Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

No i na dobrych chęciach się skończyło... Wyniosłam jeden worek na strych, 6 worków do przedpokoju i został taki sam bałagan jaki był w garażu.. Mężowi się też nie chciało sprzątać... I jak co to będzie przez niego ;)

Ale do końca niedzieli musi być porządek....

Tylko gdzie ja powieszę to pranie jak wyjmę z tych worków i popiorę....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz... najgorsze, że nie było mi potrzebne przez ponad dwa lata.. no może obrusy by mi się od czasu do czasu przydały... i trochę ręczników...

Wiec przejrzę krytycznie te 6 worków i wyrzucę/ oddam na biednych te 5 co zostaną....

Miałam jechać na TK... i pojechałam, tylko , że o jeden dzień za wcześnie..... no nieźle jestem zakręcona.... Jutro znowu na badania....

Wioluś ja też jeszcze się rozpakowuję, wczoraj ostatnie pudło ciuchów naszykowałam na oddanie - ja nie chomikuje prawie nic, ciuchy jak sezon nie noszone to wydaje, małż to nawet nie zauważa, że mu czegoś brakuje;) dzieci rzeczy też nie trzymam bo i tak jak kiedyś będę miała trzecie:eek: to wszystko nowe kupię:D

w ogrodzie poszalałś:yes::)

ja mam zamiar zimą poplanować a wiosną nasadzać:yes:

Od jakiegoś czasu mam dość zachowania Emila... nic mu już nie pomaga....

Wczoraj doszło do zajścia z kolegom w klasie... niestety kolega zaczął, raz, drugi... Emil wpadł w szał i wbił w niego długopis.... zadrapał go... my wezwani do szkoły..., zabrać Emila do domu.... Nie wiedziałam co mam z nim zrobić... Przemilczałam, wyszłam z siebie dopiero wieczorem.... Puściły mnie nerwy i tak się rozryczałam....

Najgorsze, że jest teraz bez leków... chcemy zobaczyć jak funkcjonuje... z lekami było tak samo... czyli źle... A naćpać go to też nie jest rozwiązanie... Najgorsze, że jak wpadł w szał to nawet nie wiedział co zrobił... ale później bardzo się martwił , pytał o kolegę, płakał... pytał czy krew się mu lała....

Miałam dość i nadal mam dość....

Wczoraj odebrał go mąż ze szkoły, a ja nie bardzo wiedziałam co dokładnie się stało bo dojechałam później..., co mam zrobić, czy nagadać, czy dać karę, jak sie zachować... ugryzłam się w język przez kilka godzin, nic sie do niego nie odzywałam , dopiero razem pogadaliśmy w trójkę.... ja później wysiadłam...

Zastanawiam się kiedy i mnie wywiozą do wariatkowa....

Sam i z dorosłymi funkcjonuje naprawdę super, z rówieśnikami już gorzej, a jak kogoś nie lubi, albo uroi sobie coś, to jest bardzo źle..... Do tego czwarta klasa, gdzie uczyć się trzeba wszystkiego, do każdego przedmiotu inny nauczyciel.... i okres dojrzewania ... masakra...

Ale nie jest on jeden, wszyscy mają problemy, dysfunkcje, sprzężenia... On musi nauczyć się żyć w grupie i zachowywać dobrze z rówieśnikami i innymi osobami.... MUSI....

Tylko skąd ja mam brać na to wszystko cierpliwość, skąd ma mi się wszystkiego chcieć.... Wole stokroć komputer, bo on nie krzyczy.....

Znam, znam go dobrze..... Oj ... nawet bardzo dobrze...

I mówicie, ze dam radę....

Dzięki za dobre słowo ... :)

Byłam na rozmowie z psycholożkami... Będzie ciężko... Tylko witki opadają...

Pojechałam dziś do Ikei.... po regały do spiżarki... Emil wymyślił sobie, że mam mu kupic łóżko... nowe łóżko.... dobrze ponad godzinę musiałam gimnastykować sie, że mu żadnego nowego łóżka nie kupię, raz że nie mam kasy, dwa, że jestem turbolotem i regały się juz nie mieszczą... a trzy to ma łóżko i koniec... Znowu wojna...

I niech mądre ludzie powiedzą co ma matka zrobić w takiej sytuacji????????

Kazali nie poddawać się... Nie poddałam, ale żadna mądra głowa nie miała takiego problemu... I nikt nie wie jak to jest...

Ludzie się gapią, ten krzyczy, że chce,.... i koniec...

Skończyło się na kupieniu stoliczka ... mogłam mu go kupić... Ni miał stoliczka w swoim pokoiku... ale łóżka NIE !

A psychiatra mówi, że tłumaczenie nic nie pomaga, bo do niego nie dociera jak jest zablokowany....

A jak mi nerwy mają się zablokować.....

Chyba zacznę biegać po sklepach sama.. ale z drugiej strony on też musi się uczyć, że nie wszystko co sobie umyśli dostanie i musi wiedzieć jak zachować się wśród ludzi...

Choć 1-1 zachowuje się świetnie i świetnie sobie radzi....

A teraz mam skręcać te regały i basta....

Jestem zmęczona....

A powód zakupu regałów... - te regały garażowe / magazynowe co to kupiłam jak się wprowadzaliśmy załamała się półka pod ciężarem papryki w słoikach.... Ciekawe kiedy by to wszystko runęło... a pierdolnik wyglądał jak pierdolnik i już nic nie dało się znaleźć.... Więc najwyższy czas go wreszcie uporządkować....

I wpadły mi w ręce jeszcze nowe obieraczki do warzyw oraz wyciskarka do czosnku... nooo miodzio... wreszcie coś fajnego wymyślili do wyciskania czosnku...

Uffff... jeden regał skręcony.....

Jutro kolejne.....

I najpierw wszystko musi wyjechać ze spiżarki, włącznie z zamrażarką , a później powstawiać regały i wjechać z zamrażarką... i poukładać na półkach...

Sporo pracy... i będzie bałagan, żeby później było poukładane.....

Bobra... spadam spać, bo jestem wykończona...

Jutro oby był fajny dzień....

Rano pobudka...

Mamoooo skręcamy regały...

A miałam spać do 10.00... :(

No i skręcone dwa.... i trzeci prawie też... ale brakuje jednej półki i jakiś metalowy krzyżak do wzmocnienia regału okazał się być pęknięty....

Nic to trzeba będzie jechać do Ikei.... Oby Emilowi nie wpadło do głowy jeszcze raz łóżko....

Muszę jeszcze kupić jeden regalik bo się zmieści , a przyda się na ten pierdolnik, oraz muszę jeszcze kupić jakieś / jakąś półkę nad zamrażarkę....

A na razie pokazuje co już udało mi się zrobić.....

DSC08728.JPG

Pierdolnika, który jest w salonie, kuchni i przedpokoju za nic nie pokaże.... Bajzel jak diabli.....

Dokupiłam półkę i jeszcze jeden regał, a mąż niech to wszystko poprzykręca do ściany i niechaj zrobi półkę nad zamrażarką....

Nawet Emil nie darł się o łóżko, bo jadł loda i zajęłam mu ręce stelażem do regału... czyli inaczej deskami..;)

Nie miał rąk i nie miał kiedy się rozglądać za łóżkiem... weszłam dołem i zabrałam co trzeba , przeleciałam przez kasy... Ot i tyle byłam w Ikei....

Ufffff

Idę kończyć obiad, sprzątnąć ten piertdolnik....

Skończona spiżarka....

DSC08729.JPG

DSC08731.JPG

DSC08732.JPG

... No jeszcze nie tak do końca... bo potrzebna jest jeszcze półka/ półki nad zamrażarką... ale to już musi się wykazać ślubny...

Bo ja z Emilem zakupiłam regały, Emil z moją w sumie niewielką pomocą poskręcał, powstawialiśmy je na swoje miejsce..., i jest git :lol:

To wszystko pod nieobecność męża... Wrócił... i podobało mu się, ale stwierdził, że jeden regał mógłby być płytszy... No to niech sobie go skróci....

Rośliny te co są w doniczkach zadołowane, podlane i będą czekały do następnej wiosny...

Kartongipsy przywiozła Casto, ale , że dziś jest poniedziałek, to p. bogdan do pracy nie przyszedł... Jak zwykle...

Więc płyty leżą i czekają...

Jakbym miała taką umiejętność jak Monia to może i bym sama to położyła a tak muszę czekać na Bogdana... tylko tyle, ze nie mam pojęcia czy on to potrafi zrobić... bo ja je wiem po co to wszystko i co się z tymi dynksami robi...