Arnika 14.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 I kilka fotek z garażu... Te regały zostały do posprzątania... ale to może być w bliżej nieokreślonym czasie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.11.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 nooooo gratulacje może mi się udzieli wena na uprzątnięcie garażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.11.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 O matko, jaki u Was porządek... Załamałam się, wychodzę z tego wątka, u mnie syf i burdel, ja pie..olę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dzięki Pasiulku Dpsia... jaki tam porządek...? Na regałach nie tchnięte..... I nie wiem kiedy będzie wena na sprzątanie dalsze.... Na regałach widać jaki bałagan... Nawet nie powinnam pokazywać... ale z drugiej strony było tak zagruzowane, ze nawet wejść się nie dało , a teraz wszystko się zmieści.... No i gitara.... Byłam dzisiaj za kaflami do kuchni... przechodziłam i obmacałam chyba wszystkie kolekcje te co mi w oko wpadły... I wychodzi, ze podobają mi się fusion z Opoczna ... te białe są sliczne, a i ich dekory... mmmmm super są... Ale czy nie sa za bardzo łazienkowe... Ni i macałam i chodziłam w ręce z majoliką... Chyba najlepiej jeśli chodzi o dotyk mnie te płytki najbardziej sie podobają.... Nooo i mam zagwozdkę.... Majolika jest w rozmiarze 11,5X11,5cm... Dekor żaden mi nie podszedł... ale ta jej nierówna szkliwiona faktura... mmmmm rozmarzyłam się... Nawet wzięłam do domy jakieś srebrne metaliczne kafeleczki 10X10 cm a mają fajne rubinowe wstawki w dekorach... supr to jest.... no i przywiozłam podstawową płytkę z fusion z Opoczna... Postawiłam wszystkie płyteczki na blacie na stojąco.... no i jak na razie biała majolika wygrywa.... Mnie się podoba.... Ale jeszcze kafli nie klepnęłam.... szare przymierzałam... i nieee ... Nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa... i będę szukała dalej.... Podjadę jutro jeszcze do Casto i kupię może jeszcze ze dwie jakie płytki, które chodzą mi po głowie.... Przymierzę i zobaczymy.... Najważniejszym wydarzeniem dnia było to, że Emil był dzisiaj baaardzo grzeczny w szkole... Dostał uśmiechnięte buźki ze wszystkich przedmiotów i nawet pochwałą wpisaną do zeszytu.... Nigdy wcześniej się to nie zdarzyło. Byłam i jestem niesamowicie dumna z niego i zadowolona. Pochwaliliśmy go i w nagrodę pojechał do kolegi ze swoim nowym jeepem zdalnie sterowanym... Zabawę chłopcy mieli i radochę... Jak obydwaj chłopcy będą grzeczni to kolega przyjedzie do nas w piątek i sobotę.... To będzie wesoły dom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Brawa dla Emila:) poprosimy płytkowe fotki poglądowe:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ... oo garaż pierwsza klasa. My od weekendu też już garażujemy pytanko mam o hak na rower bo widze, że wisi - jaki to? gdzie i za ile i czy da się wieszać 2szt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Nitka... hak z Casto taki podwójny dość długawy, ale tylko na jeden rower... i muszą być dwie sztuki na dwa koła, ale wykombinowaliśmy że drugi rower powiesimy na jednym haku zamiast wertykulatora. Jest przymocowany wyżej i rower wisi za jedno koło pionowo. Nawet łatwiej się go dało powiesić niż ten rower za dwa koło. Niestety trzy rowery jeszcze stoją na podłodze... Trzeba coś innego opracować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mała fotorelacja kafelkowa... Wszystkie trzy płytki na ścianie koło indukcji... Majolika położona na trawie.... ... a tu na podłodze na Affronach... ... i bliżej na ścianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.11.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 mnie się podoba ta jasna mozaika do tych szafek chyba najlepsza i do charakteru całego wystroju domu - ale to tylko moje zdanie - a inni co śpią ????!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.11.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Cześć pooglądałem garaż ... ... jak dla mnie to salon ... ... ale ja jestem inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.11.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Arniko, też mi dech zaparło na widok garażu...Ty tam weselisko wyprawić możesz ale najważniejsze, że wykończony i prawie posprzątany - co tam regały... A co do płytek pokazanych, to mi najbardziej pasuje ta duża płytka z lewej strony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.11.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ...Ty tam weselisko wyprawić możesz ... ... i zaprosić mój zespół do grania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A już myślałam, że wszyscy o mnie zapomnieli... Mnie najbardziej jakoś ciepło, to ta majolika... jest taka jaśniutka, przełamana biel z beżowo szarawym zabarwieniem... Jak ją pomacałam tak została w moich rękach chyba przez dwie godz. w sklepie i z nią wyjechałam... No i popatrzę jeszcze co by mi wpadło w oko, ale jakoś niewiele... no i jak wpadnie to przywiozęi pstryknę fotki.. A ta biała kafla z lewej.. no ma wzorek po całości delikatny, ale go wcale nie widać... są też już wypukłe dekory... to Fusion z Opoczna. http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k111&m=220 Na białej kafli kompletnie nie widać wzorku... popatrzeć trzeba na kolor... Zobaczę jeszcze inne.... Dodam, ze kuchnia miała być i chyba jest pomieszaniem stylu... nowocześniejszego, ale nie nowoczesnego i takiego ciut ... no jakby z przeszłości... Mam do powieszenia gdzieś na półeczce, której jeszcze nie mam.... starą szalkową wagę, jakiś stary zabytkowy tasak, toporek... ale te rzeczy są do oddania wo wypiaskowania i pomalowania... Myślę, że źle bum się czuła w całkiem nowoczesnym kierunku... Długo nad tym myślałam... Bardziej kocham mój stary stojący tykający i bimbający zegar w salonie niż np elektroniczny.... Jeśli poszłabym w tą majolikę to morze podrasowałabym ją jakąś mozaiką... może szarą, może czarna.... jakiś rządek lub dwa albo trzy.... tylko na ścianie z indukcją i tylko jako szlak na końcu wykończeniowy.... Powiadasz, że garaż to salon.... Ma jakieś 50m2... salon w ciut innych wymiarach bo 5X10 czyli też 50m2, ale za to jest tak wysoki jak dom... nooo można by było zrobić wesele... jak nic... w salonie jeść, w garażu bawić się do białego rana... Nooo jak nic.. i mam dwóch chłopaków... jeden już dorosły więc kto wie, kto wie kiedy i gdzie Obym jeszcze babcią nie musiała zostać.... Oj nie... bo na babcie to ja się jeszcze nie nadaję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Arniko, to obyśmy szybko babciami nie zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Amtla... oj NIE... nie nie nie... ja się nie nadaję... babcie pierogi robią, bajki opowiadają cierpliwość mają ... a ja nie posiadam żadnej z tych cech... Nooo załatwić mogę za sponsorować coś, pójść w odwiedziny, zabrać na spacer, ale zostawać, gotować... NIE... absolutnie nie...Ja się na babcię jeszcze nie nadaję... dorosnąć musiałabym, ale wole powolny proces, niż przyśpieszony kurs.. I niech tak zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.11.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Chciałabym Wszystkim Tym, którzy oddali 1% dla Emila za rok 2011 serdecznie podziękować. Właśnie Fundacje przekazała nam info o wpłatach. Ponieważ nie ma napisane od kogo więc dziękuję Tym , którzy przekazali go i Te osoby wiedzą Napiszę z których miast zaksięgowano wpłatę: Dąbrowa Górnicza, Katowice,Będzin, Częstochowa, Olkusz, Sosnowiec, Warszawa - Praga, Chorzów, Zabrze, Rybnik. Już zaczął Emil dzisiaj terapię indywidualną u psychologa. Nie wystarczy na przyszły rok wyjechać na żaden turnus, a o tym najlepszym już mowy nie ma... ale dobrze, że na kilkanaście wizyt wystarczy , czyli na jakieś 4 miesiące raz w tygodniu Według mnie teraz właśnie psychologiczna terapia jest mu bardzo potrzebna... Szkoda, że tylko jest prywatna... Edytowane 17 Listopada 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Majolika do tego co piszesz ( jak chcesz , żeby wyglądała Twoja kuchnia) bardziej pasuje. A ja już mogę zostać babcią Pierogi można kupić Bajki można kupić A co do cierpliwości - jak zobaczysz takie śmiejące się do Ciebie oczy, to i cierpliwość się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.11.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Wioluś jak dla mnie to też majolika - już wczoraj wpadła mi w oko;) a po tym czym chciałabyś jeszcze dopieścić kuchnię to na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.11.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Wróciłam do postów z czerwca zeszłego roku, bo tam też kuchnię wałkowałam, a, że nie miałam kompletnie pomysłu i nie widziałam całości to zostawiłam temat kafli.... Tam wtedy Irma proponowała Vivesy Muggat, i Cerkolor, i Majolikę razem z Myszą... Cerkolor taniutki jest, ale... ale beżowy i myślę, że za dużo by było tego beżu... Na podłodze, meble tez naturalny dąb... i beżowe kafelki.... nie ... mówię nie.... Więc podjadę ( tylko nie wiem jeszcze kiedy... ) do Casto i do jeszcze z jednego płytkowego sklepu i pooglądam.... Może coś wpadnie mi w oko.... Puki co... wygrywa Majolika.... Tylko dawać jej wykańczający pasek nad kaflami i nad indukcją np z mozaiki, czy cygaro szklane, czy nie dawać nic.... A mozaika i listewka to jaki kolor? Narendil.... jakbym mogła Ciebie prosić, abyś zaczarowała w kompie te obrazki z moją kuchnią i wkleiła majolikę ... całość pod szafkami, dalej na ścianie z indukcją, i pod okap wysoko.... Proszę, bo sama nie potrafię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 18.11.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Arniko ale porządek w garażu po naszym ledwo się chodzi taki bajzel A tak przy okazji - zadowolona jesteś z tej płyty??? Bo planuję taką samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts