Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeee tam DPSia... od razu kompleksów... Jakbyś Bogdana miała to też by wszystko biegusiem było zrobione... ale on jutro jest ostatni dzień....

Raz, że nie ma więcej co do roboty, a dwa, że ja z kasy wypompowana jestem...

No chyba, żebyśmy jeszcze w garażu sufit robili.... Znaczy ja i on... Tylko materiału brak....

Ufffff

Zrobione wszystkie rabaty... wyłożona folia, zrobione rowki jako obrzeża, a że zostało żwiru to i wysypane żwirkiem część roślin wsadzona.. zostało jeszcze kilka sztuk.... Ziemia z odzysku wysypana tam gdzie jej brakowało, rozgrabiona... wiosną dokupię samego czarnoziemu i wysieję trawę...

Garaż blaszany podniesiony, a pod garażem płytki ułożone jeszcze raz, niżej... Brama od tyłu zabrana do przerobienia zmniejszenia i założenia zamka...,

Lampa z boku domu druga jak idzie się do drewutni założona i świeci i spełnia swoją funkcję (widać gdzie jest węgiel w garażu, i drewno w drewutni) , nogi nie będą się plątały jak będzie się tamtędy chodzić wieczorkiem....

Nie powiem ... Narobili się wszyscy bardzo...

Zostały mi do zrobienia w sumie trzy rabaty.... Przy wejściu wzdłuż drogi do domu z prawej ( dosłownie kawałek i tylko na 160cm szerokości) i lewej strony ( lewa rabata jest pomiędzy drogą do domu a podjazdem do garażu i ma szerokości ok 6 metrów) Po lewej stronie podjazdu... ale tam będzie jeszcze jakiś czas bałagan budowlany... do momentu skończenia kostki... bo wrazie czego będę musiała mieć miejsce gdzie złożyć materiał....

Namotałam... ale już nie mam siły...

Odwiozłam p. Bogdana i zajechałam do dziadka.... Emil usnął... i zabierałam go takiego rozespanego i spoconego....

Już w miarę dobrze... Dobrze, że zajrzałam... Przepisany antybiotyk pił raz dziennie po kłótni z babcią... Ja poczytałam i kazałam pić dwa razy... No i pije...

Nie wie co ma zrobić z opatrunkiem... babcia każe mu to zmieniać, truje jak diabli..

Ja się boję , brzydzę i mogę zemdleć... Nie wiem czy to trzeba ruszać, czy nie...

Na nic trzeba podjechać do szpitala ...

Nawet doby po zabiegu nie leżał....

Miał wieczorem we wtorek wstawiany rozrusznik...

W środę byłam u niego o ósmej..., był słabiutki, język się plątał, kroplówka, monitory, kabelków masa.... miałam zajechać wieczorem... A on o 17.00 dzwoni, że JUŻ JEST W DOMU!!!!

Przyjechał SAM!!!!!!!! Taksówką!!!!!! Co za debil go wypuścił... pielęgniarka pyta się czy nie ma nikogo kto by po niego przyjechał.... Nie bardzo chciała go samego puścić, więc spytała o zgodę lekarza..

Przyjechał z manelami i padł w domu na łóżku bordowy jak burak... jak to usłyszałam to myślałam , że ja zawału dostanę....

Jak zajadę do tego szpitala ( prywatna klinika czy oddział... ) to powiem dwa słowa do słuchu....

Jak Tak można!!!!

A wystarczyło tylko wybrać do mnie telefon.....

Zrobiłam fotki w ogrodzie....

Front domu od północy...

DSC08716.JPG

Wzdłuż dojścia do domu ... Kawałek do zagospodarowania ...

DSC08717.JPG

...i praktycznie cała rabata do zrobienia.... ale to wiosną.....

DSC08718.JPG

DSC08715.JPG

Drzewka owocowe i ozdobne zostały osypane żwirkiem....

DSC08714.JPG

..a rabatkowe obrzeża też dostały żwirek....

DSC08713.JPG

DSC08710.JPG

DSC08708.JPG

DSC08711.JPG

DSC08704.JPG

Widać jeszcze niewsadzone roślinki .... i pomocnica....