemi nie nadaję.... Czy u Was rozpoczął się już sezon grzewczy? Wczoraj paliłam w kominku, ale i był kocioł rozpalony na ciepłą wodę... Dołożyłam dużo węgla po to aby mąż puścił mi ciepełko w podłogę... Nie lubię zimna.. a mnie przy temp 20*C jest za zimno.... Więc ogłaszam niniejszym, że u Arniki rozpoczęliśmy ogrzewanie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.10.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Gosia ja chcę rudbekia, jeżówkę i echinaceę są śliczne... Szkoda tylko, że tak wysoko rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Nie szkodzi, że wysoko podsadzisz czymś niższym i piękną wielką rabatę będziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ja wczoraj też cały dzień paliłam w kominku bo przez tą chorobę to mi zimno cały dzień było jak diabli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts