Amtla 18.12.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Trzymam kciuki, żeby nocka przyszła ze zdrówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 18.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Życzenia zdrówka Emilowi zostawiam! A Tobie, Arniczko, spokoju Ładna choinka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.12.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Zdrówka dla Emila Na choince są moje ulubione świąteczne bombki - muchomory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 jak tam zdrówko Emila dzisiaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.12.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wiola, streść mi ostatnie 15 stron, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.12.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Halo? Odsypiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 19.12.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam,[/url] Arnika chciałem zapytać z jakiej firmu macie okna i czy je polecacie? NIe znalazłem w dzienniku niestety informacji. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam Wszystkich Po kolei... Emil już zdrowy.. tak myślę, że szybko go puściło min dzięki suplementacji... Jutro do szkoły młody a mama na szkołę dla rodziców.... ... znowu dadzą mi popalić... Już mi się nie chce tam chodzić, bo jest mi bardzo przykro... Odsypiać nie odsypiałam, bo nie mam czasu... I nie mylić nie daj co z okresem przedświątecznym... w tym kierunku kupiłam nowe oświetlenie choinki w postaci 200 led i powiesiłam z młodym na choince + łańcuchy. Temat choinki zakończony... Co prawda... choinka u nas to istny misz masz... jak to wczoraj na filmie jedna damusia określiła... "jest taka jak w Meksyku u prostaków".... Ale u nas zawsze choinki były kolorowe Witaj Fenix2 ... widzę , że gdzieś obok budujesz skoro z mojej betoniarni miałeś mieć beton... nie doczytałam kto u Was lał... Nadrobię zaległości. Chętnie pomogę... Okna mam z Śląskiej Fabryki Okien KNS... okna jak okna... są dobre i sporo tańsze od Krakowa. Wybraliśmy model szerokich ocieplanych ram i trzech szyb. są ciężkie jak diabli. Panowie fajnie je zamontowali i wszystko by było super, gdyby umieli kleić na taśmy... choć u mnie już się nauczyli, ale pewnie już kleić nie będą chcieli.... Kona miały kilka niedociągnięć, ale serwis przyjechał i doczyścił wszelkie zadziorki. Ten się nie myli co nic nie robi. Okna zamawiałam w Zabrzu, ale mają też sklep w Bytomiu... Ode mnie spory kawałek, ale osobówką śmignęłam a miałam w kieszeni z montażem na taśmy soudal czy jakoś tak o ponad trzy tysiące taniej... a profile okien to nic innego jak Veka..., to są te same profile z których robi oknoplast Kraków... Więc wydaje mi się, ze warto było zaoszczędzi to jest jednak sporo kasy. Fakt... panom kazałam dorobić takie specjalne podpórki pod okna tarasowe Po 3 sztuki na okno.... , bo okna są ciężkie jak diabli. Okna tarasowe są dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem... co bardzo przydaje się podczas wynoszenia czegoś do lub z domu... Z okien jestem zadowolona... są grube, nie słychać hałasu nawet wiatru czy deszczu... Malcia... ostatnie 15 stron... Hmmmmm Emil daje w kość, ale to nie nowość... Dostaje nowe leki... i jest lepiej... Będzie miał indywidualne nauczanie... myślę, że od stycznia już będzie... bo załatwiania cała masa... Ja robię badania.. i nic nie widać, żeby mi coś było... a jest mi coś.... skleroza... Najważniejsza zmiana to mam kafelki w kuchni, ale to nie Twoja bajka.... mnie się podoba Mam nową choinkę i już jest ubrana... bałagan mam , a jakże... do świąt jeszcze masę czasu... Nic chyba więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dobrze, że Emil w porządku. A u mnie choinka taka sama jak u Ciebie co roku - w myśl zasady,że na jednokolorowe się napatrzę w hipermarketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ooooo masz racje Wszystkie modne są ... jakieś takie monotonne.... wieszane zabawki w sposób... poukładany i najlepiej ze stylistą albo architektem wnętrz;) A ja mam swojską, naszą, jest cały misz masz... Bombki pamiętają co niektóre dzieciństwo męża, niektóre na naszej choince mają po 20 lat... i są to nasze cacka.... Może kiedyś przywiozę od dziadków moje zabawki choinkowe z mojego dzieciństwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.12.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Co prawda... choinka u nas to istny misz masz... jak to wczoraj na filmie jedna damusia określiła... "jest taka jak w Meksyku u prostaków".... Meksyk to piękny kraj! Kiedyś tam pojadę... Jak już będę bogata i spłacę wszystkie kredyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.12.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Znaczy masz urwanie zadka ? czyli tez nic nowego. Ważne,że Emil doszedł do siebie. Choinka.hymmmmm lubię takie klasyczne z bombkami w róznych kształtach z cukierkami,orzechami i łańcuchami z bibuły i słomy....ale w tym roku daruje sobie choinkę, w ogóle świąt nie czuję a i oficjalnie i publicznie obiecuję,że wpadnę na kawę,musisz opowiedzieć mi o szkole dla rodziców - jeśli oczywiście jeszcze mnie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 do mnie to zaraza czytaj Malka nie wpadnie na kawę Wiola u mnie będzie taki sam pierdolnik na choince, bombki, kokardki, słomkowe ozdoby, łańcuszki z koralików, masa solna co chcesz do wyboru:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Chcę ciebie... Chcę Wpadnij... szkoła... no cóż.... mam tyle przeczytanych książek, tyle turnusów, tyle szkoleń i odnośnie młodego i rożnych biznesowych i psychologicznych, że to co psycholożka mówi to ja to wszystko wiem... tylko dlaczego my tego nie stosujemy, kiedy młode wyprowadzi z równowagi i kiedy np upierdzieli sobie podczas zakupów w Ikei ( regały do spiżarki jeszcze kupiłam i mam już w pierdolniku ładnie... ) , że on chce łóżko... mam mu kupić nowe łózko... Klnie, piszczy, płacze kłóci się ze mną, próbuje mi przemówić do rozsądku, że jemu właśnie dzisiaj jest niezbędne łóżko takie jak w sypialni do spania w jego pokoju... On chce nowe... I co ja mam z nim zrobić? Żadna psycholożka mi nie odpowiedziała na to pytanie... Musiałam sama się gimnastykować i przekonać, że bez łózka musimy wrócić do domu... I masz jeszcze audytorium masy ludzi, którzy obserwują co to dziecko wyprawia, jak ono się zachowuje.... Noszzzz.... ręce opadają... Chodzę bo muszę... Nie podoba mi się, że pani psycholog przygotowała sobie konspekty 15 lat temu i taką szkołę dla rodziców organizuje dwa razy w roku... Nic nowego, tylko sztampa.... A ja chcę wiedzieć jak w danym momencie mam się zachować, co robić, jak opanować jego emocje... Bo jak jego opanuję to ja jestem cierpliwa... Jak jego się nie da uspokoić, a czasem nie potrafię, to i anioł byłby wqur..ny, tak potrafi wyprowadzić z równowagi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wusia... wissss coooo... bo Ty nie na tej wsi mieszkasz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Arnika dziękuje za wyczerpującą odpowiedz. Będę musiał zastanowić się nad ich oknami. Też myślałem o Oknoplaście ale ceny mają wysokie. Buduje w okolicach TG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 To w sumie masz do nas niedaleko Powiem tylko tyle, że okna są cieplutkie.... Ale nie każda firma klei taśmy przy oknach. Mnie ta przyjemność kosztowała jakieś ... 3000zł... Nie wiem czy dziś bym nie postawiła na zwykłe taśmy takie srebrne przyklejone do muru i do ramy okiennej... bo za taką taśmę zapłacisz... no powiedzmy 30-50 zł za rolkę, zużyjesz... może dwie i sam przykleisz... a panowie nie bardzo umieli to kleić. Znaczy te oryginalne z soudala... Ja byłam ich pierwszym klientem. Dlatego dałam taśmy... bo po jakimś czasie pianka się utlenia i wtedy czuć że przy oknach wieje... Niby zatynkowane, niby okna obrobione... ale gdzieś jest mikro wentylacja... Aaaa i co do koloru to wybraliśmy wenchester... do złudzenia przypominają drewniane okna... nie są pomarańczowe jak złoty dąb, i nie są ciemne jak orzech. Tylko trudniej było wówczas do nich dobrać drzwi i bramę garażową... Ale zawsze można pokombinować z kolorami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Tar... ja chyba zaczynam czuć oddech nadchodzących świąt....I patrzę z niepokojem.... Ale dobrze będzie...I dodam, że wcale nie chodzę po marketach... nie mam czasu i potrzeby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.12.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/11/c5bcyczeniowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts