Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Dziewczyny za życzenia :)

Można by było rzec... święta, święta i po świętach....

Dobrze, że nie głupiałam z przygotowaniami , ilością potraw , ilością ciast i mięs pieczonych...

Objedzeni jesteśmy mimo to niesamowicie....

I po raz pierwszy nie byłam padnięta w wigilię na pysk, byłam szczęśliwa, że cała rodzinka usiadła razem i wszystkim bardzo smakowało...

Teraz tylko jeszcze przeżyć sylwestra... i wracamy do normalności ;)

Aaaa i zapomniałabym... aby składane na wigilii życzenia wszystkim się spełniły :)

Witam poświątecznie :)

Młode dostało kasę pod choinkę ( najbardziej nie cierpię otrzymywania pieniędzy ... i dla mnie i dla chłopców) , jest to jeden z gorszych podarków... wówczas muszę iść i wydać kasę... koniecznie natychmiast... i niestety bardzo często aby coś można było kupić to muszę dołożyć sporo...

I tak też było w tym roku...

Młode kasę dostało, a mama jeździła ponad pół dnia po marketach za... no właśnie za czym...

Młody chce swój TV, a ja nie bardzo chcę się na niego zgodzić to raz, a dwa, że mu ze 3-4 X brakuje kasy....

Hhhhmmmmmm...

I będzie nazywało się, że od cioci czy teściów...

TV nie kupiłam... z czego jestem zadowolona... młode więc wpadło na genialny pomysł aparat cyfrowy..., ale jakby też mało kasy... no to wpadł na pomysł wydania na fajerwerki... a tego z mamą nie kupi... no prę dej z tatą piromanem...

i skończyło się tylko ba bieganiu po marketach i oglądaniu, no i oczywiście marudzeniu....

Ale i tak uważam za sukces, bo przemierzyłam ze trzy duże markety i nic nie kupiłam, ... znaczy oprócz coś do przegryzienia....

Czyli kasa została i problem zakupowy powróci....

Trzeba by było wysłać teściową niech się użera z nim i biega po marketach.... Nic rozsądnego nie kupi, albo będzie musiała dołożyć....

Co mnie bardzo zaskoczyło... w marketach tłumy jak nie wiem... mnóstwo ludzi w media... ale i po realu czy Auchan też dużo.... Ludzie zachowywali się jakby ich z buszu wypuścili.... jakby niczego wcześniej nie widzieli , i po raz pierwszy mieli możliwość robienia zakupów w dużym sklepie, dotykania towaru czy tez pooglądania go.....

Nadmienię tylko , że zaparkowanie graniczyło z cudem.... Brak miejsc na parkingu... a ochrona marketu wskazywała gzie jest wolne miejsce....

Pierwszy raz taki małpi gaj widziałam...

Pewnie to za sprawą tego, ze do dużych marketów nie jeżdżę przed świętami wszelakimi, bo raz nie mam potrzeby, dwa strata czasu, a trzy, ze wydam dożo więcej pieniędzy i nakupię bzdur niż w3 Lidlu czy Biedronce, albo w osiedlowym sklepiku, gdzie jest zawsze świeże mięso , wędlina i dobre rzeczy;)....

Ja siedziałam w koszuli nocnej cały I dzień świąt... Ty Nawet mnie Nefcia w moim galowym stroju zastałaś.

Ponieważ nigdzie się nie wybieraliśmy... to miałam dzień piżamowy... uwielbiam się nigdzie nie ruszać....

Gdyby nie to, że mąż wyjeżdżał i musiałam go odwieźć, i to, e Emil piszczał z dodatkowym genem zakupowym , to pewnie też by mnie w ciuchy nie przebrali....

Ponieważ są ferie... a Emilowi się nudzi... to też kombinuje gdzie wyjechać... , gdzie wyjść....

Dziś chciałam pospać tak do 10-11 i... nic z tego...

Emil wczas pobudkę zrobił... Inkę wybudził, a ona nie pójdzie z nikim innym na dwór, bo przecież panci musi pilnować... no i chciał nie chciał... i trzeba było wcześnie rano wstać....

......ponieważ kasa nie wydana... to pewnie trzeba będzie wyjechać jeszcze na jakiś szoping..;) brrrrrrrr