Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem... i jak nie zdążę to tak zrobię.... nawet kilka roślin z ubiegłej wiosny dotrwała do wczoraj... wczoraj np wsadzałam cisa.... ;)

Dzisiaj odpoczywam.....

Młode zmusza mnie do upieczenia ciasta..... No to zagotowałam margarynę z mlekiem i cukrem i czekam aż wystygnie..... Znając zycie gorące będzie chciał jeść i kroić... i już zakalec się szykuje....

Jutro więc dalsza część wsadzania roślinek....

Zostały mi 3 tujki, kilka płożących czegoś ... ale wiltoni chyba to jast cokolwiek to jest..., ze 2 sosny bośniackie, kilka kosodrzewin, 2 jakieś trawy.. nie wiem jakie... berberys zółty..., lilje, jakaś bergenia kilka róż... z którymi nie wiem co mam zrobić.... , jakieś szarosrebrna drobne na skalniaki, jakieś szarsrebrne grubsze listki, .. i co jeszcze to nie mam pojęcia....

W sumie to już niedużo.... Skoro kilka razy w tym roku byłam u ogrodnika i ciężarówkę męża załadowaną przywiozłam.... to wszystko stało i czekało na posadzenie do teraz....

Niieeee kiślowca robiłam... no i znowu zakalec....

Mówisz, ze źle będzie się kosić... mam jedynie takie wrażenie, ze skoro kosiarka ma przedni napęd to może zwirek wysypywać spod kół... jak co to go zlikwiduję, albo najadę na rabatę jednym kołem i skoszę trawę....

Nieeee bo boję się, że będzie zakalec... a wczoraj to wcale nie miałam zamiaru nic piec, ale młody tak mnie męczył, że uległam... no i efekt już znasz...

Może rzeczywiście to wina srebrnej blaszki.... tylko skąd ciasto wie, ze jest inny kolor blachy.....

Nie kumam... bo i tak daję folię alu....

No - kawał pieknej roboty odwalony masz przy tych roślinkach.

Jak się to wszystko porozrasta, to będzie istny busz!

Ale fajny busz. ;)

Płot, jak mniemam, jest celowo ułożony frontową stroną do wewnątrz? :)

Tak Alu... Jak idziesz ścieżką do domu to jest szeroka na 6 metrów ( nie wiem jaka długa.. z 8 metrów... ) po lewej stronie , są też na niej wzdłuż ścieżki 3 kabelki na lampy ogrodowe , i kawałek rabaty do zagospodarowania po prawej stronie...

Później jak zdążę to pstryknę zdjęcia, teraz nie mam czasu....

DPSia .. No busz będzie... teraz wszystko przesadzam.. później też najwyżej będę przesadzać....

A kaki miałam busz przy tarasie... Właśnie wzięłam szpadel i z maczetą weszłam... ;)

Idę dalej do ogródka....:wiggle:

Ja tez chcę pogrzebać w ziemi!! ale mąż ma popołudniówki, na działkę daleko i z chłopakami niewiele bym zrobiła;)

rabatki cudne, wiesz, jak one się rozrosną to będzie busz:)))))))))))))

Kupiłam w lipcu cyprysika, nie miałam na niego miejsca i pomysłu, wkopałam z doniczką jak pisała NAdulka:)

Przetrwa:)

pozdrawiam i dawaj przepisiki na placki

Busz przy tarasie usunięty... znaczy przeniesiony...

Kika roślin znalazło swoje nowe miejsce...

Mąż spojrzał i powiedział - Przejrzało...

Pewnie znowu za rok zarośnie....

Na nowej rabacie przesadziłam tawuły...

Posadziłam tulipany pomieszane z czosnkami... Miałam w dwóch doniczkach... jak byłam na turnusie, to teściowa zrobiła mi porządek... włożyła wszystko do jednej... Kiedyś rozpoznałam, teraz ni chu chu....

Wsadziłam jak leciało....

Trudno.... :bash:

Zostało mi jeszcze kilka roślin w doniczkach , głównie kosodrzewinki, które kocham, kilka płożących chyba jałowców, jakieś trawy i 3 tujki...

Moze coś jeszcze, ale juz mi się wszystko myli ... Będę nadal sadzić.... Dziś byłam na badaniach, potem wreszcie dorwałam samochód i tak nie było mnie prawie do 13.00 i jak tu grzebać w ogródku od rana... no może od 10,00

Spakowałam Ci Tar i Kalu roślinki.... Jutro wysyłam... Opakowanie nieprofesjonalne, ale nie miałam w co....

TAR Ty wiesz , że zapomniałam o daliach i powsadzałam już tak jak ma być na wiosnę... myśląc tylko o kanie...

No nic... wyjdę jeszcze na ogródek, tylko niech mróz będzie lżejszy i podumam...

....miejsca to ja jeszcze mam.... tylko tyle, że znowu będzie busz.....

Dzięki Dardurdka... :) Jak się będzie spod kół rozsypywał to rozrzucę go po rabatach.... Albo jednym kołem będę jechała po rabacie drugim po trawie i też moze damy radę...

No za opakowanie powinnam się powstydzić, ale naprawdę nie miałam w co zapakować.... :oops:

....i niech mamie dobrze rosną..., to są dość wysokie rośliny, niech weźmie poprawkę na sadzenie.

Idę garaż sprzątać... ciekawe który to już raz w tym roku...

Hangar jak to napisały dziewczyny, a nawet mój turbolot w tym burdlu się nie zmieści.....

Poza tym zapłaciłam za kartongipsy i mają przyjść w poniedziałek. Pan Bogdan zresztą też i mamy razem położyć sufit w garażu, później go ocieplić, co by już tak ciepełka nie wywiewało z garażu....

Więc trzeba i miejsce zrobić, żeby jakąś drabinkę móc ustawić w tym garażu... , bo na dzisiaj jej nawet nie rozłożysz....

Jak już będzie porządek w tym garażu to będę mogła wjeżdżać do niego i nie będę musiała szyb rano skrobać.... tak jak pod blokowiskiem....

W ogródku cisza.....

Nic nie robiłam... Nie miałam ani czasu , ani ochoty....