Arnika 10.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Jakoś tak dziwnie mi jest ostatnio... Gdzie nie zajdę to jakieś przeziębienia, choróbska... My na szczęście zdrowi.... , no może Emil miał katar, ale też nie wielki i mąż jest przeziębiony... no jak chłop w domu chory... to... ... no.. wiecie... Ale on chory to nie jest Dziadek mój dzisiaj przyjęty do szpitala na koronografię... już czwartą... a dopiero jest po zastawce... Już po zabiegu... Ja mam turbolota na serwisie i trudno mi do niego podjechać... ale jutro choćby nie wiem co... Babcia na jakieś zastrzyki do szpitala jeździ... nie wnikam... ale trzeba ją zawieźć... Czy to taki czas czy taki wiek, że zaczynają chorować ? ? ? Z rzeczy budowlanych to byli panowie u nas od solarów... i lekko mi włosy się zjeżyły... Ceny jakie mi podawali przed dofinansowaniem z jakichś środków, są jak dla mnie kosmiczne. Jestem ciekawa jak u innych wyglądały ceny solarów... Ile bez dofinansowania a ile z dofinansowaniem? Ponieważ sami ze znajomym robiliśmy kotłownię i bufor i wszystkie podpięcia to może i o solary też się pokusimy... Pan solarowy był zdziwiony i to nawet baaardzo, że wystarczy wiaderkiem węgla nagrzać wodę w lecie raz na 3-5 dni ... zależy od ilości wsypanego węgla, i od ilości wychlapanej wody... i półtorej wiadra na dobę w zimie... Oj po raz pierwszy widział chyba takie rozwiązania... Nawet do istniejącego buforu naszego nie chciał się podłączyć tylko robić drugi... tylko pytam się po co mi aż tyle baniaków z wodą w jednej kotłowni...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.12.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Jeden będzie wisiał tu gdzie ten co się Yokaście nie podobał... a drugi nad stołem. Aleś Ty pamiętliwa! Moje szczęście, że tak wnikliwie czytam . Musiałam trochę nadrobić, bo ciężej mi zawsze trafić na dzienniki . Garaż ogromny . Wybór płytek do kuchni trafny, mają ładną powierzchnię. Mniej podoba mi się dekor i brak kontrastu ze ścianą, ale jednocześnie jakoś wewnętrznie BARDZO ucieszyło mnie, że Wam się podoba. Nie wiem czemu, tak już chyba mam. Każdy powinien mieć to co lubi . Teraz idę czytać dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.12.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Doczytałam, ale nawet nie mam siły się rozpisywać, późno już. Za Emila cały czas trzymam kciuki, żeby było ok. Masz półkę w garażu - gratulacje ))). Solary nic nie napiszę, grzejemy kominkiem, a dzięki mojemu porannemu wychodzeniu po drewno już wszyscy sąsiedzi wiedzą jaką mam piżamę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Yokasta... dobrze, że mamy różne i inne gusty... Może dekor jest i od czapki, ale jakoś taki ciepły jest i jakby były same majoliki to by było jakoś tak mdło. Mnie w nim zachwyciła wypukła fakturka, dekory są ręcznie robione i ręcznie malowane... Nie daję pod ocenę na forumie np w wątku pokażcie swoje salony albo kuchnie, gdzie bardzo często dziewczyny krytykują właścicieli... Szczerze bałabym się tam pokazać.... Każdy robi na miarę jego upodobań, kompromisów ze ślubnym , gustu, i często niestety i kasy.... Ten ostatni kompromis to bywa tak, że za dobrze nie wychodzi.... Nie kosztowały mnie te kafle fortuny, więc i podwójnie jestem zadowolona. Cieszę się z wizualek Narendil, bo wiem, że w ciemnoszarych płytkach bardzo źle bym się czuła... Teraz będę dumała nad lampami.. ale chwilowo kasy brak... A jak kasa będzie to nie wiem dlaczego, ale wolałabym ją spożytkować właśnie na solary, niż na kryształowe żyrandole do salonu... Choć nie powiem, baaardzo chciałabym mieć już skończone... ale ze skończeniem wiąże się jeszcze sporo kasy, a solary to już użytkowanie, i oszczędności, i to, że nie trzeba będzie węglem w lato palić.... A z Emilem... raz jest lepiej raz gorzej... przez co i mama czasami doła załapuje.... Ot taka przypadłość.... Zrobiliśmy już tak dużo... zawsze jest jeszcze coś do zrobienia... I dobrze... Tylko teraz jakby coraz bardziej kasy brak... Natomiast pocieszające jest to, że małymi kroczkami idziemy do przodu... A półką w garażu to mnie mąż zaskoczył jest na chemię ogródkową i takie tam.... Garaż powiadasz, że jest ogromny... jakoś mi się nie wydaje... Jest taki normalny, taki w sam raz... nawet mógłby być większy.... Siedzę w domu, czekam na kuriera z odkurzaczem, i na wiadomość od mechanika, że wyregulował mojego turbolota... Siedzenie ze świadomością, że jestem uziemiona... jest nie do zniesienia... Już bym pewnie gdzieś wybyła... a tak siedzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.12.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 To jak któraś będzie na jakimś fajnym filmie, na którym można się pośmiać... to proszę dajcie mi znać. Ja lubię lekkie komedie. Cześć Arnika My byliśmy w sobotę na dwóch komediach. Amerykańskich, żeby od razu było wiadomo czego się spodziewać jedna - jak to mój mąż streścił - o zepsutej nowojorskiej kuli sylwestrowej na times square, a druga o tym, jak to dzielne amerykanki dwoją się i troją, żeby być supermenkami i w pracy i w domu Generalnie to słodyczy i dosłowności mieliśmy po kokardy:D Jeszcze może gdybyśmy je oglądali z miesięczną przerwą to byłoby ok, ale podwójna dawka nas zemdliła. Gdybyś miała wybierać między "Sylwestrem w NOwym Yorku" i "Jak ona to robi" to chyba mimo wszystko polecałabym ten drugi film, chociaż oba łaczy ta sama aktorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ooo to dobrze wiedzieć, że będą mnie boczki na filmie bolała ( to tak jakbym na fitness poszła;) ) Elena... a czy Ty czasami nie miałaś do mnie zawitać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Arnika, i cały czas mam taki zamiar, tylko jakoś wybrać się nie mogę w tą podróż, bo ciągle coś w pracy na miejscu mnie zatrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 To daj wcześniej znać...Jutro mam pełno rożnych zajęć, a w środę idę pomyć okna u babci i odgruzować jej dom. Jest tego może z 1/6 tego co u mnie, ale zejdzie mi sporo z tym wszystkim. Pewnie jeszcze pranie będzie trzeba zrobić, bo babcia nie może zajarzyć, że pranie trzeba włożyć brudne do pralki, a nie prać w rękach i dopiero później do pralki... ot.. ona uprane w rękach pierze w pralce.... Więc mam dniówkę jak ta lala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Właśnie wpadłam na pomysł i wszystkie moje kryształy i inne dynksy włożyłam do zmywarki na szybki program... wyjmę za godzinę i włożę następne...Będzie biuro posprzątane ... U babci, że ma mnóstwo szkliwa nie użytkowego , a ozdobnego, i że nie ma zmywarki... to proponowałam jej, żeby do pralki włożyła... będzie umyte i wywirowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Wusia o czymś takim myślałam kupić do konta w przedpokoju.... http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/76/02/46/1976024605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 mieli takie różnej wielkości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 boszsz za mały garaż mój to jest mały - nawet nie wiem czy nasz galaxy wejdzie;) mamy zamiar w weekend spróbować.... własnie ostatnio stwierdziłam do małża, że jesteśmy pierdoły bo nie zrobilismy garażu dwustanowiskowego:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.12.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ja mam dwustanowiskowy co = się z duuużym bałaganem.... Samochody zwykle są na podjeździe... ale zimą ja nie mam zamiaru skrobać i odśnieżać... mąż to ma tylko jedną wielką szybę... a ja odśnieżam wszystko...Ale garaż w razie godziny W może być przeznaczony po remoncie na mieszkanie dla jednego z chłopaków. podłogówkę ma, odpływy ma, wodę poprowadzoną ma... tylko okna wybić i zmiany niewielkie.... no i oczywiście osobne wejście... miałby jeden z nich mieszkanie o pow 50m2 w blokach to już fajne dwupokojowe....Pasiulka i nie martw się tym garażem... wszystkie gotowce są na CC a nie na samochody. Ja specjalnie powiększałam, bo mój kombik wówczas i mężowy to by do połowy tyko weszły... A gdzie graty, rowery , kłady i w przyszłości wymarzony motor męża ( nie pozwoliłam mu go mieć i zawsze kasę wydałam bo nie miał gdzie parkować, kiedyś powiedziałam, że może sobie motor kupić jak będziemy mieli garaż i dom)... Mamy dom.... Słowo się rzekło... ale kasy nadal nie mam... a on zbiera każdy zaskórniak;) Oooo widzisz Wunia... takie to do kąta przy kotłowni na zakręcie u mnie by pasiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.12.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 .... nawet nie wiem czy nasz galaxy wejdzie;) mamy zamiar w weekend spróbować.... a za ścianą salon czy ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.12.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Arniczko, fajne masz plany dot. garażu )) Doła nie łap, a kasy to wiesz...większości brakuje. Ja ściubię na każdy element a brakuje takiej masy, że szkoda gadać . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 arnika, byłaś ciekawa psia. wrzuciłam fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.12.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 a za ścianą salon czy ogród zależy za którą właśnie to najgorsze, że spoko dwustanowiskowy by wszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.12.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Przywitać się przyszłam Kurczę, genialny pomysł z garażem. Czemu moi rodzice na to nie wpadli? Miałabym jeden kredyt mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.12.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Wiolcia i co z choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts